Guest stanisko Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 Původně zaslal: Modzillo Původně zaslal: stanisko Původně zaslal: snowi78 nazdar lidi, mam dotaz... ked mam automaticku klimu a laktovu opierku, mali by byt pod opierkou fukare? alebo to zalezi od vybavy? diky moc zdravim....my sme do rodiny prikupili 308-ku s dualnou klimou a takisto sme bez prieduchov...v Peugeote sa na nas sprepacenim vy...... ze to bola zmena o ktorej nevedeli ani oni....blablabla Ak si auto objednával v čase, kedy boli fukáre v štandardnej výbave (teda uvedené v cenníku ako štandard), máš nárok na dodatočné domontovanie ZDARMA, nakoľko nesúhlasí dodaný tovar s objednávkou. Toto sa ale malo riešiť ešte predtým, ako si podpísal preberací protokol, čiže v čase medzi príchodom auta k predajcovi a následnom odovzdaní konečnému zákazníkovi - pri preberaní si na to musel prísť. V takom prípade sa mal do preberacieho protokolu uviesť zápis o nezhode s objednávkou. Bohužiaľ, spätne už nikto nápravu neurobí... Riešili sme jeden alebo dva takéto prípady, hlavné bolo, aby vozidlo neodišlo z predajne k zákazníkovi bez akéhokoľvek zápisu o nezhode!!! Ale priznám sa, že akonáhle prišiel e-mail o tejto produktovej zmene, každú 308 sme od prepravcu preberali veľmi starostlivo, aby sme predišli zbytočným ťahaniciam so zákazníkmi (keďže na tie fukáre podľa objednávky mali nárok), a ak by tam náhodou neboli, mali sme dosť času na nápravu aj bez toho, aby zákazník vedel, že mu prišlo o čosi iné auto. Tuším, že jedno vozidlo sme takto riešili a zákazník dodnes nevie, že sú tie fukáre domontovávané a že ich tam pôvodne nemal... NO CELY PROBLEM TOTIZ BOL V TOM, ZE KED SME AUTO PREBRALI TAK NA ZADNYCH SEDADLACH BOLI ULOZENE LETNE PNEUMATIKY AJ V SACKOCH A JEDNODUCHO SME NA ZADNU CAST OPIERKY ANI NEVIDELI...DOMA SOM PNEU VYLOZIL A UZ SME TO NERIESILI....KEDZE AUTO JE PRE MANZELKU NA JAZDU DO PRACE VZADU NESEDEL NIKTO. JA SOM PRISIEL NA TO ZE TAM TIE PRIEDUCHY NIESU AZ KED SOM SA O TOM DOCITAL NA FORE A ISIEL SOM SA POZRIET.... A CO TERAZ BABO RAD...... Citovat
Modzillo Odesláno 10. leden 2010 Odesláno 10. leden 2010 Původně zaslal: stanisko Původně zaslal: Modzillo Původně zaslal: stanisko Původně zaslal: snowi78 nazdar lidi, mam dotaz... ked mam automaticku klimu a laktovu opierku, mali by byt pod opierkou fukare? alebo to zalezi od vybavy? diky moc zdravim....my sme do rodiny prikupili 308-ku s dualnou klimou a takisto sme bez prieduchov...v Peugeote sa na nas sprepacenim vy...... ze to bola zmena o ktorej nevedeli ani oni....blablabla Ak si auto objednával v čase, kedy boli fukáre v štandardnej výbave (teda uvedené v cenníku ako štandard), máš nárok na dodatočné domontovanie ZDARMA, nakoľko nesúhlasí dodaný tovar s objednávkou. Toto sa ale malo riešiť ešte predtým, ako si podpísal preberací protokol, čiže v čase medzi príchodom auta k predajcovi a následnom odovzdaní konečnému zákazníkovi - pri preberaní si na to musel prísť. V takom prípade sa mal do preberacieho protokolu uviesť zápis o nezhode s objednávkou. Bohužiaľ, spätne už nikto nápravu neurobí... Riešili sme jeden alebo dva takéto prípady, hlavné bolo, aby vozidlo neodišlo z predajne k zákazníkovi bez akéhokoľvek zápisu o nezhode!!! Ale