Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám právníka na dovolené a nemám nikoho, kdo mi mi to vysvětlil. Jak je to s tím plánovaným zrušením Knihy jízd a jednorázovým odpočtem 5000,- Kč/měsíc na jedno auto, maximálně však na 3 služební vozy? Znamená to, že když má firma třeba 10 aut, může si odečíst jen 15.000,- Kč za 3 vozy a za bylých 7 aut hradí vše v plné výši???

Odesláno

na ten zbytek by mela vest knihy jizd... ale nesledoval jsem prilis vyvoj kolem teto novely, jen co jsem tak zachytil ... treba to vysvetli nekdo fundovanejsi :-)

Odesláno

Pro většinu podnikatelů je to naprosto k ničemu. Firma si dává palivo do účetnictví kvůli nákladům a kvůli vrácení DPH. A zatím nikde jsem o DPH nic nečetl, takže usuzuji, že to bude zajímavé maximálně pro živnostníky - neplátce DPH. Tzn. týká se to malinkých živnostníků. A v této skupině se to ještě pravděpodobně netýká těch, kteří vedou účetnictví pomocí výdajových paušálů ( 50 % , 60 % atd ). Věřím, že nějaké Věrce kadeřnici z Dolní Lhoty, co si koupila nějaké popojíždědlo, to ulehčí práci, pro ostatní je to nezajímavé a jen tím média blbnou lidi. Jako předvolební tahák ODS možná dobré, něco jako přiznání na jednu A4.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...