Guest Lubk0 Odesláno 1. říjen 2009 Odesláno 1. říjen 2009 Navic sem zabudol doplnit, ze se da snad na tom jeste videlat Prodas lepsi naformatovany sata disk, a koupis levnejs IDE ... Citovat
peugeot09 Odesláno 1. říjen 2009 Odesláno 1. říjen 2009 ASUS společně s MSI a ASRockem jsou v poslední době ten největší hnůj. Ty z dob dřívějších jsou neskutečné držáky, ale nynější se serou nehorázně. Jedna zkurvenější revize za druhou. U MSI zatím víme o problémech s masivním přehříváním a v krajním případě i destrukcí MOSFET tranzistorů. Děje se tak v drtivé většině u desek s čipsety nForce pro procesory Intel i AMD. Asusy s nižšími řadami čipsetů (G31, G41) se serou naprosto neuvěřitelně. Nejen, že nepřežijí záruční dobu, ale občas se nějaký ten kus rozsypal i po pár měsících provozu. Poměrně nedávno jsme přešli na základní desky Gigabyte a občas i lepší Biostar. Zatím těžko říct, až čas ukáže. Od obchodníka z jiné firmy jsem slyšel i něco o problémech ASUS desek a čipsetů P45, sám soudit nemůžu, u nějakou dobu jedeme výhradně na Gigabyty. Nikomu svůz názor nenutím, jenom doporučuju se vyhnout deskám s výše zmíněnými čipsety. Předejdete tak zbytečným problémům s reklamacemi. Citovat
MatrixChose Odesláno 1. říjen 2009 Odesláno 1. říjen 2009 Popravdě už mám třetí desku Gigabyte a nemůžu si stěžovat, ale ptal se na ty dvě. Zase si ale myslím, že když se po**** v záruce tak je to fuk (pokud ten PC není nějak extra důležitej) a po těch dvou letech je stejně skoro čas na upgrade (čti výměnu) a tohle člověka aspoň donutí Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 1. říjen 2009 Odesláno 1. říjen 2009 Původně zaslal: peugeot09 ASUS společně s MSI a ASRockem jsou v poslední době ten největší hnůj. Ty z dob dřívějších jsou neskutečné držáky, ale nynější se serou nehorázně. Jedna zkurvenější revize za druhou. U MSI zatím víme o problémech s masivním přehříváním a v krajním případě i destrukcí MOSFET tranzistorů. Děje se tak v drtivé většině u desek s čipsety nForce pro procesory Intel i AMD. Asusy s nižšími řadami čipsetů (G31, G41) se serou naprosto neuvěřitelně. Nejen, že nepřežijí záruční dobu, ale občas se nějaký ten kus rozsypal i po pár měsících provozu. Poměrně nedávno jsme přešli na základní desky Gigabyte a občas i lepší Biostar. Zatím těžko říct, až čas ukáže. Od obchodníka z jiné firmy jsem slyšel i něco o problémech ASUS desek a čipsetů P45, sám soudit nemůžu, u nějakou dobu jedeme výhradně na Gigabyty. Nikomu svůz názor nenutím, jenom doporučuju se vyhnout deskám s výše zmíněnými čipsety. Předejdete tak zbytečným problémům s reklamacemi. Tak taky prispeju ... Pracuji, jako vedouci pocitacove prodejni. Asus dosky cpu snad vsude, kde to jen jde... A to si musim zaklopat na drevo, zadna, podotykam zadna jeste nebyla vadna, nebo reklamovana... Take sem 2,5 roku vzad pracoval ako it technik, a to co AMD processor, to ASUS, co INTEL to doska INTEL ... Opakovane podotykam, zadna reklamace .. Tak nevim, jake ASUS deski uzivas, ale u mne vedou. Take bili jednou dobou jedine preferovane, na strankach AMD.com ako to najlepsie, co mozes svojmu AMD dat ... Pokud sem chtel udelat opravdu kvalitnej intel, tak sem daval take dosky intel. Ty boli tiez bez starosti ... V kazdom pripade sa tu aj tak bavime o starich modeloch dosiek na socket 939 Citovat
