Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

kolísání otáček 800-1000ot/min JEN u studeného motoru - 2.0HDi 66kw, je to DRV ventil? - neVYŘEŠENO

Recommended Posts

Odesláno

Nevidim jediny duvod proc to prakticky nespojit.... neukostruji to dvakrat, akorat pospojuji tu kostru. To je snad zaklad ukostreeni. Pokud se ta kostra nepouzivas k necemu jako spinana tak se nic nedeje.

To napeti znamena ze ti to tam proste probiji, jsou horsi veci.

Odesláno

a právě to probíjení je problém. Ten potenciometr pracuje s rozdíly napětí. Když ho něco ruší, dodává do řj špatné info a řj pak reaguje zmateně. někde se tu už řešilo proč to neukostřovat 2x (když necháš původní kostru a připojíš jen druhý drát na karoserii, ukostřuješ 2x). Důležité je odstranit příčinu závady a to je vedení kostry z řj do potenciometru. Já jsem ten kostřící drátek prostě ustříhl a tím jsem odstranil příčinu (to probíjení). Nová samostatná kostra zvlášť natažená od karoserie je správné řešení.

[upravil dne 7/4/10 kodajz]

Odesláno

No dobre, tak si to zosumarizujme:

pokiaľ má mať pin4 potenciometra nulový potenciál, tak by som to videl na špatné ukostrenie celej RJ. Ten drót ide z nej, takže pokiaľ nameráš medzi 4-kou potenciometra a kostrou 0,02-0,05V, tak je niekde špatná kostra do RJ. Žiadne prebíjanie!!!

No a pokiaľ ja pripojím - prikostrím ten drót na jednom alebo 10. miestach bez prestrihnutia pôvodného, nič tým nepokazím, len tú kostru vylepším.

No a myslíte si, príčinou kolísania voľnobežných otáčok len u studeného motora je to špatné ukostrenie potenciometra??? Prečo sa tie otáčky ohriatím motora a nafty úplne ustália?

P.S.: som elektrikár.

Odesláno

Kluci to já nevím jestli to pomůže. Nejsem ani elektrikář ani mechanik, jen mluvím z vlastní zkušenosti. Zkušenost jsem získal tak, že jsem to prostě udělal. Takže pokud máte pochybnosti a je to tak jednoduché že není třeba stříhat původní drát z řj tak prostě jen napojte kostru ještě někde jinde a uvidíte co se změní nebo ne. Je to snadno vratná operace.

Jinak, kde najdu ukostření řj? Pokud je opravdi špatné, budu mít klidnější spaní, když to překontroluju. Dík.

Odesláno

Zajtra sa chystám prekontrolovať všetky uzemnenia v oblasti motora. Kde presne hľadať to ukostrenie RJ zatiaľ neviem, ale hádam ho nájdem.

Dám vedieť ako som dopadol. Čaute zatiaľ.

Odesláno

limar napsal :pokiaľ má mať pin4 potenciometra nulový potenciál, tak by som to videl na špatné ukostrenie celej RJ. Ten drót ide z nej, takže pokiaľ nameráš medzi 4-kou potenciometra a kostrou 0,02-0,05V, tak je niekde špatná kostra do RJ. Žiadne prebíjanie!!!

No a pokiaľ ja pripojím - prikostrím ten drót na jednom alebo 10. miestach bez prestrihnutia pôvodného, nič tým nepokazím, len tú kostru vylepším.

Kodajz: ja zas uvažuju takhle, když necháš kostru z řj co v ní jde ten kladný proud a pak ještě přidáš další kostru na káru tak z řj ti půjde třeba 0,05 V a z káry ti půjde 0V a teď si to sečtu a co mi vychází??? Jak jsem vyřešil problém 0,05V v kostře?

Jak už jsem psal, těžko říct jestli to pomůže, ale je to rychlé, levné a snadno vratné. Za zkoušku jsem nic nedal a problém mám vyřešen.

Odesláno

No tak som dnes prekontroloval a premeral všetky ukostrenia v motorovom priestore. Baterka von, držiak pod ňou tiež. Pri ABS sú dve, potom sú ďaľšie dve od baterky na karosériu a na prevodovku, a potom dve pod RJ - jedna z nich bude priamo pre ňu. Všetky sú v poriadku. Skúsil som aj prikostriť ten potenciometer plynu - bez strihania pôvodného. Výsledok - nič sa nezmenilo :(

Pokiaľ sa neohrial aspoň na 55-60 st. tak v pravidelných intervaloch mierne kolísali voľnobežné otáčky. Potom po viacnásobnom pridaní plynu sa ustálil a priadol ako mačka.

Že by ozaj ten DRV robil blbosti iba keď je studený?

