Guest Marten28 Odesláno 15. červenec 2009 Odesláno 15. červenec 2009 Zdravím všechny. Chtěl bych si vyměnit motorový olej a zajímalo by mě jestli stačí jen vypustit starý a dolít nový? Není potřeba pročistit to nějakým tím sajrajtem, a kdyžtak jakým - nemám s tím zkušenosti. A ještě jedna věc - můžete mi doporučit nějaký olejový filtr, jaký používáte vy? Citovat
volvik Odesláno 15. červenec 2009 Odesláno 15. červenec 2009 no ja jsem to menil normalne ze jsem vylil a nalil novy a filtr jsem si koupil u autorizovaneho prodejce a rekni ze chces jeste k tomu vypustnemu vicku nove tesneni je to dobre ho hned vymenit aby ti potom netekl Citovat
pastorek Odesláno 15. červenec 2009 Odesláno 15. červenec 2009 Presne tak. Zohriať motor, vypustiť starý olej, vymeniť filter, naliať nový. Filter kúpiš v každej predajni autosúčiastok a stačí vybrať nie najlacnejší. Ja používam, Fram, Man, Bosch... Citovat
Guest Marten28 Odesláno 15. červenec 2009 Odesláno 15. červenec 2009 A dá se to těsnění koupit i v normálním obchodě, nebo jen jako origo? Počítám že i ten kousek gumy si Peugeot nechá hezky zaplatit:cool: Citovat
pastorek Odesláno 15. červenec 2009 Odesláno 15. červenec 2009 To tesnenie je medenný krúžok, stojí pár korún a dá sa kúpiť tam kde filter. Pri lepších filtroch (Man, Purflux) býva pribalený. Citovat
jirkafous Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 Provádíte někdo proplach motoru před výměnou oleje? Např. tímto: \" LiquiMoly Proplach motoru (500 ml) - Účinná kombinace speciálních látek pro čistění olejového okruhu motoru od povlaků usazenin a nerozpustných olejových zbytků všech druhů před výměnou oleje. ... Popis: Čistění vnitřku motoru před výměnou motorového oleje. Používá se před výměnou oleje. Přidat do starého zahřátého oleje a nechat běžet 10-15 min. před jeho výměnou. Po vypuštění oleje, výměně ol. filtru naplnit čerstvým olejem. Obsah 500ml, vystačí pro motory s obsahem oleje cca 5l. \" Tolik popis výrobku. Je to dobré provádět? Citovat
Guest Marten28 Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 Tak už jsem si nakoupil vše potřebný k výměně Prodavač v autodílech mi tvrdil, že ten filtr mám dotáhnout pouze rukou, ne klíčem, abych nezničil těsnění. Skutečně to stačí? Citovat
Guest servisman Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 bohatě to stačí ,těsnění namáznout olejem a lépe se dotáhne,nestrhne se Citovat
volvik Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 presne tak ja jsem to taky dotahoval jenom rukou a drzi Citovat
bombarderik Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 Tak tak, staci rukou, to ti nikam neujde Citovat
Guest Marten28 Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 Tak už je hotovo:D Výměna se zdařila, všem vám moc děkuju za rady:papa PS: Je možný, že by se kvůli starému oleji (najeto cca 17 000 km) cukal za studena motor. Před výměnou se mu po startu vůbec nechtělo za plynem a dokonce se jakoby dusil (tak první 3-4 minutky). Teď vypadá všechno OK:myslim Citovat
pastorek Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 Teoreticky to je možné no veľmi málo pravdepodobné. Záleží na konštrukcii odvetrania a technickom stave konkrétného motora. Citovat
Jindras Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 Jak píše Pastorek o těch filtrech,nevím do jaké míry to má vliv-jedno je jisté-filtr zachycuje kovové mikročástice a jeho kvalita může být různorodá,ale je taky pravda,že tam kde se dělá filtron sjíždí ze stejné linky dalších pět značek,které si to u Polského výrobce zadají a pak to pod svojí značkou prodávají za svoje ceny.Nechci hanit žádného výrobce,ale jeto obchod a nejen v tomto oboru-prakticky co se týká spotřebního zboží je to všude podobné!!!Podle mého názoru ta kvalita filtrační vložky je pro zachycení mikročástic hodně důležitá a bohužel na to jen tak nikdo nepřijde,jestli má opravdu kvalitu či ne!!! Citovat
pastorek Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 V tej globalizácii výroby máš síce pravdu ale renomované firmi si nedovolia predávať aušus. Prišli by o svoje meno a tým i postavenie na trhu. Dosť často sa stáva že tý lacný výrobcovia to iba skladajú z dovezených dielov lebo pri väčšine spotrebného tovaru je značná časť ceny ovplyvnená cenou pracovnej sily. Konkrétne pri filtroch je paradoxom že ak má niekto po pár km špinavý čierny olej tak temer nikdy neuvažuje o kvalite filtra ale hovorí sa o zlom oleji alebo o vybehanom motore. Je temer nemožné zistiť nakoľko kvalitný filter je na aute, no renomé značky je čiastočná záruka kvality. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.