BrankoKK Odesláno 13. červenec 2009 Odesláno 13. červenec 2009 caute experti!!!!! je mi trochu trapne sa to pytat, ale moze dazdova voda neja skodit laku alebo podvozku, lebo moje coupatko casto stoji vonku? diky za pomoc a nesmejte sa zo mna!! Upraven nicnerikajici nazev Ferry [upravil dne 13/7/09 Ferry] Citovat
Michaela1 Odesláno 13. červenec 2009 Odesláno 13. červenec 2009 Ahoj dešťová voda je kyselá vzhledem k součastné chemii která se nalézá v ovzduší nemůžeš čeklat že by déšť byl něco co by laku zrovna prospívalo ale zase na druhou stranu jsou ty laky dělané tak aby do jisté míry všem těmto přírodním vlivům jako déšť, slunce, mráz atd. odolávali co nejdéle. Samo sebou se po nějaké době pozná auto které je garážované a auto které stojí celoročně venku. Citovat
tomike Odesláno 13. červenec 2009 Odesláno 13. červenec 2009 Moje auto stoji taktiez celorocne von, lebo v garazi parkujem fiatku. :) Ale okrem skrabancov od prajnych ludi je lak v super stave. Mininalne 3xrocne je navoskovane voskom od Turtla, ten teflonovy PTFE je ozaj super. Potom ho neumyvam samponmi, ale iba cistou vodou aby ten vosk nesiel rychlo dole. Ak ho par x rocne navoskujes tak mozes byt v klidku. Moj nazor. Citovat
bure Odesláno 13. červenec 2009 Odesláno 13. červenec 2009 me napada dalsi otazka, ... muzu lak poskodit kdyz v letnich mesicich voskuji autak co 14dni ? :D Citovat
vendelinek Odesláno 13. červenec 2009 Odesláno 13. červenec 2009 quote]Původně zaslal: tomike Moje auto stoji taktiez celorocne von, lebo v garazi parkujem fiatku. :) Ale okrem skrabancov od prajnych ludi je lak v super stave. Mininalne 3xrocne je navoskovane voskom od Turtla, ten teflonovy PTFE je ozaj super. Potom ho neumyvam samponmi, ale iba cistou vodou aby ten vosk nesiel rychlo dole. Ak ho par x rocne navoskujes tak mozes byt v klidku. Moj nazor. :potlesk jen musim souhlasit Původně zaslal: bure_406 me napada dalsi otazka, ... muzu lak poskodit kdyz v letnich mesicich voskuji autak co 14dni ? :D A proč to? Ty ho tak často meješ? a jarem na nádobí? pokud máš kvalitní vosk,tak je to zbytečný,kvalitní vosk ti na autě ,který stojí venku,vydrží minimálně 1/2 roku ,mě stojí celej rok venku a voskuju z jara a potom před zimou [upravil dne 13.7.2009 vendi.stejskal] Citovat
tomike Odesláno 13. červenec 2009 Odesláno 13. červenec 2009 Původně zaslal: bure_406 me napada dalsi otazka, ... muzu lak poskodit kdyz v letnich mesicich voskuji autak co 14dni ? :D Rozhodne to netreba prehanat aby si o rok-dva mal co voskovat. :D :D Citovat
Šalda Odesláno 13. červenec 2009 Odesláno 13. červenec 2009 Já si myslím že zase přílišné voskování a leštění laku taky moc neprospívá, ten clarlak jde potom rychleji dolů. Můj názor Citovat
bure Odesláno 13. červenec 2009 Odesláno 13. červenec 2009 Původně zaslal: vendi.stejskal Původně zaslal: bure_406 me napada dalsi otazka, ... muzu lak poskodit kdyz v letnich mesicich voskuji autak co 14dni ? :D A proč to? Ty ho tak často meješ? a jarem na nádobí? pokud máš kvalitní vosk,tak je to zbytečný,kvalitní vosk ti na autě ,který stojí venku,vydrží minimálně 1/2 roku ,mě stojí celej rok venku a voskuju z jara a potom před zimou [upravil dne 13.7.2009 vendi.stejskal] nejlepe se mi osvedcil Fairy-Ultra, ma zdaleka nejlepsi odmastovaci schopnosti :D:D:D:D loni prosel piskot dukladnym voskem od jara do podzimu cca jednou mesicne, tak ho ted o vikendu se slzou v oku naposled navoskuji a pak halt az pristi rok no :D:D Citovat
