Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Co všechno je potřeba k předělání zadní nápravy na kotoučovou? Pasuje na 306ku break náprava ze 405ky? Nepište mi sem, že to nemá cenu do toho vrážet, prostě chci poradit co a jak.. U Fabky stačilo sehnat náboje, třmeny, kotouče a desky a samozřejmě lanovody, tak jestli tady to je stejný? Jo a pasuje náprava z 3dvířka na kombi (pro případné použítí nápravy z S16ky nebo GTI...)

Díky..

Odesláno

Nápravy na všech 306 jsou stejné, liší se jen pevností torzních tyčí podle typu (kombi mají pevnější). P405 má jiné uchycení nápravy takže na 306 ji nedostaneš:papa

Odesláno

GTI6: to mi neříkej, že GTI nemělo vzadu kotouče? nebo si to měnil na předchozím autě? jaké typy kotoučů (velikosti) se dávaly na 306ky dozadu?

Exitus: díky, to sem potřeboval vědět o tý 405ce :super a ty torzní tyče jdou přehodit? takže mi stačí, když koupím samotnou nápravu s kotoučema a torzky použiju stávající?

Odesláno

Tuším že na 306 jde náprava s xantie ale proč to dělat to fakt nechápu mam tak jednašvestku a sem spokojenej těch 90 koní to skrotí hravě když už tak bych přemejšlel a ty peníze bych strčil do předních brzd :roll

Odesláno

Speedy: strkej si svoje peníze třeba do předních brzd, mě to fakt nezajímá! Já si chci dát dozadu kotouče, a to je čistě moje věc..

GTI: paráda, díky ;)

Odesláno

Takže teď to brzdí špatně a pak to bude brzdit líp?

PS: prosím o slušné vysvětlení, chtěl bych se dovědět, proč je dobré vyměnit bubnové brzdy za kotoučové.

Jakou roli v tom hraje regulátor brzdného tlaku vzadu?

[upravil dne 2.10.2009 P607Olda]

[upravil dne 2.10.2009 P607Olda]

Odesláno

odpověděl sem ti dřív než si stačil upravit svůj příspěvek.. nechtěl jsem tu diskutovat o tom, které brzdy jsou lepší a proč, prostě oboje mají své klady i zápory.. kotoučové brzdy jsou lepší na údržbu, lépe se chladí, takže nevadnou a taky líp vypadají.. vzhledem k tomu, že stejně potřebuju na autě udělat repas brzd, tak si trochu připlatím a koupím kotouče i dozadu.

Odesláno

z 405 jdou pouzit pouze naboje kol s trmenama. zavolej si tomu panoj, jak jsem ti daval na tu repasi,ten to delal nespocetkrat,poradi ti!

Odesláno

já přehazoval komplet zadní nápravu a přitom dělal repas. žádné záludnosti se nekonali jen počítej i s novými lanovody trubičky k nápravám jsou již stejné. Jen musím říct že mi trošku zlamala učínnost ruční brzdy na kotoučích. A to je vše po repasi a nové

Odesláno
Původně zaslal: Capy

já přehazoval komplet zadní nápravu a přitom dělal repas. žádné záludnosti se nekonali jen počítej i s novými lanovody trubičky k nápravám jsou již stejné. Jen musím říct že mi trošku zlamala učínnost ruční brzdy na kotoučích. A to je vše po repasi a nové

A jak ti brzdí?Mě dělalo taky ze začatku problém(než jsem vyměnil kotouče za nové a vše vyčistil),aby mi šla ruční do smyku i na asfaltu.ale musím s pákou hodně prudce trhnout.
Odesláno

kotouče byli na nápravě nové tak neznám výrobce destičky ferodo premier. a na asfaltu je nezakousnu někdy na mokru to jde. Alre je poznat že když je ohřeju že se to zlepší ale pořád ta ručka byla lepší na bubnech. Po zimě zkusím třeba jiné kotouče ale nevím nevím

Odesláno

máš dobře seštelovaný lanovody? to je divný, že by ručka nebrala.. btw. díky za radu, ještě se zeptám, za kolik si pořídil celou nápravu a kde? Když tak mi to písni do SZ ;) Díky ;)

Odesláno
Původně zaslal: Venca 306

Ručka fakt moc nebrzí to je o kotoučích na 306 známé:( Důležitý je, aby regulátor tlaku byl dobře rozhýbaný

Co má regulátor tlaku společnýho s ruční brzdou???Ta je snad solo mechanická!
Odesláno
Původně zaslal: EXI.60

Původně zaslal: Venca 306

Ručka fakt moc nebrzí to je o kotoučích na 306 známé:( Důležitý je, aby regulátor tlaku byl dobře rozhýbaný

Co má regulátor tlaku společnýho s ruční brzdou???Ta je snad solo mechanická!!!!

Napsal jsem to asi nesrozumitelně:myslim Ty 2 věty spolu moc nesouvisely. S ruční brzdou nemá samozřejmě nic společnýho regulátor tlaku, myslel jsem, když se sešlápne brzdový pedál, aby brzdila zadní náprava, tak nesmý být zatuhlej.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...