Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

kolísání otáček 800-1000ot/min JEN u studeného motoru - 2.0HDi 66kw, je to DRV ventil? - neVYŘEŠENO

Recommended Posts

Odesláno

to: Chepp, toho sa práve bojím, že vymením DRV a bude to robiť to isté

to: shark734, ani mne to nikdy nezdochlo, len to kleslo na otáčkach. teplota mi neskáče a váhu vzduchu som čistil

Dnes som odviezol auto zase na diagnostiku. Nechám ho tam do rána, aby bolo vychladnuté. Napojí to na PC a uvidíme. Keď bol zohriaty, nezistilo sa nič, tak ako som už písal. Tak uvidím zajtra.

Odesláno

Limar: tak ja sem uz byl zoufaly, na diagu sem to mnel ve 4x servisech, nikde nic.. z toho. 2x ofic peug.

Kazdopadne ted mam chvilku klid, rekl bych snad I od vycistene vahy vzduchu.. mozna.

Odesláno

mě to zatim nedělá,dávám teda nějakej čas víc vifu než dřív,ale co autu dost pomohlo,bylo když jsem jel na lyže,tak na dálnici za prahou pořád v levým kolem 180 a ten motor jde od tý doby daleko líp,se potřeboval asi nějak \"vypálit\" nebo co:) jinak zdechnout mi nikdy nechtěl,vždycky naskočí hned krásně..a jak to zlobilo,tak naskočil,cca 5s běžel s otáčkama přesně na 900 a pak se rozhoupal,jinak teda DVR mam nový,čidlo teploty a váhu jsem čistil už dávno,teďka až budu dělat filtr tak jí omrknu zase

Odesláno

čus, měl jsem taky problém s volnoběhem, zůstával mi viset kolem 1000 ot a pak sam od sebe spadnul na 820 ot. Laboroval jsem nad tím hodně, skoro půl roku. Po diskuzi s Marsalkem (Kájou) jsem ukostřil zvlášť potenciometr plynu a od té doby je absolutní klid. Nádherný pocit. Volnoběh stále 820 ot jak z učebnice pro Peugeoty :super

Odesláno

Takže ani druhá diagnostika pri studenom motore neukázala nič. Všetky parametre sú OK. Mechanik odporučil dávať veľa vifu a sledovať to. Asi by mu skutočne pomohlo poriadne ho prehnať ako píše Radek 306.

to:kodajz: to ukostrenie potenciometra plynu by ma zaujímalo. Môžeš mi to prosím bližšie opísať ako na to?

Odesláno

původně jsem v tom hledal, vědu, ale je to dost jednoduché a jak píšu, mi to pomohlo od problému. Odpojíš konektor od potenciometru plynu, jdou do něho 4 zelené dráty. Na spodní části konektoru je číselné označení pinů. č4 je zem. Drátek č4 stříhni nad konektorem, odizoluj část co vede do konektoru, napájej zelenožlutý drát podobného průřezu jako ten zelený a na konec toho drátu napájej očko, to pak přišroubuj na karoserii k dalším zemnícím káblíkům. Zelený drát co ti zbyl vede do řj. zaizoluj konec a nech ho tak jak je. Výsledkem je konektor (potenciometr plynu) ukostřený ke karoserii. Už se to tu řešilo, ale nedokončilo. Až Marsalek semnou prodiskutoval logickou podstatu věci a tak jsem se do toho pustil. Díky Kájo.

Odesláno

Ooo. Zajimave pane.. preemyslim spise nad teorii ze bych misto strihnuti k tomu jenom dodal dodatecny ukostreni, nebo ma nejaky hluboky vyznam neukostrovat to co vede z rj?

Odesláno
Původně zaslal: kodajz

původně jsem v tom hledal, vědu, ale je to dost jednoduché a jak píšu, mi to pomohlo od problému. Odpojíš konektor od potenciometru plynu, jdou do něho 4 zelené dráty. Na spodní části konektoru je číselné označení pinů. č4 je zem. Drátek č4 stříhni nad konektorem, odizoluj část co vede do konektoru, napájej zelenožlutý drát podobného průřezu jako ten zelený a na konec toho drátu napájej očko, to pak přišroubuj na karoserii k dalším zemnícím káblíkům. Zelený drát co ti zbyl vede do řj. zaizoluj konec a nech ho tak jak je. Výsledkem je konektor (potenciometr plynu) ukostřený ke karoserii. Už se to tu řešilo, ale nedokončilo. Až Marsalek semnou prodiskutoval logickou podstatu věci a tak jsem se do toho pustil. Díky Kájo.

Vďaka za návod, určite to skúsim. Ale strihať nič nebudem, pokiaľ má mať pin č. 4 mínusový potenciál, tak ho skúsim iba paralelne prikostriť. Že by nemal dobrý mínus pól cez RJ? Keby to pomohlo, bol by som moc happy :)

Odesláno

Takže žiadny happyend sa nekoná. Išiel som po tom ukostrení potenciometra. Pin č. 4 som premeral voči kostre, je skutočne ukostrený a v mojom prípade dobre. Takže som nič nestrihal a ani neprikostroval.

to: Radek 306: blbne to iba studené, tak do 60 stupńov, potom už drží voľnobeh úplne krásne.

Odesláno
Původně zaslal: Radek 306

měl jsem stejný problém jako \"limar\", dědovi to na HDi dělá taky

A už ho nemáš? Ozaj pomohla tá diaľnica v 180/h ?

Odesláno

zatim ne \"ťuk ťuk\" natočím auto a motor běží v klidu..jestli to pomohlo na tohle přímo nevím,ale jde ten motor snáze vytočit,lépe zrychluje,ona ta věčná jízda na spotřebu taky neni dobře pro ten motor,a dávám více vifu..jakože 2x tolik zhruba

Odesláno

ale ty si menil drv a aj nejaké čidlo pokiaľ som dobre čítal. Ja som nemenil nič, len dávam tiež viac vifu - na odporúčanie mechanika. Dia neukázala nič, tak ako som už písal.

Odesláno
Původně zaslal: limar

Takže žiadny happyend sa nekoná. Išiel som po tom ukostrení potenciometra. Pin č. 4 som premeral voči kostre, je skutočne ukostrený a v mojom prípade dobre. Takže som nič nestrihal a ani neprikostroval.

střihnout se kostra musí, nemůžeš ně co ukostřovat 2x. !!!

Já jsem měřil svou kostru na plynu a výsledek, 0,02V při nenastartovaném motoru a 0,05V při nastartovanem. Nerozumím elektrice, ale myslím, že kostra by měla mít vždy jen 0V takže jsem plyn ukostřil jinde než z řj a pomohlo to. Můj problém se tím vyřešil. Pochopitelně to ale není všelék to okostření.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...