573v0 Odesláno 25. září 2009 Odesláno 25. září 2009 Zdravím. Mám v motore málo motorového oleja, tak som šiel s fľašou zo sterého do mototechny a povedal som chlapíkovi že chcem rovnaký olej. Dal mi OMW (starý bol Total), bolo na ňom ale napísané že je systetický, ale na Totale bolo polosyntetický. Všetky ostatné špecifikácie ale sedeli, všetky čísla boli rovnaké. Chlapík mi na to povedal že aj keď je tam napísané že je syntetický, v skutočnosti je polosytetický. Oco ale vraví že to je blbosť tak dajte vedieť :-) Díky. Citovat
AnotherOne Odesláno 26. září 2009 Odesláno 26. září 2009 Každý výrobca odsahuje špecifikácie miešaním zložiek oleja podľa svojho receptu. U niekoho prevládajú minerálne u iného syntetické zložky a výsledná špecifikácia je rovnaká. Bývalé delenie olejov na minerál - (polo)syntetika podľa čísel pred W už dnes neplatí. Citovat
pastorek Odesláno 26. září 2009 Odesláno 26. září 2009 Jasne, kľudne ním dolej. Tie nápisy o syntetike sú len obchodné kecy. Dôležitá je špecifikácia. Citovat
573v0 Odesláno 26. září 2009 Autor Odesláno 26. září 2009 Ok, tak som to tam teda dolial a žijeme...mám ale nový problém... Vôbec neviem nájsť na ryske merača oleja jeho hladinu..ale vôbec vôbec..alebo tam nie je skoro žiadny olej, alebo to proste nefunguje . Má niekto posobný problém? Je to divné... Citovat
pastorek Odesláno 26. září 2009 Odesláno 26. září 2009 Pozri či mierka nieje poškodená a či dobre dosadne. Potom ju vytiahni, utri a strč späť. Po opätovnom vytiahnutí by si na konci mal vidieť hladinu. Olej sa vždy meria s autom na rovine a najkôr cca 10 minút po jazde zo zahriatym motorom. Ideálne je pred jazdou. Citovat
573v0 Odesláno 26. září 2009 Autor Odesláno 26. září 2009 Nj, mierka vyzerá byť v pohode. Veď nemeriam olej prvýkrát, ale to že by som tam tú hladinu proste nevedel nájsť, to bolo poprvé. No idea... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.