destiny Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 Mám právníka na dovolené a nemám nikoho, kdo mi mi to vysvětlil. Jak je to s tím plánovaným zrušením Knihy jízd a jednorázovým odpočtem 5000,- Kč/měsíc na jedno auto, maximálně však na 3 služební vozy? Znamená to, že když má firma třeba 10 aut, může si odečíst jen 15.000,- Kč za 3 vozy a za bylých 7 aut hradí vše v plné výši??? Citovat
Vvitty Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 na ten zbytek by mela vest knihy jizd... ale nesledoval jsem prilis vyvoj kolem teto novely, jen co jsem tak zachytil ... treba to vysvetli nekdo fundovanejsi :-) Citovat
GhostBoxer Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 Pro většinu podnikatelů je to naprosto k ničemu. Firma si dává palivo do účetnictví kvůli nákladům a kvůli vrácení DPH. A zatím nikde jsem o DPH nic nečetl, takže usuzuji, že to bude zajímavé maximálně pro živnostníky - neplátce DPH. Tzn. týká se to malinkých živnostníků. A v této skupině se to ještě pravděpodobně netýká těch, kteří vedou účetnictví pomocí výdajových paušálů ( 50 % , 60 % atd ). Věřím, že nějaké Věrce kadeřnici z Dolní Lhoty, co si koupila nějaké popojíždědlo, to ulehčí práci, pro ostatní je to nezajímavé a jen tím média blbnou lidi. Jako předvolební tahák ODS možná dobré, něco jako přiznání na jednu A4. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.