alihen Odesláno 28. červenec 2009 Odesláno 28. červenec 2009 elektronika v dnesnych autach je velmi presna... ak ukazuje nulovu spotrebu, tak aj ma nulovu skotrebu (alebo veeeelmi zanedbatelnu). vstrekovanie paliva riadi pocitac podla ostatnych podnetov (rychlost, otacky, sklon cesty,...) je to ovela presnejsie, ako ked si vypocitate, ze ste natankovali 20l a presli 310km. na spotrebu maju vplyv este aj dalsie veci (svietenie, teplota okolia, climatizacia, zapnute ine spotrebice,...) ja radsej podradim ako by som mal neustale brzdit... autom chodim po Tatrach, Certovici, Donovaloch a inych kopcoch... povazujem to za ovela bezpecnejsie ako brzdenie z kopca. vydel som ako dopadlo auto, ked mu prdla brzdova hadicka na Donovaloch [upravil dne 28/7/09 alihen] Citovat
budvar Odesláno 28. červenec 2009 Odesláno 28. červenec 2009 Původně zaslal: AnotherOne To že sa vypína prívod paliva pri brzdení motorom je fakt. Prívod sa obnoví pri určitých otáčkach, ktoré sú vyššie ako voľnobežné. Elektronika motoru samozrejme pozná akou sa ide rýchlosťou... Asi dotaz na PASTOREK: Zajímalo by mě jak je to u 405tky bez elektroniky u mýho 1.9D čerpadlo lije stabilně podle toho jak moc zmáčknu plyn + když ho nedržím \"volnoběžnou\" dávku ? Mohl bys mě vysvětlit jaktože když zařadím rychlost - třeba 1čku nebo 2ku a pustím plyn tak to samo jede a nechcípne ani když najede na kopeček, mírně zacuká a mám dojem jako by si \"přišlápl plyn\" a vyjede ho - pokud je extrémně prudkej a náhled tak to nevyjede.... Jak to tam funguje, když to elektroniku nemá ? P.S. to je dotaz co zas jednou Citovat
pastorek Odesláno 28. červenec 2009 Odesláno 28. červenec 2009 Celá táto debata je trochu uletená lebo nerozlišujete systémy prípravy zmesi. V princípe máte pravdu všetci ale píšete o rôznych systémoch. To budvar: Pri tejto klasike je tiež zopár modifikácií ale v princípe je to tak že ty pedálom pootáčaš vstrekovacie elemnty v čerpadle a tým sa mení dávka paliva. Voľnobeh je zabezpečený dorazom pri otáčaní elementov. Doraz môže byť mechanický alebo ako elektrická cievka ktorá sa po vypnutí prúdu zmenší a posunie doraz elementov do polohy nulovej dávky. To čo pozoruješ ako pridanie pri jazde na voľnobeh a prejazde prekážky je spôsobené regulátorom v čerpadle ktorý sa snaží \"udržať otáčky nastavené plynovým pedálom\". Ten istý regulátor obmedzuje maximálne otáčky motora. Snáď je to zrozumiteľné. Budvar, tento link by ťa mohol zaujímať. http://www.klasici.sk/old/skola/ss/mov/index.html [upravil dne 28/7/09 pastorek] Citovat
Přema Odesláno 28. červenec 2009 Odesláno 28. červenec 2009 Je to v sekci 407 tak tu hlavně píšem o těchto systémech.......o zakladatel témy má HDI takže asi o tomto systému......:papa Citovat
pastorek Odesláno 28. červenec 2009 Odesláno 28. červenec 2009 Původně zaslal: Přema Je to v sekci 407 tak tu hlavně píšem o těchto systémech.......o zakladatel témy má HDI takže asi o tomto systému......:papa Áno, ty ( a AnotherOne) píšeš o 407 s HDI poslednej generácie, no niektoré iné príspevky sú tiež správne ale platia pri trochu inom systéme. Tá moja poznámka v príspevku pre Budvara platila pre všetkých, nie iba pre teba. Napísať \"riadiaca jednotka motora vypína prívod paliva pri brzdení motorom\" je tak isto scestné ako napísať \"riadiaca jednotka motora nevypína prívod paliva pri brzdení motorom\". Informácia typu \"riadiaca jednotka motora 2,2 HDI DW12BTED4 pri brzdení motorom vypína prívod paliva do 1900 - 1800 otáčok.\" Je jednoznačná a nemôže vzniknúť nedorozumenie s niekým kto používa motor 2,0 HDI DW10BTED4 a jemu to nerobí. Pritom oba príklady je motor HDI v 407 SW. To isté platí o tom zaradenom rýchlostnom stupni. Až v nejakom 3. - 4. príspevku si napísal že ti to za jazdy ukazuje diagnostika. Podľa teba to vypočítava riadiaca jednotka motora. Prečo? Takúto informáciu na nič nepotrebuje. Ak sa nemýlim tak máš 6 stupňovú prevodovku a väčšina ostatných 5 stupňovú. Sám si napísal že do 6 kvaltu idú káble. Nieje tá informácia o zaradenom stupni z prevodovky? V tom prípade by sa potvrdilo že riadiaca jednotka motora si to nepočíta ale diagnostika to prečíta ako informáciu z prevodovky. Takže zase môžete mať pravdu obaja. Neber to osobne, alebo ako kritiku, prípadne snahu o flame, snažím sa skôr o opak. Citovat
budvar Odesláno 28. červenec 2009 Odesláno 28. červenec 2009 Původně zaslal: pastorek To budvar: ...Ten istý regulátor obmedzuje maximálne otáčky motora. Snáď je to zrozumiteľné. Budvar, tento link by ťa mohol zaujímať. http://www.klasici.sk/old/skola/ss/mov/index.html [upravil dne 28/7/09 pastorek] uplně - když se nad tím zamyslím dává to smysl odkazík pročtu Díky díky... [upravil dne 28/7/09 budvar] Citovat
