Buldozer Odesláno 18. červenec 2009 Odesláno 18. červenec 2009 Zdravim, mám menší problém.Moje 406ka 1.8 16V žere jak tank, nejdu pod 10L i když jedu jak milius a z vejfuku de ohromnej hulec a je s toho cejtit nespálenej benzin.Nevíte někdo čim by to mohlo byt?Moc děkuju předem za odpovědi. Citovat
čakom Odesláno 18. červenec 2009 Odesláno 18. červenec 2009 toto se mi stalo když jsem měnil kat a pak jsem zapoměl zapojit lambdu. Citovat
Ferry Odesláno 18. červenec 2009 Odesláno 18. červenec 2009 katalyzator je az druha vec, ten spise odnese tu bohatou smes, co jde do motoru na vine budou veci kolem zapalovani a rizeni bohatosti smesi, takze zapalovaci rampa, svicky, cidlo teploty chladici kapaliny, lambda sonda, MAP senzor v tomhle pripade bych zacal lambda sondou, bud rovnou vymenit, nebo zmerit nekde na osciloskopu, jakou ma odezvu, pak ta zapalovaci rampa a svicky, cidlo teploty atd. [upravil dne 18/7/09 Ferry] Citovat
Buldozer Odesláno 18. červenec 2009 Autor Odesláno 18. červenec 2009 Diky moc za odpovědi:cool:, a nevíte nekdo kolik ohmů a má ta lamba dávat? Citovat
Ferry Odesláno 18. červenec 2009 Odesláno 18. červenec 2009 lambda nedava odporovy signal v ohmech ale napetovy ve voltech, hodnota by mela rychle oscilovat od cca 0.1 do 1V ( digitalni merakem se to neda zmerit, ten vyhodi jen prumernou hodnotu, je treba osciloskop) http://automatizace.hw.cz/mereni-a-regulace/ART252-princip-a-pouziti-lambda-sondy.html [upravil dne 18/7/09 Ferry] Citovat
kupák Odesláno 18. červenec 2009 Odesláno 18. červenec 2009 Taky odkontroluj, jaký máš tlak benzínu. Na 405 jsem měl po nepovedené výměně benzínových trubek neprůchodný přepad zpět do nádrže a tak byl na přívodu obrovský tlak, že to vstřikovací ventil nedokázal uregulovat, lambda ukazovala tak bohatou směs, že vypadala, jako když je mrtvá a přišlo se na přeměřením tlaku na přívodu benzínu. Auto smrdělo, hulilo a místo 7,5 žralo 12 až 14! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.