Kloub Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 zdravím. když koupím auto tak musím ho hned přepisovat nebo mám na to trochu času??? a slyšeli jste už někdy o tzv. prodeji auta na smlouvu-nic se nepřepisuje jen se udělá smlouva že já su vlastník že to mám pronajaté na dobu neurčitou. co si o tom myslíte??? Citovat
f3Rd@ Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 Tu smlouvu nechapu, tak jsi vlastnik nebo to mas pronajate? Nicmene bez prepisu bych to resil tak maximale kdyz si koupis auto od strejdy. Pri kazde kontrole budou policajti zvidavejsi, kdyz uvidi ze auto neni tvoje a jakmile te treba nekde vyfoti a puvodnimu majiteli prijde dopis od PCR tak pujde nahlasit, ze auto davno prodal a oni te pak budou popotahovat, ze to nemas prepsany. Nehlede na to, ze auto si mas po koupi do 30-ti dnu prihlasit. Citovat
Fusion Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 Jo, plánuju též. Buď normální kupní smlouva, původní majitel auto pak na tebe odhlásí. V zákoně není dáno dokdy se musí auto přihlásit na tebe. Ale připrav se, že se budeš s policajtama handrkovat. Pak je ta možnost smlouvy o bezplatném zapůjčení na dobu neurčitou. Je potřeba se s majitelem nějak domluvit na případný pokuty atd., nebo to nějak zahrnout do smlouvy. Asi ne každej na to ale přistoupí. Citovat
Kloub Odesláno 20. červenec 2009 Autor Odesláno 20. červenec 2009 jj mám na mysli tu druhou část co jsi psal o bezplatném zapůjčení..... Můžu mít s toho nějaké obavy nebo něco??? Citovat
Fusion Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 V podstatě jakoby sis půjčil auto z půjčovny. Jenom si budeš platit povinný a je potřeba vymyslet ty pokuty apod. Citovat
Přema Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 Když už koupím auto tak bych chtěl mít jistotu že je moje a tím je zápis v TP.....a ne nějaká smlouva či co, co kdejakej dobrej právník zpochybní a uvede ji v neplatnost a potom o auto příjdeš.....proč to vlastně nechceš přepisovat?????to ti jde o těch pár stovek??????? Citovat
Tomhais Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 Přema: Týká se to hlavně starých pleček u kterých nehrozí že se jich majitel bude zpětně domáhat a u kterých je bursíkovný 10 000. Citovat
Přema Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 Tomhais: Aha tož to jo to beru ale o tomto případě se tu nepíše.......:papa:papa Citovat
Fusion Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 U mě jo. Navíc to nebude denní jezďák a časem možná jenom traťovka. V případě smlouvy o zapůjčení sem myslel zároveň i kupní smlouvu k autu, aby se zaprvé dalo zapsat kdyby to bylo potřeba, a zadruhé aby bylo tvoje. Ta smlouva o zapůjčení je spíš jenom pro policajty. Pár známých už takto běžně jezdí, ale většinou mají do práce a běžnýho života \"normální\" auto. Citovat
Kloub Odesláno 20. červenec 2009 Autor Odesláno 20. červenec 2009 jj v mém případě to je 10 tisíc, to nevypadá že to je pár stovek že??? Citovat
jarajarda Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 PO odhlášení máš ze zákona 10 pracovních dnů na přihlášení. Citovat
Fusion Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 Jardajarda: pokud to tak je, pak není zákonem danej postih za nedodržení té lhůty. Citovat
Přema Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 Původně zaslal: Kloub jj v mém případě to je 10 tisíc, to nevypadá že to je pár stovek že??? O tomto případě si tu nepsal tak jak to mám čut...??? Citovat
jarajarda Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 Původně zaslal: Fusion Jardajarda: pokud to tak je, pak není zákonem danej postih za nedodržení té lhůty. NO ale to Ti snad nevadí, ne? VOzidlo, které je odhlášené, by se nemělo provozovat. Ale praxe je jiná. A je to opravdu tak, dělám to každý den už pár let. Citovat
Fusion Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 Zkušenosti http://www.mercedes-classic.cz/phorum/viewtopic.php?f=10&t=8562 Jarda: nevadí [upravil dne 20/7/2009 Fusion] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.