Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem, od doby, kdy jsem nechal na diagnostice aktivovat tempomat a také zadní stěrač při zařazené zpátečce mi přestal fungovat dešťový senzor.

Respektive tedy funguje pouze když auto je v klidu, za jízdy však nefunguje.

Uvedu příklad: Pokud je auto v klidu a přepnu páčku na stírání do polohy AUTO, tak stěračače setřou okno a na displeji se mi objeví hláška AUTOMATIC WIPER SYSTEM ENABLE a stěrače stírají dle dešťového senzoru bez problémů.

Pokud však za jízdy zapnu do polohy AUTO, tak stěrače jednou setřou a na displeji se žádná hláška o aktivaci neobjeví a stěrače nestírají... ( pouze jednou setřou ), pokud však nechám páčku v poloze AUTO a zastavím, tak stěrače začnou normálně stírat bez problémů. Včera jsem byl v Peugeotu u Kalnýho a jediné co jsem se dozvěděl, že nahráli nový firmware do diagnostiky a nemůžou se dostat ke konfiguraci mé BSI...Takže prej musím jedině čekat, až nahrajou tak za 2 měsíce do diagnostiky opět nový firmware a snad tato závada v komunikaci bude odstraněna. Přitom před cca 2 měsíci jsem tam byl na výše zmíněnou aktivaci tempomatu a konfigurovali jsme vše bez problémů.

Ještě dodám, že tempomat mi funguje naprosto bez problémů a rovněž zadní stěrač začne stírat jakmile mám v činnosti přední stěrače a zařadím zpátečku.

Dokáže mi tedy poradit, kde může být chyba?? Včera v peugeotu kroutili hlavou a nevěděli.

Díky všem

Odesláno

nefunguje třeba ten senzor jak na intenzitu deště tak třeba i jak zrovna jede auto rychle??? jen hádám proč to při stojícím autě faká a pak ne:myslim

Odesláno

Aspoň u 407my je to tak, že je to závislé od rýchlosti auta ale len na prvom rýchlostnom stupni. Na automatike to stiera automaticky podľa potreby čiže je jedno ako rýchlo ideš.

Odesláno

Senzor deště by měl stírat dle intenzity deště bez ohledu na rychlost, to je alespoň můj názor. Ale třeba pokud dám stěrače do polohy 1 ( pomalé nepřetržité stírání ) tak za jízdy stírají pořád stejně ať jedu kolik chci, ale pokud zastavím, tak jejich se z nepřetržitého změní na chod s cyklovačem, jakmile se rozjedu, tak stěrače opět najedou na nepřetržité stírání.

V tom servisu včera se mu akorát podařilo podívat na pár věcí a v paměti závad nebyla žádná chyba... Na konfiguraci se bohužel nedostal díky firmwaru v diag ( což mi teda připadá dost trapný ).

Zajímavý je, že před změnou konfigurace dešťový senzor fungoval zcela normálně bez jakýchkoliv problémů. Nechápu to a podle mého názoru musí být problém jedině v řídící jednotce, protože hardwarová chyba to podle mě není.

Ještě taky v servisu povídal, že by možná bylo dobré přehrát nejnovější software do řídící jednotky auta, ale nevím zda je to dobrý nápad a zda to nemůže znefunkčnit další věci, které nyní fungují...

Odesláno

Tak přesně tohle mi to taky dělá s začalo to dělat po tom, co jsem přes diagnostiku aktivoval automatické stírání zadního stěrače a citlivost senzoru.

Nastavoval si taky citlivost na nejvyšší?

Odesláno

S citlivostí jsme nic nedělali, jen jsme aktivovali zadní stěrač a tempomat, takže to zřejmě vypadá na zpětnou deaktivaci zadního stěrače, protože daleko přednější pro mě je funkčnost dešťového senzoru. Bohužel ( viz. příspěvky výše ) se v současné době není možné dostat ke konfiguraci BSI....

V současným dešťivým počasí by se funkce senzoru tůze hodila.

Neví někdo náhodou jak probíhá aktualizace těch diagnostik v autorizovaných servisech???

Zda plošně všechny servisy najednou či nějak individuelně??

Odesláno

tak zkus zrušit zadní stěrač a máš to.Kolikrát jej použiješ oproti přednímu.

Odesláno

nevím jak u new ale já pokud zrychluji tak zrychlují i stěrače pokud stírají

Odesláno

no je pravda ze me taky nekdy v poloze AUTO stiraji jak se jim zachce...pokud by sla nastavit citlivost tak byhc si to asi nastavit nechal...i pri malem destiku se rozjedou a stiraji jako silene:o)

Odesláno

mne jednou blbnuly na automat ale i na obyč stírání tak nakonec jsem rozebral a pročistil svorkovnici u motorku,která byla zoxidovaná a dělala neplechu,stěrače stíraly nestíraly

Odesláno

honza 406: Já bych rád zrušil zadní stěrač, ale nelze se dostat ke konfiguraci BSI kvůli novému firmwaru v diagnostice.... Viz. moje příspěvky výše.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...