AnotherOne Odesláno 1. říjen 2009 Odesláno 1. říjen 2009 Mal som Asus P35, P45 a teraz X58. Tie so staršími čipsetmi ani nerátam. Všetky tri bez problémov. Dokonca sa podarilo na jednej odpáliť IEEE1394 port lebo bol zapojený na USB kábel. Z dosky sa zadymilo, zaiskrilo ale funguje až na ten port naďalej bez problémov. Takže asi toľko k téme Asus. Citovat
Tommy306 Odesláno 1. říjen 2009 Autor Odesláno 1. říjen 2009 výměna disku za horší nepřipadá v úvahu - děda stříhá na pc video kupovat nový vnitřnosti nechci - před něco málo více než 3 lety jsem složil dědovi pc za 25 tis., tak teď po něm nebudu chtít 5-8 tis. za nový střeva gigabyte je ta deska, která je momentálně v háji msi se mi jednou nebo dvakrát smahla chvíli po skončení záruky u mých předchozích pc v těhle verzích desek, co jsem uvedl proti msi hovoří aktivní chlazení chipsetu (skládal jsem dědovi pc, tak, aby byl v obýváku co nejtižší) a pro epox pasiv + diag displej, jinak papírově vypadají shodně, jinak ve své době minimálně mám pocit patřily epox desky mezi overclockerské značky, jestli mi má paměť ještě trochu slouží Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 1. říjen 2009 Odesláno 1. říjen 2009 Epox v kazdem pripade neni **** znacka jak treba Asrock a podobne. Ale neni to ani nic extra. MSI uz taky nepatri medzi ty naj dosky, ale kdyz uz s tech dvou, tak dle miho MSI ... Otazne je, jak je velkej disk, kterej tam ted je. Protoze na strihani videa, nic nerozezna SATA 1 oproti IDE ... Kdyz se dela video, to je pak dulezitejsi grafarna a ram ... Nevim na kolik vyjde nova zakladovka, ale v prepocte by ocko na 6700 KC vyjde velmi slusna doska ASUS , AMD Athlon 2 X4 2,6 GHZ a 4 GB DDR 3 1600 MHZ Kingston Hyper X ... Prichadzeji vanoce, a mozna by se deda mensimu upgreadu potesil. Taky by ho urcite potesilo vicejadrovej proc, a silnejsi RAm ... Ale zalezi na tobe... Citovat
Tommy306 Odesláno 2. říjen 2009 Autor Odesláno 2. říjen 2009 teď tam má disk 250 GB, čili nepřipadá v úvahu jej měnit za 80 GB..navíc jak dlouho bude na této desce vadnej jen sata řadič, že? což o to, dědu by jistě potěšilo tohleto osazení, ale 6700,- znamená pěknej kus důchodu a to co měl mu na jeho podmínky dostačuje..jednu z těhle dvou desek mu naproti tomu koupím za cca 1300,-..jen mám strach u tý MSI kvůli ventilátoru, aby se tam napasovala grafika a pak ta hlučnost - obojí dost kritizují na fórech, co jsem koukal Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 2. říjen 2009 Odesláno 2. říjen 2009 Ja hovorim ze kousek dal sou vanoce Muzete mu to koupit treba pod stromecek Co se tyka sata radicu, videl sem vela desek na kterych odesel SATA radic, hlavne ty prve serie, kdy byli radice \"novinkou\" a desky funguji dodnes den Ale rob jak myslis Tak treba kup tu Epoxku kdyz se ty MSI nezda, je na ni predpokladam 2 roky zaruka, a za 2 roky to tipuju bude deda i tak menit ... Citovat
Tommy306 Odesláno 2. říjen 2009 Autor Odesláno 2. říjen 2009 pul roku, je to repas..ale lepsi jak kdovi co pres inzerat..uz je to objednano..a jestli to nepojede tak to poleti pres balkon na dlazbu..vsechno Citovat
Qcko Odesláno 2. říjen 2009 Odesláno 2. říjen 2009 Mal som AsRock, vytiekli kondenzatory, mal som Gigabyte, nieco odislo (neprisli sme na to co), presiel som na Asus a kazdemu vrelo odporucam:) ...tolko k doskam:aut Citovat
Tommy306 Odesláno 3. říjen 2009 Autor Odesláno 3. říjen 2009 je fakt, že bráchovi jsem skladal kompa už před hodně lety a ten má desku Asus a stále drží..je to ještě nějaký KT800, ne-li dokonce ještě KT400.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.