Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna oleje

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny. Chtěl bych si vyměnit motorový olej a zajímalo by mě jestli stačí jen vypustit starý a dolít nový? Není potřeba pročistit to nějakým tím sajrajtem, a kdyžtak jakým - nemám s tím zkušenosti. A ještě jedna věc - můžete mi doporučit nějaký olejový filtr, jaký používáte vy?

Odesláno

no ja jsem to menil normalne ze jsem vylil a nalil novy a filtr jsem si koupil u autorizovaneho prodejce a rekni ze chces jeste k tomu vypustnemu vicku nove tesneni je to dobre ho hned vymenit aby ti potom netekl :)

Odesláno

Presne tak. Zohriať motor, vypustiť starý olej, vymeniť filter, naliať nový. Filter kúpiš v každej predajni autosúčiastok a stačí vybrať nie najlacnejší. Ja používam, Fram, Man, Bosch...

Odesláno

A dá se to těsnění koupit i v normálním obchodě, nebo jen jako origo? Počítám že i ten kousek gumy si Peugeot nechá hezky zaplatit:cool:

Odesláno

Provádíte někdo proplach motoru před výměnou oleje? Např. tímto:

\" LiquiMoly Proplach motoru (500 ml) - Účinná kombinace speciálních látek pro čistění olejového okruhu motoru od povlaků usazenin a nerozpustných olejových zbytků všech druhů před výměnou oleje. ... Popis:

Čistění vnitřku motoru před výměnou motorového oleje. Používá se před výměnou oleje. Přidat do starého zahřátého oleje a nechat běžet 10-15 min. před jeho výměnou. Po vypuštění oleje, výměně ol. filtru naplnit čerstvým olejem.

Obsah 500ml, vystačí pro motory s obsahem oleje cca 5l. \"

Tolik popis výrobku. Je to dobré provádět?

Odesláno

Tak už jsem si nakoupil vše potřebný k výměně:super Prodavač v autodílech mi tvrdil, že ten filtr mám dotáhnout pouze rukou, ne klíčem, abych nezničil těsnění. Skutečně to stačí?:myslim

Odesláno

bohatě to stačí ,těsnění namáznout olejem a lépe se dotáhne,nestrhne se

Odesláno

Tak už je hotovo:D Výměna se zdařila, všem vám moc děkuju za rady:papa

PS: Je možný, že by se kvůli starému oleji (najeto cca 17 000 km) cukal za studena motor. Před výměnou se mu po startu vůbec nechtělo za plynem a dokonce se jakoby dusil (tak první 3-4 minutky). Teď vypadá všechno OK:myslim

Odesláno

Jak píše Pastorek o těch filtrech,nevím do jaké míry to má vliv-jedno je jisté-filtr zachycuje kovové mikročástice a jeho kvalita může být různorodá,ale je taky pravda,že tam kde se dělá filtron sjíždí ze stejné linky dalších pět značek,které si to u Polského výrobce zadají a pak to pod svojí značkou prodávají za svoje ceny.Nechci hanit žádného výrobce,ale jeto obchod a nejen v tomto oboru-prakticky co se týká spotřebního zboží je to všude podobné!!!Podle mého názoru ta kvalita filtrační vložky je pro zachycení mikročástic hodně důležitá a bohužel na to jen tak nikdo nepřijde,jestli má opravdu kvalitu či ne!!!

Odesláno

V tej globalizácii výroby máš síce pravdu ale renomované firmi si nedovolia predávať aušus. Prišli by o svoje meno a tým i postavenie na trhu. Dosť často sa stáva že tý lacný výrobcovia to iba skladajú z dovezených dielov lebo pri väčšine spotrebného tovaru je značná časť ceny ovplyvnená cenou pracovnej sily.

Konkrétne pri filtroch je paradoxom že ak má niekto po pár km špinavý čierny olej tak temer nikdy neuvažuje o kvalite filtra ale hovorí sa o zlom oleji alebo o vybehanom motore. Je temer nemožné zistiť nakoľko kvalitný filter je na aute, no renomé značky je čiastočná záruka kvality.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...