priznám sa, že akonáhle prišiel e-mail o tejto produktovej zmene, každú 308 sme od prepravcu preberali veľmi starostlivo, aby sme predišli zbytočným ťahaniciam so zákazníkmi (keďže na tie fukáre podľa objednávky mali nárok), a ak by tam náhodou neboli, mali sme dosť času na nápravu aj bez toho, aby zákazník vedel, že mu prišlo o čosi iné auto. Tuším, že jedno vozidlo sme takto riešili a zákazník dodnes nevie, že sú tie fukáre domontovávané a že ich tam pôvodne nemal... NO CELY PROBLEM TOTIZ BOL V TOM, ZE KED SME AUTO PREBRALI TAK NA ZADNYCH SEDADLACH BOLI ULOZENE LETNE PNEUMATIKY AJ V SACKOCH A JEDNODUCHO SME NA ZADNU CAST OPIERKY ANI NEVIDELI...DOMA SOM PNEU VYLOZIL A UZ SME TO NERIESILI....KEDZE AUTO JE PRE MANZELKU NA JAZDU DO PRACE VZADU NESEDEL NIKTO. JA SOM PRISIEL NA TO ZE TAM TIE PRIEDUCHY NIESU AZ KED SOM SA O TOM DOCITAL NA FORE A ISIEL SOM SA POZRIET.... A CO TERAZ BABO RAD...... no, v tomto prípade už asi nepomôže nič... Samozrejme, že sa môžeš pokúsiť reklamovať túto skutočnosť, ale myslím si, že kompetentní sa budú oháňať podpísaným preberacím protokolom z tvojej strany, že súhlasíš so stavom vozidla v čse odovzdávania... Fakt neviem poradiť... Si si istý, že fukáre boli v čas objednania vozidla v štandardnej výbave?! produktová zmena nastala cca v 11/2008... Citovat
relo Odesláno 15. leden 2010 Odesláno 15. leden 2010 Chcem sa opýtať,že keď v serviceboxe mám označené výduchy klimatizácie v lakťovej opierke ako namontované,ako je možné,že v aute ich mám v skutočnosti zaslepené?Auto je vyrobené v novembri 2009 a výbava je Monako Classe-exekutive. Citovat
Modzillo Odesláno 15. leden 2010 Odesláno 15. leden 2010 relo, v tom čase sa určite do vozidiel už fukáre dozadu nedávali... Fukáre mali v tom čase iba autá s automatickou klímou a zároveň panoramatickou presklenou strechou. to, že je pri tvojom vozidle uvedené, že ich tam máš, môže byť spôsobené nesprávnymi prekladmi ServisBoxu z francúzštiny do slovenčiny. Ak chceš, pošli mi tvoje VIN a pozriem sa ti na to podrobnejšie. Citovat
relo Odesláno 15. leden 2010 Odesláno 15. leden 2010 To moje vin je VF 34C9HZH9S179477.Ja som aj mal dole to zaslepenie lakťovej opierky a pri zapnutom ventilátore tade fúkal vzduch.Čiže mi ozaj chýba len ten fukár.Vďaka. Citovat
Modzillo Odesláno 15. leden 2010 Odesláno 15. leden 2010 Původně zaslal: relo To moje vin je VF 34C9HZH9S179477.Ja som aj mal dole to zaslepenie lakťovej opierky a pri zapnutom ventilátore tade fúkal vzduch.Čiže mi ozaj chýba len ten fukár.Vďaka. Dátum začiatku záruky 13.10.2009 (ako je teda možné, že bolo vyrobené v novembri 09?!). V charakteristikách vozidla nie je žiadna zmienka o fukároch \"dozadu\". Vzduch tam určite nejaký prúdi, ale na to, aby boli tie fukáre funkčné, treba tam pridať kompletné potrubia rozvádzania vzduchu. Cez pracovný deň ti viem v inom systéme zistiť podľa \"rodného listu\" či tam fukáre vo výrobe boli alebo nie (na 99,99% neboli, keďže ma nenapadá žiaden dôvod, prečo by ich mal niekto vyberať). Každopádne, podľa cenníkov platných v priebehu roka 2009 tam fukáre byť nemali, keďže nemáš v aute presklenú strechu... Citovat
