Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdar lidi

potřeboval bych vědět co vyměnit? když jsem si vyblikal chybu 41.

Podle seznamu chyb je chyba 41 snímač otáček / polohy. Mám 205 1.1 motor TU1M. Mono jetronic vstřikování. A tam se otáčky berou ze zapalovací soustavy. JEde mně o to co mám vyměnit jaké čidlo a kde ho najdu na motoru?

Jestli snímač impulzu zapalování nebo generátor impulzu klikové hřídele nebo nějaký jiný čidlo. Joo a auto se chová tak že ze začátku po nastartování nemá sílu a občas i chcípne a jako vynechává jako kdyby neměl benzín....

Díky za radu

• O 2 týdny později...
Odesláno

Pri vyblikavani klickem je chyba 41 naprosto bezna a vyblika ti ji to vzdycky, protoze motor není v chodu, Vubec se jí netrap, neznamena to vubec nic.

K tromu vynechavani - vymen svicky, mrkni na rele palivoveho cerpadla (bud v prihradce spolujezdce vedle ridici jednotky, nebo v motorovem prostoru vedle nadobky na brzdovou kapalinu) a jeste mrkni na cidlo teploty vody, ktere dava udaje ridici jednotce.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zdar

tak je tu vývoj v registru chyb. Auto se chová jak jsem popsal. Registr vyplivnul chyby 53- napětí na baterce ( auto 14 dní stálo tož asi baterka neni řádně dobitá), a 33-SEnzor podtlaku v sání nevíte kde je u tohohle motoru?

To Mitia: Svíčky jsem měnil,palivovej filtr taky, a na relé koukal...

dik

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Zdar lidi můj problém byl vyřešen. Před tím než jsem se rozhodl vyměnit pot. škrtící klapky tak jsem vyměnil Baterii za novou od varty blue line rázem vzrostal cena auta :super

A zjistil jsem že závada byla odstraněna...Pááč auto neškube krásně jde za plynem dokonce akceleruje na 5.tku i při 130 km/hod a více...Nooo zase je to ten starý super 205 :super

Takže pro příště když budu vyblikávat chyby chce to mít v pořádku Baterii a elektriku vůbec.

PS. Předchozí baterka byla ještě původního majitele auta takže molha být stará 4-6let a zdála se v pohodě naměřil jsem na ní odpovídající napětí a idikační kolečko svítilo že je všechno OK....Ale Baterie byla úplně KO.

Takže pravděpodobně došlo k tomu jak byla baterka vyšťavená tak elektronika čidla házela špatné údaje ŘJ a proto to cukání atd...A projevovalo se to jen těsně po startu. při volnoběžných otáčká tak malých že většina elektriky nebyla napájena z alternátoru ale z baterky...Nic jiného mě nenapadá.

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Zdar lidi no baterkou ani alternátorem to nebylo

tak jsem konečně přišel proč auto cukalo:mrk Dělalo to jen při startu a jen když bylo teplo a pak ve vyšších rychlostech. Takže přes zimu byl klid:bojim

Byl to poťák škrtící klapky a kabely ke svíčkám. Kabely jsem dal nový koupeno od tesla blatná a k mému údivu se vyrábí v USA pravděpodobně jen kabely asi kompletace u nás. No aspoň něco...(cukání nad 120)

K tomu potenciometru.

Musel jsem si opatřit bit na torx do goly. Je to Klasickej torx. A jak tady někdo popisoval stačilo jen sundat plastový krytky a povolit odšroubovat jo a odpojit konektor. A po téhle operaci jsem koukal na poťák který byl úplně vpořádku žádné vydření ale na všech drahách byl jako takový šelak ten jsem setřel a přetřel Diavou. Pro mladší ročníky prostředek na leštění nábytku používaný před revolucí a také používaný k zlepšení vlastností vyšeptalých potenciometrů:aut

Noo někdo tady popisoval že to stačí vyčisti tech. benzínem a prý to taky fungovalo. Myslim že i jen pohé vyčištění funguje...

Takže konečně cukání se odstranilo a Peugeot zase jezdí super necuká ani když není zahřátý ani ve 130 a jede do kopců jak divý:potlesk

PS. Asi před dvěma měsící mně odešel alternátor a auto poprvé po 46tis. km a 3 a půl letech mě nechalo stát...Ale altík se vyměnil a je vše OK.

Závěrem bych chtěl poděkovat mnoha lidem co sem přispívají Děkuju. Jestli bude zájem můžu dodat foto?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...