Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nazdar Peugeotaci mam taky problemik, pri jazde na LPG mi ukazovatel stavu benzinu pomaly klesa akoby som isiel na benzin.

Na benzin vsak urcite nejdem to je odskusane odstavenim privodu benzinu, rucicka klesne na minimum a tam ostane stat(par krat sa stalo ze vyskocila zas hore).Uz som dal aj cistit plavak ale vyzera ze to nepomohlo, ako je mozne ze plavak klesa a paliva je stale rovnako???

Dotaz druhy: otacky na volnobeh jemne kolisu +-50, aj na plyn aj na benzin, je to normalne. (sviecky nove)

Menil som teraz jednu indukcnu cievku a robi to trosku menej, skrtiaca klapka vycistena. Viem ze tie inducky pojdu casom vsetky tak chcem vediet ci mozu sposobovaj jemne kolisanie otacok.

Inak motor slape krasne.

Auticko mam 406 3.0 24V 207PS, TS6

Za kazdu info budem rad, hlavne ten palivomer na stve...

BTW: len pre info plyn mam sekvencny znacky STAG a zatial klop klop klop...

[upravil dne 25.7.2009 hopkok]

Odesláno

Je to klasika problem Peugeot a LPG....(měřeni paliva....

U mé 605 3,0 mám digitální měření paliva v nádrži a i když jezdím na LPG tak spotřeba benzinu je cca 5l/100km..LPG je system MAgic II 6bod vstřik..

Je to dáno tím že hodnota palivové nádrže je vypočtená ze 3 parametrů platí i pro některé ručkové. Jsou to objem paliva v nádrži, rychlost auta, a délka otevření vstřikovače.... a je to jasný.

Kdzž jezdíš pořád na LPG jak já, tak pro výpočet objemu ti pořád chybý jedna hodnota a tak uP jednotka která to počítá a žena udaj na palubku je v pasti a má chaos.:D

Jak palivoměr klesne na nulu někdy se opět vrátí do původního stavu, ale stačí natankovat 3l paliva a je to v poho... a nebo obpojit baterii na krátkou dobu a ůdaj bude zpět..:roker

Odesláno

na ten palivomer se tam pri montazi LPG obcas montuje takova krabicka, je to emulator signalu, stoji cca 1000Kc, mel by zajistovat to, ze behem jizdy dodava budikum emulovany signal, jako kdyz ubyva benzin, ale pri dalsim startu by mel opet nacist aktualni stav paliva z plovaku a rucicka by pak mela ukazat spravny stav a znovu klesat a tak porad dokola. Je otazka, zda ti tam neco takoveho pri montazi LPG dali nebo ne. Kamos ma neco podobneho v citroenu C5 ( je to v podstate stejna palubni sit jako ve 406 ) a tak nejak jak jsem to popsal mu to funguje

to kolisani otacek tezko rict, mohl by to byt treba potenciometr na klapce, nejaka netesnost v sani, to je takova nevdecna zavada co se spatne hleda

Odesláno

Dakujem Vam tak presne toto som potreboval vediet, otacky kolisaju minimalne a mam pocit ze to moze byt niektorou induckou nakolko to robilo ovela viac a po vymene poskodenej inducky sa to vyrazne zlepsilo. Je ich tam este 5 tak uvidime. Za ten palivomer velka vdaka chlapi :potlesk

• O 3 týdny později...
Odesláno

tak dnes som bol u kamosa na diagnostike (planet). Tak sme tam dali riadny test, zavada v pamati ziadna. Tak sme sledovali dalej, hodnoty na lambdach OK, pekne behali.

Co sa nam zdalo cudne trosku, su otacky volnobehu 640, obcas to skocilo na 680, to je to kolisanie zrejme...

Mnozstvo nasateho vzduchu bolo stale konstantne, hodnoty pri kontrole zapalovania boli bud 1,88ms alebo 2,05ms co by malo byt OK, ci nie? Konkretne mam na mysli v planete \"kontrolu zapalovania\" (ked som mal vadnu cievku jedna hodnota bola az 2,39 a obcas aj viac) Ide zrejme o dlzku impulzu alebo co.

No a co nas najviac zarazilo, je uhol pootvorenia skrtiacej klapky je iba 1stupen, nejak malo ci nie???

BTW:chystam sa na vymenu oleja a filtrov, ten vzduchovy je inak riadne zasrany som pozeral...

Co na to vravite odbornici? Vidime to asi tak na potenciometer skrtiacej klapky, nakolko klapka je cistucka...

Dakujem za kazdy postreh...

Odesláno

K tomu palivoměru. Stávalo se mi, že mi párkrát došel benzín vinou špatné přístrojovky. Budík ukazoval cca 1/2 nádrže ale bylo sucho :-) Hodně jezdím na LPG a tak si toho nevšimnu, Rady, že víš, že ujedeš 700 km na nádrž jsou při provozu na LPG naprd. Dlouhodobým proměřováním jsem zjistil, že byl v přístrojovce vadný čip, který má na starosti měření po nastartování a měření během jízdy p nějakém čase (asi každých 10 až 15 min.) Výměnou přístrojovky se vše spravilo a palivomě ukazuje přesně už 4000 km.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...