Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim... mam problemek. :)

Nahodne mi kolisaji otacky volnobehu, typicky kdyz dojizdim na krizovatku, vyradim, a zabrzdim. Spadnou nekam na 600, pak vyskoci nad 1000, a pak se ustali nekde na 850 (priblizne). Nekdy se ale ustali rekneme jenom na 650-700 a auto se klepe jak pred porazkou. Navic pozoruju ze to je markantnejsi kdyz je vlhko...

Predtim mi blbla lambda sonda (dianogstika hlasila preruseni), ale vycistili mi kontakty a uz je to ok.

Chystam se to dovyzt do peugeot servisu, kde mi slibili to jeste poradne promerit, s tim ale, ze pesimisticka varianta je vymena RJ, zapalovaci civka a kabelaz za cca 30 tisic. Je to 306 1.4 r.v. 2000.

Tak bych se rad zeptal jestli s tim nemate nekdo nejakou zkusenost.. vic hlav vic vi ;) .. dik.

-Ales

Odesláno

Bratránek má něco podobného, ale má 1.6, vícebod (TU5 JP). Tomu ale volnoběžné otáčky jdou spíše nahoru. Po preventivním rozdělání a vyčištění potenciometru škrtící klapky závada pokračuje, ale chystáme se volnoběžný ventil a to by mohl být i Tvůj problém. Už se to tady dost popisovalo, tak prohledej fórum a uvidíš, že něco najdeš. Taky na hlavních stránkách klubu v sekci servis napsal Mašinka pěknej článeček, kterej mi byl velkou inspirací. Taky reakce pod ním hodně napoví.

Mnoho zdaru.:papa

Odesláno

Tak jsem jsem vygoogloval ze by to mohl taky bejt

a) znamej problem u 306 1.4/1.8 a 406 1.8 (ze je vadna zapalovaci civka a mozna diky tomu odesla RJ)

b) zanesena skrtici klapka (\"Volnobezne otacky ovlada RJ servomotorkem skrtici klapky a pokud je skrtici klapka zanesena je natoceni skrtici klapky RJ male. motor ma tedy malo vzduchu a zacne se klepat a ma tendenci chcipnout. RJ to rozpozna a otevre na chvili vic skrtici klapu tim zvedne otacky a tento cyklus se neustale opakuje\"

Odesláno

Aaaaa :), takze moznosti tu jsou, nicmene tohle neni moje parketa takze stejne asi radsi zajedu do servisu, ostatne se tvarili se vymenu RJ by chteli delat az v krajnim pripade, tak se s nima zkusim dohodnout co vsechno se proveri (civky a kabelaz, zanesena skrtici klapka a krokovy motorek ovladani volnobeznych otacek) nez se pristoupi k vymene RJ...

Diky!!!! :P

Odesláno

Aleši, a co kdybys vyměnil toho křečka co ti ovládá škrtící klapku za krokovej motorek? Sice tolik neušetříš, ale pojede to. Anebo mu dej aspoň občas nažrat. Chudák ji neudrží.:cool:

Odesláno

Kámoš měl podobný problém. Má 306 r.v.98 obsah 1.6. Říkal že mu to chcípá, když při vyšších otáčkách sešlápne spojku. Vyřešil to tím, že nechal přes noc vypojenou baterku a údajně to přestalo dělat. Přijde mi to jako blbost, ale jemu to pomohlo, pokud mi nekecal.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...