pastorek Odesláno 13. červenec 2009 Odesláno 13. červenec 2009 Původně zaslal: bure_406 me napada dalsi otazka, ... muzu lak poskodit kdyz v letnich mesicich voskuji autak co 14dni ? :D Nič sa nemá prehánať. Samotné umytie a navoskovanie neškodí ničomu, no problém spočíva v aplikácii. Na aute i v ovzduší je prach ktorý sa neustále usádza na všetkom. Je prevažne kremičitého pôvodu a tým pádom pomerne tvrdý takže pri každom leštení ním prebrusuješ lak. Po čase je to poznať že v určitom uhle vidíš na laku tkz. pavučiny. Citovat
bure Odesláno 13. červenec 2009 Odesláno 13. červenec 2009 tak to je na pohodu, piskot je zatim bez pavucin a s bruskou jsem na nej letos jeste nevlitnul a podle toho co jsem se ted dozvedel, na nej asi ani nevlitnu. mozna jednou , jinak ta ostatni aplikace vosku byla vzdy rucne a to tak ze jsem se sice neflakal, ale zaroven ze bych extremne rozlestoval, to taky ne, ale vzdy jsem aplikoval bepzprostredne po umyti a uschnuti, prave abych co mozna nejvice eliminoval usazujici se prach ... Citovat
BrankoKK Odesláno 15. červenec 2009 Autor Odesláno 15. červenec 2009 diky chlapi, chcel som sa este opytat, ci jazda v dazdi skodi autu. lebo tuna v taliansku v servise mudruju, ze vlhkost moze poskodit alebo deformovat brzdove kotuce a tym padom sposobovat vibrovanie volantu. co je na tom pravdy?? Citovat
bure Odesláno 15. červenec 2009 Odesláno 15. červenec 2009 a nebo s tim autakem taky udelat neco podobneho jako s leninem a pak lak i pneu vydrzi vecne, jen uz se v nem nesvezes .... !!! :D:D:D:D:D:D [upravil dne 15.7.2009 bure_406] Citovat
pastorek Odesláno 15. červenec 2009 Odesláno 15. červenec 2009 Původně zaslal: BrankoKK diky chlapi, chcel som sa este opytat, ci jazda v dazdi skodi autu. lebo tuna v taliansku v servise mudruju, ze vlhkost moze poskodit alebo deformovat brzdove kotuce a tym padom sposobovat vibrovanie volantu. co je na tom pravdy?? Áno je to pravda lebo na talianské autá (okrem Ferrari) dávajú brzdové kotúče z kartónu a ten sa vlhkom krúti. :D:D Takú kravinu som už dlho nepočul. Tý taliani by nemali k obedu slopať. Citovat
bure Odesláno 15. červenec 2009 Odesláno 15. červenec 2009 mno to by bylo vubec nejlepsi reseni, vakuum v akvarku s pezotem a jeste navic bez pristupu svetla hluboko pod zemi, pak to \"věčně\" plati doslova !! :D:D:D ... ale uz toho necham nebo dostanu pres prsty za porusovani pravidel vkladani prispevku, konkretne se jedna o pravidlo č.5 a č.9 Citovat
BrankoKK Odesláno 17. červenec 2009 Autor Odesláno 17. červenec 2009 [ Áno je to pravda lebo na talianské autá (okrem Ferrari) dávajú brzdové kotúče z kartónu a ten sa vlhkom krúti. :D:D Takú kravinu som už dlho nepočul. Tý taliani by nemali k obedu slopať. tak to suhlasim kamo, ze by nemali slopat, hlavne s tym martini by sa mali krotit. ale!!!! najkrajsie auta na svete sa vyrabaju v taliansku- alfa romeo, maserati, nova lancia delta- s touto strasne machruju, kazdych 5 minut chodi na nu reklama bella machinna, no to maju pravdu [upravil dne 17/7/09 BrankoKK] Citovat
Otan Odesláno 17. červenec 2009 Odesláno 17. červenec 2009 Původně zaslal: BrankoKK caute experti!!!!! je mi trochu trapne sa to pytat, ale moze dazdova voda neja skodit laku alebo podvozku, lebo moje coupatko casto stoji vonku? diky za pomoc a nesmejte sa zo mna!! Upraven nicnerikajici nazev Ferry [upravil dne 13/7/09 Ferry] Šak sa nikdo nesměje.:D:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.