Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím

Mám takoví malí problem.Dneska přijdu k autí a po nastartování auto asi 3 sek.šlo no spíš kuckalo na tři válce a pak chcíplo.Podruhé to samé až na třetí pokus ok.Jestli to nemůže být imobilizer protože auto bylo cca 30 minut odemčené.A občas při prudším brždění nebo díry v silnici je občas cítit benzín v kabině řidiče.Auto je rok výroby 2005 a je to 1,6 Sw.Kdyby někdo poradil moc by mi to pomohlo díky ;)

Odesláno

Ahoj, co se týče chcípání po nastartování, můžou to být svíčky, zkoušel jsi je měnit? Nepředpokládám, že by doba odemčení auta měla nějaký vliv na imobilizer, to bych asi dost často neodjel :-) Jinak s tím zápachem mám podobný problém - při brzdění, nerovnostech, nebo zastavení na křižovatce je občas v kabině cítit benzín.. podezřívám filtr s aktivním uhlím na odvětrání palivové soustavy. U 406 se to řešilo třeba TADY :papa

[upravil dne 5/10/09 .:toeguep:.]

Odesláno

ahoj svíčky jsou vyměněné cca 1000 km ujeto a značka je NGK.A benzínem to snad taky neni tankuji jedině Sheell V -power nebo 100 octanoví u shellu.Ale jinak díky za odpověd;);)

Odesláno

Tak to můžou být vstřiky. Máme je na 307 měněné a dělalo to přesně to, co popisuješ. Postupem času to pak chcípalo občas i za jízdy. Nech si vtřiky proměřit a zkontrolovat. Pokud je jen jeden špatný, tak ať netrpí a neodejdou další.

Odesláno

jjjj díky a ještě sem se chtěl optat to dělají asi jen v peugeot servisu???a kolik to asi stojí jestli mě to nezrujnuje nedávno sem autí teprve koupil díky

Odesláno

No, teď asi pro Tebe nebud poslem dobrých zpráv. Pokažené vstřiky nejsou nic neobviklého a vhledem k jejich pořizovací ceně jsou na vrakárnách nedostatkovým zbožím. Cena za nový jeden vstřik je 12.000,- korun a v motoru jsou 4. První co udělej je, že zajedeš do Peugeotu na diagnostiku. Tam by se špatné vstřiky měly projevit. Zjistí ti, jestli je špatný jeden nebo více nebo všechny.

Dál je pro tebe důležité, jaký typ vstřiků v motoru máš. Jestli to je Siemens nebo Bosch. Siemens jsou poruchovější, proto je po nich větší hlad a hůř se shánějí.

Existuje ještě varianta jakési repase špatného vstřiku, ale je to bez záruky. Jsou kutilové, kteří dokáží kapající vstřik vyčistit a znovu rozchodit, ale dopředu Ti nikdo neřekne, jestli to zrovna u Tvého půjde.

Jakmile tedy budeš vědět, jestli je Tvá závada díky špatnému vstřiku (nebo vstřikům) a jaký typ v motoru máš, začni shánět na internetu v inzerátech. Mě se to povedlo sehnat až někde na Moravě.

Samotná výměna vstřiků kus za kus není žádný extra problém a zvládne to každý šikovný mechanik i v garáži.

Vadné vstřiky vznikají při dlouhodobém stání auta bez nastartování. Pak začně vstřik pomalu kapat palivo na píst, místo aby ho rozprašoval. Palivo pak na pístu hoří a dokáže píst i propálit. Doporučuji tedy opravu neodkládat. Je to většinou neduh koupených aut v bazarechm kde auto stálo několik měsíců bez jediného nastartování.

Nejdřív ale zjisti na diagnostice, jestli to je opravdu tím.

Jen pro ilustraci, zde je návod na výměnu vstřiků u VW:

www.dieselpower.cz/public/forum/montaz_vstriku_manual.pdf

(to jen abys věděl, co to obnáší)

Odesláno

Pořá dokola se to tu probírá co škrtící klapka - třeba je zasraná. dej do hledání \"Při studeném startu problém s otáčkami\" tam najdeš návod a obrázky!!!!!!

Odesláno

Děkuji za tipy taky jsi myslím že to bude tou škrtící klapkou na diagnostice to nic nenašlo moje auto má nejeto53000 ale myslím že to je stáhlé max.90 000km a myslím že vstřiky to nebudou koukal sem a mám bosch díky za radu zkusim vyčistit škrtící klapku;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...