Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravím.

když koupím auto tak musím ho hned přepisovat nebo mám na to trochu času???

a slyšeli jste už někdy o tzv. prodeji auta na smlouvu-nic se nepřepisuje jen se udělá smlouva že já su vlastník že to mám pronajaté na dobu neurčitou. co si o tom myslíte???

Odesláno

Tu smlouvu nechapu, tak jsi vlastnik nebo to mas pronajate? Nicmene bez prepisu bych to resil tak maximale kdyz si koupis auto od strejdy. Pri kazde kontrole budou policajti zvidavejsi, kdyz uvidi ze auto neni tvoje a jakmile te treba nekde vyfoti a puvodnimu majiteli prijde dopis od PCR tak pujde nahlasit, ze auto davno prodal a oni te pak budou popotahovat, ze to nemas prepsany. Nehlede na to, ze auto si mas po koupi do 30-ti dnu prihlasit.:myslim

Odesláno

Jo, plánuju též.

Buď normální kupní smlouva, původní majitel auto pak na tebe odhlásí. V zákoně není dáno dokdy se musí auto přihlásit na tebe. Ale připrav se, že se budeš s policajtama handrkovat.

Pak je ta možnost smlouvy o bezplatném zapůjčení na dobu neurčitou. Je potřeba se s majitelem nějak domluvit na případný pokuty atd., nebo to nějak zahrnout do smlouvy. Asi ne každej na to ale přistoupí.

Odesláno

Když už koupím auto tak bych chtěl mít jistotu že je moje a tím je zápis v TP.....a ne nějaká smlouva či co, co kdejakej dobrej právník zpochybní a uvede ji v neplatnost a potom o auto příjdeš.....proč to vlastně nechceš přepisovat?????to ti jde o těch pár stovek???????

Odesláno

U mě jo. Navíc to nebude denní jezďák a časem možná jenom traťovka.

V případě smlouvy o zapůjčení sem myslel zároveň i kupní smlouvu k autu, aby se zaprvé dalo zapsat kdyby to bylo potřeba, a zadruhé aby bylo tvoje. Ta smlouva o zapůjčení je spíš jenom pro policajty.

Pár známých už takto běžně jezdí, ale většinou mají do práce a běžnýho života \"normální\" auto.

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Jardajarda: pokud to tak je, pak není zákonem danej postih za nedodržení té lhůty.

NO ale to Ti snad nevadí, ne? :D VOzidlo, které je odhlášené, by se nemělo provozovat. Ale praxe je jiná. A je to opravdu tak, dělám to každý den už pár let.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...