Přema Odesláno 28. červenec 2009 Odesláno 28. červenec 2009 Psal sem že to asi potřebuje kvůli tempomatu......1,2,3 nejde zapnout a 4,5,6....ano jde zapnout...... ano mám 6ti kvalt..... No myslím že když je to v diagnostice v položce \"motor\" tudíž načítám ŘJ jednotku motoru tak to bude asi počítat ŘJ motoru a ne převodovky.......tak to vidím já....... Citovat
AnotherOne Odesláno 28. červenec 2009 Odesláno 28. červenec 2009 Čo viem tak v prevodovke nie sú spínače na konkrétne stupne, ale sa to odvádza od otáčok motora a kolies. To môžeš Přema nakoniec zistiť jednoducho. Stoj na mieste, stač spojku a zaraď rýchlosť. Ukáže to diagnostika hneď alebo až keď sa pohneš? Citovat
Přema Odesláno 28. červenec 2009 Odesláno 28. červenec 2009 Ne neukáže nic.....už sem to zkoušel.....musím jet...... EDIT: nevím na co vedou do 6ti kvaltu kabely ale vzadu v kufru mám pojistku- napájení 6ti kvaltové převodovky.....ale na co????????:myslim:myslim [upravil dne 28-7-09 Přema] Citovat
pastorek Odesláno 28. červenec 2009 Odesláno 28. červenec 2009 Původně zaslal: Přema Psal sem že to asi potřebuje kvůli tempomatu......1,2,3 nejde zapnout a 4,5,6....ano jde zapnout...... ano mám 6ti kvalt..... No myslím že když je to v diagnostice v položce \"motor\" tudíž načítám ŘJ jednotku motoru tak to bude asi počítat ŘJ motoru a ne převodovky.......tak to vidím já....... Prepáč, tieto posledné príspevky som už nesledoval. V súvislosti s takouto funkciou tempomatu to má logiku a zrejme si to naozaj vypočítava. Takže to zrejme platí pre autá s tempomatom alebo s prípravou naň. edit: pozeral som na SB mechanický 6 kvalt a nenašiel som tam nič také čo by potrebovalo zvlášť napájanie. Nieje to náhodou príprava na 6 stupňový automat? Ten má na sebe elektrický akčný člen. [upravil dne 28/7/09 pastorek] Citovat
AnotherOne Odesláno 28. červenec 2009 Odesláno 28. červenec 2009 Původně zaslal: Přema Ne neukáže nic.....už sem to zkoušel.....musím jet...... EDIT: nevím na co vedou do 6ti kvaltu kabely ale vzadu v kufru mám pojistku- napájení 6ti kvaltové převodovky.....ale na co????????:myslim:myslim [upravil dne 28-7-09 Přema] Nie je to svetlo spiatočky? Citovat
pastorek Odesláno 28. červenec 2009 Odesláno 28. červenec 2009 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: Přema Ne neukáže nic.....už sem to zkoušel.....musím jet...... EDIT: nevím na co vedou do 6ti kvaltu kabely ale vzadu v kufru mám pojistku- napájení 6ti kvaltové převodovky.....ale na co????????:myslim:myslim [upravil dne 28-7-09 Přema] Nie je to svetlo spiatočky? Nie je to napájanie 6 stupňového automatu? Citovat
Přema Odesláno 28. červenec 2009 Odesláno 28. červenec 2009 Těžko....... kvůli toho by tam nešlo napájení a ještě přes zvlášt pojistku......když tam je i taky na zpátečky..... Není to jedno na co tam ty kabely jsou????? je...... Citovat
Přema Odesláno 28. červenec 2009 Odesláno 28. červenec 2009 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: Přema Ne neukáže nic.....už sem to zkoušel.....musím jet...... EDIT: nevím na co vedou do 6ti kvaltu kabely ale vzadu v kufru mám pojistku- napájení 6ti kvaltové převodovky.....ale na co????????:myslim:myslim [upravil dne 28-7-09 Přema] Nie je to svetlo spiatočky? Nie je to napájanie 6 stupňového automatu? :myslim:myslim:myslim to mě nenapadlo......ale i 4 kvaltový se tam dával....to by na té pojistce bylo\"napájení automatické převodovky\" Citovat
pastorek Odesláno 28. červenec 2009 Odesláno 28. červenec 2009 Původně zaslal: Přema Těžko....... kvůli toho by tam nešlo napájení a ještě přes zvlášt pojistku......když tam je i taky na zpátečky..... Není to jedno na co tam ty kabely jsou????? je...... To ma napadlo len preto že 6 stupňový automat má na sebe elektrický akčný člen. Ale je to jedno. AnotherOne: Má manuál ale môžu to byť pripravené zväzky. [upravil dne 28/7/09 pastorek] Citovat
Přema Odesláno 28. červenec 2009 Odesláno 28. červenec 2009 Tak sem asi kecal........je tam fakt napájení aut.6tikvalt převodovky........omlouvám se:mad::mad::mad: Citovat
AnotherOne Odesláno 28. červenec 2009 Odesláno 28. červenec 2009 Ja som tomu porozumel tak, že sú aj zapojené. Citovat
Přema Odesláno 28. červenec 2009 Odesláno 28. červenec 2009 Sem si to nechal přeložit s němčiny do češtiny(manuál) a asi špatně......sorry Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.