Odesláno

Hm, nech si žije svojim životom, ale nech ho neničí mne;)

Môj brácho má berlingo s tým istým motorom. Navrhol mi, aby som prehodil tie DRV navzájom, jemu to nerobí. Možno by to stálo za pokus.

Odesláno
Původně zaslal: Radek 306

hele a ještě orinetačně,kolik máš reálně (ne na budíku) najeto kilometrů? a kolik brácha?

Tak to to reálne neviem, na budíkoch ja 156 a brat asi 180tis.

Odesláno
Původně zaslal: limar

hele a ještě orinetačně,kolik máš reálně (ne na budíku) najeto kilometrů? a kolik brácha?

Tak to to reálne neviem, na budíkoch ja 156 a brat asi 180tis.

tak to mam podobně,ne já myslel jestli brácha němá nějaký málo jetý,muj strejda má Berlingo,ten samej motor co my,najeto 81tis a nedělá mu to nic takovýho

Odesláno

Jak píše limar. Dokud se neohřeje na 55, nebo 60 tak jemně kolísaj volnoběžný obrátky.A při přidání plynu kolísaj dál, motor jde jakoby houpavě a jede se s tím dost blbě. Taky sem si myslel, že DRV. Ale jentak vyhodit 6 litrů za výměnu s nejistým výsledkem je docela luxus. Poťák na plynu mě taky napad. Teď mě napadlo, jestli by to nemohla dělat třeba vadbá regulace dobíjení. Když to natočím ráno studený tak to malinko prošlápnu a volnoběh mi spadne na nějakejch 750, možná i míň obrátek a pak se ustálí na normálu ( teda malinko kolísá, než se zahřeje ). Ale po tom propadu obrátek se mi víc rozsvítí podsvětlení palubovky a světla. Tak jestli není ta regulace nějak špatná. A po zahřátí se nesrovná. JInak mám 306 HDI a namotáno cca 195 tic.

Odesláno
Původně zaslal: MerHanz

Jak píše limar. Dokud se neohřeje na 55, nebo 60 tak jemně kolísaj volnoběžný obrátky.A při přidání plynu kolísaj dál, motor jde jakoby houpavě a jede se s tím dost blbě. Taky sem si myslel, že DRV. Ale jentak vyhodit 6 litrů za výměnu s nejistým výsledkem je docela luxus. Poťák na plynu mě taky napad. Teď mě napadlo, jestli by to nemohla dělat třeba vadbá regulace dobíjení. Když to natočím ráno studený tak to malinko prošlápnu a volnoběh mi spadne na nějakejch 750, možná i míň obrátek a pak se ustálí na normálu ( teda malinko kolísá, než se zahřeje ). Ale po tom propadu obrátek se mi víc rozsvítí podsvětlení palubovky a světla. Tak jestli není ta regulace nějak špatná. A po zahřátí se nesrovná. JInak mám 306 HDI a namotáno cca 195 tic.

Mal by si premerať stav dobíjania, možno je niečo s alternátorom alebo baterkou. Pri studenom štarte berú žhaviče svoje a po dožhavení sa ti môžu silnejšie rozsvietiť svetlá.

Ale s kolísaním ot. by som to nespojoval, ja mám dobíjanie ok a robí mi to stále - viď články vyššie.:fnuk

Odesláno

Jo altik mam taky vymenej a robi mi to stale.. ted sem prijizdel i vsechny konektory kontoxem.... ted je auto v servisu tak je zaukoluji at na to nejak prijdou.... :)

Odesláno

Byl to jen nápad. Protože u 205 mě to přebíjelo o 106 a na volnoběh to kolísalo a poblikácvali světla. Batrku mám OK Od včera new. Je to potvora zlobivá.

Odesláno

mam takovej pocit,že to kolísání by klidně mohlo být vstřikovačema,naftu do toho sice dáváme dobrou,ale něco už maj ujeto a jejich životnost se stejně odhaduje kolem 200tis +/- , auto nekouří,táhne krásně,ale zima se to mu nelibí,víc mě už nenapadá

Odesláno

mam takovej pocit,že to kolísání by klidně mohlo být vstřikovačema,naftu do toho sice dáváme dobrou,ale něco už maj ujeto a jejich životnost se stejně odhaduje kolem 200tis +/- , auto nekouří,táhne krásně,ale zima se to mu nelibí,víc mě už nenapadá

Myslíš že vstreky? To by nebolo moc dobré! Ale prečo potom aj v mraze chytí krásne na štyri a potom začne blbnúť? V mojom prípade mi to stále pripadá na DRV, ako keby sa studený pridieral a keď sa ohreje reguluje v pohode.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...