Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

kolísání otáček 800-1000ot/min JEN u studeného motoru - 2.0HDi 66kw, je to DRV ventil? - neVYŘEŠENO

Recommended Posts

Odesláno

Mno ja mam jeden vstrik zabrzdenej... stejne nakonec poslu vsechny ctyry na repas... kazdopadne kontrola vstriku petikilco jeden... a oprava tri tisice... jeden kus.... sice je to palka.. ale je to poradna prace... ;)

Odesláno
Původně zaslal: limar

Původně zaslal: Radek 306

mam takovej pocit,že to kolísání by klidně mohlo být vstřikovačema,naftu do toho sice dáváme dobrou,ale něco už maj ujeto a jejich životnost se stejně odhaduje kolem 200tis +/- , auto nekouří,táhne krásně,ale zima se to mu nelibí,víc mě už nenapadá

Myslíš že vstreky? To by nebolo moc dobré! Ale prečo potom aj v mraze chytí krásne na štyri a potom začne blbnúť? V mojom prípade mi to stále pripadá na DRV, ako keby sa studený pridieral a keď sa ohreje reguluje v pohode.

DRV mam novej no,tak něco na tom asi bude

Odesláno

Tak u mne doslo asi k reseni.... Cerpadlo nafty davalo maly tlaky, respektive malo nafty takze nestacilo davkovat... to primo vysvetluje ty vypadky vykonu s padanim otacek.. malo paliva.....

Jeste k tomu mi to priucpaval katalizator ktery sel nakonec pric, mnel sotva polovicni propustnost, tak to dusil.... da se rict...

V pondeli nebo utery mi prijde novej, cena cca 5tis.... moc me to netesi... ale snad to uz bude vyreseny.... kdyz pripoctu ten zbytek tak uz tenhle problem me stal s tema vsema servisama jenom okolo tohodle vic jak 15tis... a pritom to mohlo stat jenom pulku.... :grr

DRV a prakticky vsechny navstevy offic. peugeotu a fajta a autoexpressu byly uplne zbytecne... neprisly na to... v zabrehu ano za dva dny.

Takze rada pro vsechny, nechat zkontrolovat cerpadlo.... to vysvetluji i to ze za stude vam to dela a za tepla ne.... asi se vam lehce pridira to cerpadlo.... loziska... po chvilce chodu se to spravi... tzn ze vam to asi taky za chvilku odejde... si mylsim ja...

zhodnotte to... :-)

Odesláno

Kat. tam mit vubec nebudu :D rekly mi ze u meho motoru to nepotrebuji... a cerpadlo maji v servise... pokud si ho nechaji opravdit nebo vyhodit nevim... mozna ho davaji protiuctem tam odkud ho kupuji a proto ho maji jenom za 5tis... nevim... priznam se ze pokud to vyresi problem budu vice nez stastnej... :-]

Odesláno

Takže u mňa nastala tiež zmena. Dnes išla manželka autom a zrazu po štarte jej to scíplo. Naštartovala, chytil, ale prišla domov s kontrolkou dia motora. Mne to potom raz chytilo, potom zase nie, tak neviem. Možno sa už konečne prejavila tá skrytá závada s kolísaním ot. Zajtra mám ísť zase na pc, dúfam že už niečo zistí. Kontrolka svieti stále aj po nikoľkonásobných štartoch. Motor ide v pohode.

Odesláno

Po včerajšom probléme som po tretej diagnostike. Boli tam dve závady - regulátor tlaku paliva a potenciometer plynu - nízka úroveň signálu.

Tak a teraz čo? To prikostrenie potenciometra išlo samozrejme preč, vymazal mi tie závady, kontrolka zhasla. Auto ide tak isto, kolíše voľnobeh pri studenom motore. Mechanik mi doporučil vymeniť drv a potom sa uvidí. On si ale myslí, že sú to vstreky :grr

Odesláno

Limar: u mne taky myslely ze to budou vstriky

, jeden mam lehce nacatty jak sem psal. Ale zkus at ti zmeri ten tlak od toho cerpadla.

Regulator tlaku paliva je drv, preotoze **** nafta znici drv a potom jsou na rade vstriky. Jeden cca 13ti. Repas jednoho 3tis. To je porad podstatne drazsi nez to cerpadlo.

Tu chybu tlaku mi to taky hazelo po vymene drv to bylo ok.

Ale ten tlak se musi zmerit kdyz to blbne jinak na to neprijdou..

Odesláno
Původně zaslal: limar

Takže ani druhá diagnostika pri studenom motore neukázala nič. Všetky parametre sú OK. Mechanik odporučil dávať veľa vifu a sledovať to. Asi by mu skutočne pomohlo poriadne ho prehnať ako píše Radek 306.

to:kodajz: to ukostrenie potenciometra plynu by ma zaujímalo. Môžeš mi to prosím bližšie opísať ako na to?

Tak ako som už písal, bolo to merané aj pri studenom motore a nič.

Odesláno

aha,tak fakt nevím,mě to zatim nedělá,ale proč to přesně přestalo netuším,mam novej drv,ale bezprostředně po něm to dělalo pořád stejně,až co jsem se vrátil z těch lyží,tak to nedělá :) jezdím pořád na stejnou naftu,vifu dávám 2x víc než se má dávat a auto tedy nešetřím

Odesláno
Původně zaslal: Radek 306

aha,tak fakt nevím,mě to zatim nedělá,ale proč to přesně přestalo netuším,mam novej drv,ale bezprostředně po něm to dělalo pořád stejně,až co jsem se vrátil z těch lyží,tak to nedělá :) jezdím pořád na stejnou naftu,vifu dávám 2x víc než se má dávat a auto tedy nešetřím

Asi si tvoj motor musel zvyknúť na to, že má nový drv :)

Ja som dnes objednal nový, v sobotu ho vymením a uvidí sa.

Odesláno
Původně zaslal: Chepp

U mne se uz projevily vadny vstriky... tak se snad vlezu misto do 15tis... tak snad aspon do 30tis. . :(

Ja jsem kupoval novej komplet vstřik-0 445 110 076, kterej je i na tvůj motor za 9887 kč. s DPH.
Odesláno

Vstriky putuji do praglu na promereni a podle potreby bude se konat repas. Kontrola vyjde na 500 kus. A repas 3tis jeden. Doufam ze nebude potreba vice nez dvou.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...