Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Po vymene pruzin (asi pol roka dozadu) som obcas zacal pocut odzadu ako keby vrzganie pri stlaceni pruziny.

Teraz ked som bol v servise som povedal ci sa nemozu na to pozriet a pruziny podlozily nejakou gumou a zastriekali penou.

Musim povedat ze to zrejme trocha pomohlo.

No ale aj tak pri prejazde vacsich nerovnosti sa odzadu ozyvaju zvuky ako keby sla stara skodovica. To iste aj ked stlacim zadnu cast auta, troska treba silu.

Preto sa pytam co to moze sposobovat?

ozaj tie pruziny? Pripadne tlmice? alebo daco ine?

Je to len taka mala hovadinka ale dalsia pre mna otravna vec.

PS: Este poriesit lak a zrejme hydorvahatka a auto bude bez chyby. Teda pokial si zas daco nevymysli na mna :D

Odesláno

ahoj, neměnili ti na zadní nápravě ty vodorovný tyčky na odklon kol, mě taky auto trošku povrzávalo těsně po výměně a geometrii, teď mají tyčky najeto 3200km a už je ticho, asi si to sedlo ;)

Odesláno

ahoj mozno napisem hlupost,ale taky prblem riesil ferry,tiez mmu to vrzgalo a vymenil nieco ohladom ramena co sa srubuje do karoserie,skus mi napisat mal aj niekde vlakno ale neviem kde.napis mu urcite ti poradi.zatim

Odesláno
Původně zaslal: Y2K

Po vymene pruzin (asi pol roka dozadu) som obcas zacal pocut odzadu ako keby vrzganie pri stlaceni pruziny.

Teraz ked som bol v servise som povedal ci sa nemozu na to pozriet a pruziny podlozily nejakou gumou a zastriekali penou.

Musim povedat ze to zrejme trocha pomohlo.

No ale aj tak pri prejazde vacsich nerovnosti sa odzadu ozyvaju zvuky ako keby sla stara skodovica. To iste aj ked stlacim zadnu cast auta, troska treba silu.

Preto sa pytam co to moze sposobovat?

ozaj tie pruziny? Pripadne tlmice? alebo daco ine?

Je to len taka mala hovadinka ale dalsia pre mna otravna vec.

PS: Este poriesit lak a zrejme hydorvahatka a auto bude bez chyby. Teda pokial si zas daco nevymysli na mna :D

Tak teda ja by som ti odporucil pozriet sa na nasledovne: na obr. pod c.7 je gumova opora pruziny do ktorej pruzina dosada na spodu ramena. Ked pruzina nie je spravne dosadnuta v tejto gumenej opore (nespravna montaz) tak kusok pruziny opiera o zadne rameno a pri pruzeni dochadza ku vrzganiu (kov na kov). To by vysvetlovalo aj to ze sa to trochu zmiernilo, ked to podlozili. Moznoze to znova vyskocilo... :myslim Ja som mal (mam) podobny problem ale nechce sa mi koli tomu rozoberat napravu tak to iba sem tam streknem WD-cokm a na par tyzdnov mam pokoj.

post-0-14109609880333_thumb.jpg

Odesláno

Diky....no vyzera to na to ulozenie pruziny.

Ale ja s tym prilis asi nepohnem sakra.

No aj tak dik za typy, ked bude auto na zdvihaku alebo tak aspon viem na co pozerat.

Odesláno

zadni pruziny se daji vyndat i bez stahovaku, jen spustenim ramene demontovaneho od tlumice a spodniho cepu tehlice pomoci hever (bacha na brzdovou hadicku, ve spodni poloze ramene je dost nasponovana0

[upravil dne 24/9/09 Ferry]

Odesláno

neni to fakt nic tezkyho, das zadek na spalky, sundas kola, heverem trochu prizvednes spodni rameno, povolis dve matice, vyklepnes ven srouby, cimz odpojis tlumic a tehlici od ramene a pak to rameno pomalu poustis tim heverem dolu, az se pruzina uplne natahne a pak uz ji snadno vyndas, ale myslim, ze to vrzani tou gumou nebude, tipoval bych fakt na ty cepy v tehlici

• O 4 týdny později...
Odesláno

No to mi ani nehovor...ja ked pocujem slovo hrdza mi je zle :)

Ale kazdopadne teraz sa mi s tym nechce zaoberat, auto bude v zime aj tak len v garazi tak na jar to dam pomenit a bude pokoj.

[upravil dne 21.10.2009 Y2K]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...