relo Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 Modzillo,máš pravdu,kupoval som ho 13.10.2009.V Service Boxe v charakteristikách vozidla nieje zmienka o zadných fukároch.Ale v časti-dokumentácia náhradných dielov-podskupiny-konzola podlahy v zadu-popolník,mám pod číslom 6 udávaný fukár.A v časti podskupiny-konzola podlahy vpredu-popolník,je pod číslom 10,11 a 12 udávané komplet potrubie.A ja si myslím,že to potrubie tam aj isto mám.Lebo prečo by mi inak po vybratí ukončenia fukárov,tade fúkalo vzduch?Skús to teda prosím Ťa pozrieť aj Ty.Ďakujem. Citovat
Modzillo Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 určite pozriem, zaujíma to aj mňa... Citovat
snowi78 Odesláno 16. leden 2010 Autor Odesláno 16. leden 2010 chlapi teraz trosku enchapem o com sa bavit... to potrubie ktore spomina relo, nie je to potrubie ktore je vyvedene pod sedadlami? podla mna ano relo ake ukoncenie fukarov mas na mysli ktore odstranis? na opierke? Citovat
relo Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 Snowi78 nájdi si -konzola podlahy vzadu,nie vpredu,ako si dal ten obrázok. A keď tam dám dole č. 5 a 11,tak mi cez ten otvor fúka vzduch. Citovat
snowi78 Odesláno 17. leden 2010 Autor Odesláno 17. leden 2010 tak schvalne to vyskusam aj ja :-) potom dokupime tu konzolu c.6 a budeme vysmiaty :-) bude nam fukat vzduch aj spod sedadiel aj zo stredovej konzoly Citovat
relo Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 Skús to a daj vedieť.Som zvedavý či to bude fúkať aj tebe. Citovat
Modzillo Odesláno 18. leden 2010 Odesláno 18. leden 2010 relo, tak sme to pozerali v inom systéme a zaujímavé je, že všade nám ukazuje, že by si tam mal mať klasické výduchy, čiže nie záslepku. Určite to nikto nevymenil, pravdepodobne je chyba v systéme na určitej sérii vyrobených kusov. Potrubie by si tam mal mať, čiže teoreticky by malo stačiť vymeniť len tú záslepku za výduchy malo by to fachčiť. Cena výduchov je 204 EUR s DPH. Citovat
relo Odesláno 18. leden 2010 Odesláno 18. leden 2010 Modzillo,potvrdil si mi len to,čo som si ja myslel.Chybu neurobil predajca,ale výrobca.Mne išlo len o to,či to nieje náhodou na reklamáciu?Od 1.10. vyšiel nový cenník,v ktorom bola už aj presklená strecha a vyhrievané sedadlá a to ešte o 300 euro lacnejšie,ako som dal ja.Ja som mal ale auto objednané ešte v septembri,takže som mal smolu.A preto kupovať ten fukár nemám veľkú chuť.V každom prípade Ti ďakujem veľmi pekne. Citovat
Modzillo Odesláno 18. leden 2010 Odesláno 18. leden 2010 ... absolútne mi nemusíš ďakovať. Ako som už písal, ak vozidlo súhlasí so štandardnou výbavou platnou v momente objednania, nemôžeš nič a nikoho napadnúť (v dobrom). Ja som tiež o pár dní premeškal zmenu výbavy (získal by som pár užitočných doplnkov) a to som predajca, ale ver mi, že cenníky vidím najprv voľne zavesené na internete a až potom mi prídu v maili... Citovat
daniiknm Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 Chcel by som sa sp[ytat ako je to so zarukou v pripade ze si vymenim cely stredovy panel? Citovat
Modzillo Odesláno 2. březen 2010 Odesláno 2. březen 2010 značka Peugeot drží záruku na taký stav vozidla, v akom bolo odovzdané ako nové vozidlo, prípadne záruka platí na zásahy vykonané v autorizovanom servisnom stredisku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.