Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Papiere su najmenej. Roboty tej bude trochu viac. :D

Inak keby som chcel nove auto s takym motorom zoberem hned 308 ale zatial som slobodny a rodinu tak skoro mat aj tak nebudem tak naco mi bude take koryto. :)

[upravil dne 14.7.2009 Gitarista001]

Odesláno
Původně zaslal: Gitarista001

Ved v pohode. Inak ja keby som mal ist znovu do 206 isiel by som do 1,6 16v. Benzin dobry na mesto, 16 ventil na dobry tach aj na nizkych otackach a vykon pri ktorom auto mimo mesta tiez nebude zaostavat. Inak ja rozmyslam menit motor z 207 1,6 turbo. Davam si dokopy fakty co sa tyka rozmerov, zapisu do TP, zohnanie zadnej napravy s kotucom atd, a kolko to bude stat.

Nevím, nevím ale čekat od 16V lepší tah v nižších otáčkách je kravina....

Odesláno

Chces povedat ze pri vacsich objemoch ako je napr 1,6 je 16 ventil zbytocnost? V skodovke asi rozmyslali ako ty a potom vyrobili taku kravinu ako je Fabia 2,0 i 8v . Na preplachnutie valcov vzduchom to nestaci a to sa ti prejavi na vykone a aj na tahu v nizkych otackach.

[upravil dne 15.7.2009 Gitarista001]

Odesláno

Chces povedat ze pri vacsich objemoch ako je napr 1,6 je 16 ventil zbytocnost? V skodovke asi rozmyslali ako ty a potom vyrobili taku kravinu ako je Fabia 2,0 i 8v . Na preplachnutie valcov vzduchom to nestaci a to sa ti prejavi na vykone a aj na tahu v nizkych otackach.

Neříkám, že 16V při větších objemech je kravina, jen říkám že 8V se daleko lépe sbírá z nižších otáček než 16V.

Já odobně 16V mám moc rád a jakmile se tyhle motory dostanou do otáček, tak prostě jedou....

Nejlepší 16V motor měl asi můj bývalý Renault 19 1.8 16V 99 kW/135 PS,

to auto bylo hodně lehký ( cca 1100 kg ) a ten motor s tím autem ohromně cvičil....Od 4000 ot/min do 7000 ot/min prostě letěl a nebyl problém dvojkou udělat 110-115 km/h :D

Odesláno

já 16V mám,není vůbec třeba,aby byl motor ve vyšších otáčkách,naopak mně velice mile překvapilo,jak si hravě poradí s niššímy otáčkami a v pohodě bez problému táhne z nízkých do vysokých.

Odesláno
Původně zaslal: Osvi

Neříkám, že 16V při větších objemech je kravina, jen říkám že 8V se daleko lépe sbírá z nižších otáček než 16V.

Já odobně 16V mám moc rád a jakmile se tyhle motory dostanou do otáček, tak prostě jedou....

Nejlepší 16V motor měl asi můj bývalý Renault 19 1.8 16V 99 kW/135 PS,

to auto bylo hodně lehký ( cca 1100 kg ) a ten motor s tím autem ohromně cvičil....Od 4000 ot/min do 7000 ot/min prostě letěl a nebyl problém dvojkou udělat 110-115 km/h :D

to nieje bohvieco ked moja 1.1 44kw urobi na dvojke 90...

Odesláno

jj, presne ako vravi PnR :)

skusali sme to par krat vytocit na dvojke, a jedine co to brzdi je ten obmedzovac na cca 6300 ot/min a vtedy to ide nejak okolo 90 km/h, cize keby tam nebol alebo bol posunuty tak by to slo este vyssie :)

ale je to zbytocnost na bezne jazdenie..

btw, spotrebu to vtedy ukazuje okolo 28l/100km, ak si dobre spominam.. mozno PnR si to bude lepsie pamatat.. ;)

Odesláno
Původně zaslal: mindwipe

jj, presne ako vravi PnR :)

skusali sme to par krat vytocit na dvojke, a jedine co to brzdi je ten obmedzovac na cca 6300 ot/min a vtedy to ide nejak okolo 90 km/h, cize keby tam nebol alebo bol posunuty tak by to slo este vyssie :)

ale je to zbytocnost na bezne jazdenie..

btw, spotrebu to vtedy ukazuje okolo 28l/100km, ak si dobre spominam.. mozno PnR si to bude lepsie pamatat.. ;)

Jasně, že udělá 90km/h, ale za jakou dobu.... Sestra má P206 r.v.2000 1,4 55kW a to auto mi přijde strašně líný, takže si nedokážu představit 1,1 - to je fakt převážně na ježdění po městě... Naopak když přesednu do P309 r.v.1990 1,4 55kW, kterou vlastní rodiče, tak je to oproti té 206 letadlo...Aby taky ne, když ta 309 je o více než 200 kg lehčí. A podotýkám, že má naježděno více jak 200t km. Nejlíp mi stejně asi sedí můj 2.0HDi 80kW ve 406 výkonově mi dostačuje. Samozřejmě má z výše uvedených aut nejnižší spotřebu - do 6l nafty na 100 km

Odesláno

Zajímavé. Otec vlastní Citroen Berlingo. Když jsem musel dvěstěšestku nechat v servise, půjčil jsem si jeho. Má to prakticky totožný motor jako tvoje 406ka, tj. 2.0HDI o výkonu 90PS. Oproti mojí 206ce se hůř vytáčí, je pomalejší. To mi minulý týden potvrdil i otec, když mého malého caparta testoval. Velice si pochvaloval jeho zátah. Pokud teda sestře jede míň jak tvoje \"těžkotonážní\" 406ka, vypadá to na nějaký problém. Nemá auto spotřebu oleje? Už jsem s jednou takovou taky chvíli jezdil a zlatá 1.1ka. Testoval jsem u téhle nenažrané 206ky zrychlení z 0-100km/hod. Výsledek? 25 sekund. Se svým mazlíkem mám rovných 12 sekund.

