Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Osobne som niekoľko krát na rôznych autách skúšal viac oktánový benzín. Poznatky môžem zhrnúť asi tak že nárast výkonu je temer nepoznateľný ale na každom bol kľudnejší voľnobeh, mierny pokles spotreby ( 0,2 - 0,3 l ), motor sa skorej zohrial a celkovo sa mi subjektívne zdal živší. Teraz konkrétne Clio 1,4 a benzín Shell 100 oktánov.

Odesláno

S víceoktanovým palivem víceméně souhlas i když si každý musí spočítat cenu / pořízenou přidanou hodnotu paliva. Osobně jednou za čas naberu V-power, ale jen pro pročištění pal. systému i když účinek může být více než diskutabilní. Daleko více na spotřeb má vliv celkový stav vozidla. Např. po výměně vadného katalyzátoru mis potřeba klesla o 1.5 L / 100 km a to u plymnu, takže poslední dobou jezdím za nějkých 8 - 9 litrů LPG , což je u kombíku s 2.0 super. Viz. poslední dvě tankování:

Datum Trip Množství paliva Cena průměr skutečný průměr dle PP

20.09.2009 496,7 42,19 527,30 8,49 9,7

14.09.2009 480,6 41,88 481,60 8,71 9,5

Odesláno

Je temer isté že tankovanie 98 alebo 100 oktánových benzínov nieje cesta k finančnej úspore. Vždy je to drahšie vozenie. Jedine kedy sa mi to oplatilo bolo asi pred desať rokmi s P309 1,6. Pri prepočtoch spotreby a nákladov medzi 95 a 98 oktánovým benzínom boli náklady rovnaké a ako benefit sa motor lepšie správal. Inak vždy boli náklady vyžšie.

Georginho_cz406: Technický stav vozidla a technika jazdy určite dokážu spotrebu ovplyvniť viacej ako prémiové palivá ale to nebolo témou tohoto vlákna.

Odesláno

jirka639: to nebude palivem ale motorem jako takovým. Máme 2 měsíce starou služební oktávii 3 (TDI PD 77 kW) a tak když se ráno natočí tak je to jak ávie, smrdí a pár vteřin i kouří :bojim To mi moje 10 letý HDi s 430 000 km neudělá nikdy.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Já taky zkoušel tankovat V-Power Diesel, můj subjektivní pocit je že motor líp táhne, jde tišeji. Finanční efekt je nulový - vyšší cena nafty je kompenzována nižší spotřebou, takže nevidím jediný důvod, proč u V-Power nezůstat.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...