Hnipak Odesláno 12. červenec 2004 Odesláno 12. červenec 2004 Zdravim... mam problemek. Nahodne mi kolisaji otacky volnobehu, typicky kdyz dojizdim na krizovatku, vyradim, a zabrzdim. Spadnou nekam na 600, pak vyskoci nad 1000, a pak se ustali nekde na 850 (priblizne). Nekdy se ale ustali rekneme jenom na 650-700 a auto se klepe jak pred porazkou. Navic pozoruju ze to je markantnejsi kdyz je vlhko... Predtim mi blbla lambda sonda (dianogstika hlasila preruseni), ale vycistili mi kontakty a uz je to ok. Chystam se to dovyzt do peugeot servisu, kde mi slibili to jeste poradne promerit, s tim ale, ze pesimisticka varianta je vymena RJ, zapalovaci civka a kabelaz za cca 30 tisic. Je to 306 1.4 r.v. 2000. Tak bych se rad zeptal jestli s tim nemate nekdo nejakou zkusenost.. vic hlav vic vi .. dik. -Ales Citovat
Petr605 Odesláno 12. červenec 2004 Odesláno 12. červenec 2004 Bratránek má něco podobného, ale má 1.6, vícebod (TU5 JP). Tomu ale volnoběžné otáčky jdou spíše nahoru. Po preventivním rozdělání a vyčištění potenciometru škrtící klapky závada pokračuje, ale chystáme se volnoběžný ventil a to by mohl být i Tvůj problém. Už se to tady dost popisovalo, tak prohledej fórum a uvidíš, že něco najdeš. Taky na hlavních stránkách klubu v sekci servis napsal Mašinka pěknej článeček, kterej mi byl velkou inspirací. Taky reakce pod ním hodně napoví. Mnoho zdaru. Citovat
Xaverious Odesláno 12. červenec 2004 Odesláno 12. červenec 2004 Já to vidim na krokovej motorek. Mel jsem to driv u vectry ( u oplu je to casty problem) a ted na 306. Sehnal jsem si z vrakace jinej a uz je to v pohode. Xav Citovat
Petr605 Odesláno 12. červenec 2004 Odesláno 12. červenec 2004 Však to jsem měl na mysli. Někde se o tom už psalo, že to vlastně není krokový motorek ale normální motorek se šnekovým převodem. Citovat
Hnipak Odesláno 12. červenec 2004 Autor Odesláno 12. červenec 2004 Tak jsem jsem vygoogloval ze by to mohl taky bejt a) znamej problem u 306 1.4/1.8 a 406 1.8 (ze je vadna zapalovaci civka a mozna diky tomu odesla RJ) b) zanesena skrtici klapka (\"Volnobezne otacky ovlada RJ servomotorkem skrtici klapky a pokud je skrtici klapka zanesena je natoceni skrtici klapky RJ male. motor ma tedy malo vzduchu a zacne se klepat a ma tendenci chcipnout. RJ to rozpozna a otevre na chvili vic skrtici klapu tim zvedne otacky a tento cyklus se neustale opakuje\" Citovat
Petr605 Odesláno 12. červenec 2004 Odesláno 12. červenec 2004 O tom tady již dobrou čtvrthodinu hovoříme, Mlho!:D:D:D:D:D Citovat
Hnipak Odesláno 12. červenec 2004 Autor Odesláno 12. červenec 2004 Aaaaa , takze moznosti tu jsou, nicmene tohle neni moje parketa takze stejne asi radsi zajedu do servisu, ostatne se tvarili se vymenu RJ by chteli delat az v krajnim pripade, tak se s nima zkusim dohodnout co vsechno se proveri (civky a kabelaz, zanesena skrtici klapka a krokovy motorek ovladani volnobeznych otacek) nez se pristoupi k vymene RJ... Diky!!!! Citovat
stembi Odesláno 14. červenec 2004 Odesláno 14. červenec 2004 Aleši, a co kdybys vyměnil toho křečka co ti ovládá škrtící klapku za krokovej motorek? Sice tolik neušetříš, ale pojede to. Anebo mu dej aspoň občas nažrat. Chudák ji neudrží. Citovat
Hnipak Odesláno 14. červenec 2004 Autor Odesláno 14. červenec 2004 Chudaka krecka jsem pred casem malem utopil v hooodne hluboky kaluzi, tak je na me asi nastvanej a kazi mi volnobeh Za par dni uvidime v cem to je... doufam Citovat
Guest Martin J. Odesláno 14. červenec 2004 Odesláno 14. červenec 2004 Kámoš měl podobný problém. Má 306 r.v.98 obsah 1.6. Říkal že mu to chcípá, když při vyšších otáčkách sešlápne spojku. Vyřešil to tím, že nechal přes noc vypojenou baterku a údajně to přestalo dělat. Přijde mi to jako blbost, ale jemu to pomohlo, pokud mi nekecal. Citovat
Dany Odesláno 17. červenec 2004 Odesláno 17. červenec 2004 Nápodobně,často mi to chcípalo a byl to krokovej motorek. Mam novej a od te doby je klid,naštěstí..Ono se objeví zas něco jinýho. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.