Odesláno
Původně zaslal: peugeot09

Zajímavé. Otec vlastní Citroen Berlingo. Když jsem musel dvěstěšestku nechat v servise, půjčil jsem si jeho. Má to prakticky totožný motor jako tvoje 406ka, tj. 2.0HDI o výkonu 90PS. Oproti mojí 206ce se hůř vytáčí, je pomalejší. To mi minulý týden potvrdil i otec, když mého malého caparta testoval. Velice si pochvaloval jeho zátah. Pokud teda sestře jede míň jak tvoje \"těžkotonážní\" 406ka, vypadá to na nějaký problém. Nemá auto spotřebu oleje? Už jsem s jednou takovou taky chvíli jezdil a zlatá 1.1ka. Testoval jsem u téhle nenažrané 206ky zrychlení z 0-100km/hod. Výsledek? 25 sekund. Se svým mazlíkem mám rovných 12 sekund.

Oproti vašemu Berlingu mám ne 66kW (90PS), ale silnější verzi 80kW (110PS), v 66kW jsem nikdy nejezdil, tak nevím jak moc velký je mezi nimi rozdíl. Mám zaslepený EGR ventil a nalítáno na mojí 406 185t km.

Ségra má na svojí 206 najeto něco mezi 70-80t km a i ona sama říká, když jede s peugeotem 309 (rodičů), tak že ta 309 prostě jede znatelně lépe... Olej jí ta 206 nežere vůbec, tak nevím jestli tam nemůže být nějaký problém. A to nemluvím, když zapne klimu, tak abych se rozjel je potřeba daleko víc sešlápnout plyn. pedál a pokud klimu zapnu za jízdy, tak okamžitě to je cítit na tahu - můj pocit je takový, jako kdyby mi někdo chytil vzadu za auto a držel :D

Odesláno

Klimatizaci nemám. To je to opravdu takový rozdíl, když je zapnutá? Přijde mi to dost úsměvné. :D

Je to tak 4 roky zpátky, když jsem \" vyfasoval \" Hyudai Getz 1,4 16V cca 96 koní, auto bylo fungl nové ( najeto asi 450 km ) a s tímto autem jsem vozil bezpečáka na rychlostkách při Historic Rally Šumava a divil by ses, jak zapnutí klimy ovlivnilo výkon vozu, opravdu nekecám, že při zapnutí citelný pokles výkonu auta a to přitom nemělo úplně slabej motor.

Takže jsem to řešil vždycky tak, že před výjezdem na rychlostku jsem vychladil interier, že mi byla zima, pak jsem klimu vypnul a odjel rychlostku a znovu zapnul...

Tenkrát jsem s autem najezdil asi 600 km a pamatuji si, že spotřeba byla cca 8,8 litru benzínu na 100km.

Jestli někdo z vás zná kopec Koráb ( nedaleko Kdyně ), tak při sjezdu tohoto kopce se dole úžasně hulilo od zadních kol - skvělý zajíždění nových brzd.. A potom si kupte předváděcí auto.... Nikdy bych ho nechtěl, protože vím, jak se s nimi zachází.

Odesláno

no u tych mensich objemov ked nalozil alternatoru a zapnes aj klimu tak to asi citit. vravi sa ze klima spotrebuje nejakych tych ~5 konikov takze pri nizsich objemoch a vykonoch to mozes citit, ale zeby az tak?

inak autor temy pise ze nenajazdi vela takze isto benzin.. podla mna su vsetky tie motory v 206 schopne bezneho jazdenia.. mindwipe sice pise ze si ta 1.1 dokaze zavirit v nadrzi, ale to aj nasledne vynahradi..

Odesláno

no rodicia maju 1.4 16V focus, a aj na tom ked zapnem klimu tak to je podla mna pomerne cititelne..

k tej 1.1, je mi jasne ze to zrychluje pomalsie ako vacsie objemy, ani som nevravel ze nie.. :) len niekto tu spominal ze kolko to da na dvojke, tak som pridal moju skusenost, inac kebyze som si mohol vybrat nejaku 206ku, tak asi 1,6 16V..

ta moja sice zerie mimo mesta 4,5.. ale po meste sa to zasa dost dviha, obcas aj nad 7,5l/100km, ten maly objem je strasne citlivy aj na mensie prislapnutie plynu..

a ako vravel (pisal) PnR, 1.1ka si svoje \"vytacanie\" aj patricne vynahradi v penazenke.. :papa

Odesláno

Klimatizaci nemám. To je to opravdu takový rozdíl, když je zapnutá? Přijde mi to dost úsměvné. :D

Je to znát i na 1.6 16V, především při akceleraci z nižších otáček. Na závody klimu zásadně vypínám, tam je třeba každý kůň, navíc nechci zbytečně týrat kompresor s motorem v 6000 otáčkách. :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...