Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím. Jelikož při rychlostech nad 90kmh po dálnici narůstá podivný hluk od přední nápravy a zejména v rejdu a v záběru mi tam cosi pravidelně chroupe nezávisle na zařazeném stupni, tak jsem včera navštívil u kamaráda jámu. Obě poloosy mají mírnou vůli v příčném směru (při zalomcování). Když jsme si kola otočili do plného rejdu a zatočili s nimi, tak jsme si všimli, že poloosy se neotáčejí kolem své osy, ale rotují excentricky - cca 2,5 - 3,5mm. Toto jsme na žádném autě ještě neviděli. Že to tak být nemá je asi jasné. Rozhodl jsem se, že obě poloosy vyměníme. V elitu nakupuju bez dph. tam by mě jedna stála necelé 2000kč. V Autokelly jsem to ani nenašel a v autobenexu jich mají víc s různýma cenama. Pokud byste mi někdo chtěl doporučit ať si je vymontuju a odvezu k panu xy na repas, tak to nepřipadá v úvahu, kanál si nemůžu půjčit na víc jak jeden den a zkrátka potřebuju mít něco k okamžité výměně.

Takže bych se chtěl zeptat, které poloosy doporučujete ? Našel jsem i originál, ale tam byla cena asi 7500, to se mi zdá skoro až dost. Jedna z těch co tam jsou byla určitě měněna, je na ní zbytek čárkového kódu, ale taky je K.O. - asi nekvalitní repas.....

Na favoritu mi poloosy vydržely 120 000km a pak jsem ho prodal a nic jim nebylo. Tak bych rád měl alespoň na 50 000km klid.

Předem díky za rady..........

Odesláno

Ja som menil kedysi na Audine. V elite som zaplatil dve poloosi + zálohu za starý diel, doma vymenil a druhý deň vrátil staré za čo mi vrátili zálohu. Boli to repasované poloosi značky Spidan a do predaja auta najazdili cca 65 000 km bez problémov.

Odesláno

já kupoval repas v elitu, nevim přesně kterou značku, ale jedna poloosa stála cca 2800 a za starý díl mi vrátili 700, takže obě poloosy vyšli na 4200... a to nejlepší teďkon, vydrželi mi cca rok, 12000km a jsou obě dvě total KO!!! ty původní byli originál a měl sem v háji jen tu pravou a říkal sem si, když už to budu měnit vyměním obě a pěkně sem si naběhl, mohl sem mít alespon jednu v pořádku... v každý zatáčce mi to teď křoupe... takže mě bude výměna čekat znova.. ale asi vyberu nějakou lepší a dražší značku... a jezdím vážně v klidku, žádný hrabání atd... doporučuji nějakou ověřenou značku

Odesláno

Repasované poloosi sa oplatí kupovať iba ak sú zlé vnútorné kĺby čo je pomerne zriedkavé v pomere k vonkajším. Pri opotrebení vonkajších je lacnejšie a výhodnejšie meniť iba homokinetický kĺb.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Repasované poloosi sa oplatí kupovať iba ak sú zlé vnútorné kĺby čo je pomerne zriedkavé v pomere k vonkajším. Pri opotrebení vonkajších je lacnejšie a výhodnejšie meniť iba homokinetický kĺb.

hm mne v nemenovanom predajnom obxode povedali ,ze samotny homokineticky klb sa neda kupit ,ze si musim celu poloos...nejedna sa ale o 106ku...

Odesláno
Původně zaslal: riderRLM

Původně zaslal: pastorek

hm mne v nemenovanom predajnom obxode povedali ,ze samotny homokineticky klb sa neda kupit ,ze si musim celu poloos...nejedna sa ale o 106ku...

Vonkajšie kĺby sa bežne predávajú no na niektorých autách sa nedajú meniť, tak to mohla byť pravda.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...