xmotora Odesláno 8. červenec 2009 Odesláno 8. červenec 2009 Zdar lidi potřeboval bych vědět co vyměnit? když jsem si vyblikal chybu 41. Podle seznamu chyb je chyba 41 snímač otáček / polohy. Mám 205 1.1 motor TU1M. Mono jetronic vstřikování. A tam se otáčky berou ze zapalovací soustavy. JEde mně o to co mám vyměnit jaké čidlo a kde ho najdu na motoru? Jestli snímač impulzu zapalování nebo generátor impulzu klikové hřídele nebo nějaký jiný čidlo. Joo a auto se chová tak že ze začátku po nastartování nemá sílu a občas i chcípne a jako vynechává jako kdyby neměl benzín.... Díky za radu Citovat
Mitja Odesláno 21. červenec 2009 Odesláno 21. červenec 2009 Pri vyblikavani klickem je chyba 41 naprosto bezna a vyblika ti ji to vzdycky, protoze motor není v chodu, Vubec se jí netrap, neznamena to vubec nic. K tromu vynechavani - vymen svicky, mrkni na rele palivoveho cerpadla (bud v prihradce spolujezdce vedle ridici jednotky, nebo v motorovem prostoru vedle nadobky na brzdovou kapalinu) a jeste mrkni na cidlo teploty vody, ktere dava udaje ridici jednotce. Citovat
xmotora Odesláno 30. červenec 2009 Autor Odesláno 30. červenec 2009 Zdar tak je tu vývoj v registru chyb. Auto se chová jak jsem popsal. Registr vyplivnul chyby 53- napětí na baterce ( auto 14 dní stálo tož asi baterka neni řádně dobitá), a 33-SEnzor podtlaku v sání nevíte kde je u tohohle motoru? To Mitia: Svíčky jsem měnil,palivovej filtr taky, a na relé koukal... dik Citovat
Mitja Odesláno 30. červenec 2009 Odesláno 30. červenec 2009 A to cidlo teploty vody, ktere dava udaje ridici jednotce? To se vetsinou projevuje kolisanim volnobeznych otacek az chcipnutim motoru. Citovat
Mitja Odesláno 30. červenec 2009 Odesláno 30. červenec 2009 no a ty podtlaky, mrkni se na vsechny podtlakove hadice, jestli nemas nejakou styrelou a jestli neni praskla. Citovat
xmotora Odesláno 9. listopad 2009 Autor Odesláno 9. listopad 2009 Zdar lidi můj problém byl vyřešen. Před tím než jsem se rozhodl vyměnit pot. škrtící klapky tak jsem vyměnil Baterii za novou od varty blue line rázem vzrostal cena auta A zjistil jsem že závada byla odstraněna...Pááč auto neškube krásně jde za plynem dokonce akceleruje na 5.tku i při 130 km/hod a více...Nooo zase je to ten starý super 205 Takže pro příště když budu vyblikávat chyby chce to mít v pořádku Baterii a elektriku vůbec. PS. Předchozí baterka byla ještě původního majitele auta takže molha být stará 4-6let a zdála se v pohodě naměřil jsem na ní odpovídající napětí a idikační kolečko svítilo že je všechno OK....Ale Baterie byla úplně KO. Takže pravděpodobně došlo k tomu jak byla baterka vyšťavená tak elektronika čidla házela špatné údaje ŘJ a proto to cukání atd...A projevovalo se to jen těsně po startu. při volnoběžných otáčká tak malých že většina elektriky nebyla napájena z alternátoru ale z baterky...Nic jiného mě nenapadá. Citovat
xmotora Odesláno 17. květen 2010 Autor Odesláno 17. květen 2010 Zdar lidi no baterkou ani alternátorem to nebylo tak jsem konečně přišel proč auto cukalo:mrk Dělalo to jen při startu a jen když bylo teplo a pak ve vyšších rychlostech. Takže přes zimu byl klid:bojim Byl to poťák škrtící klapky a kabely ke svíčkám. Kabely jsem dal nový koupeno od tesla blatná a k mému údivu se vyrábí v USA pravděpodobně jen kabely asi kompletace u nás. No aspoň něco...(cukání nad 120) K tomu potenciometru. Musel jsem si opatřit bit na torx do goly. Je to Klasickej torx. A jak tady někdo popisoval stačilo jen sundat plastový krytky a povolit odšroubovat jo a odpojit konektor. A po téhle operaci jsem koukal na poťák který byl úplně vpořádku žádné vydření ale na všech drahách byl jako takový šelak ten jsem setřel a přetřel Diavou. Pro mladší ročníky prostředek na leštění nábytku používaný před revolucí a také používaný k zlepšení vlastností vyšeptalých potenciometrů Noo někdo tady popisoval že to stačí vyčisti tech. benzínem a prý to taky fungovalo. Myslim že i jen pohé vyčištění funguje... Takže konečně cukání se odstranilo a Peugeot zase jezdí super necuká ani když není zahřátý ani ve 130 a jede do kopců jak divý PS. Asi před dvěma měsící mně odešel alternátor a auto poprvé po 46tis. km a 3 a půl letech mě nechalo stát...Ale altík se vyměnil a je vše OK. Závěrem bych chtěl poděkovat mnoha lidem co sem přispívají Děkuju. Jestli bude zájem můžu dodat foto? Citovat
vinorak Odesláno 18. květen 2010 Odesláno 18. květen 2010 jo potenciometr bývá původcem cukání z 90 procent Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.