Zrzecek Odesláno 4. červenec 2009 Odesláno 4. červenec 2009 Ahoj kluci, tak se mi při najetých 180 000km rozsekala spojka nebo nevím co nevyznám se moc mém mazlikovy. Nechal jsem se odtáhnout 60 km domů abych auto hodil do servisu. ale rád bych se zeptal jestli není někdo z okolí hodonína (JMK) a má 605 a ví, která páčka kterej čudlík a jestli by mi s tím pomohl atd... Jinak bych ještě měl dotaz jestli nemá někdo na 2,5 TD 98 volnou komplet spojkovou sadu a za kolik by ji prodal nebo kde bych ji za jakej peníz pořídil...??? Díky Tom Kdyžtak se mi ozvěte na maila zrzecek170(a)centrum.cz díky Citovat
Fusion Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Co se jako stalo? Spíš ti ruply rozvody. Citovat
Zrzecek Odesláno 7. červenec 2009 Autor Odesláno 7. červenec 2009 To já nevím jako spojka se zasekla dole na podlaze ale auto normálně jelo na zaseknutou jedničku(rozjižděl jsem se z křižovatky), ale jinak fakt nevím...chrčelo to asi týden a nakonec to ruplo no...ale fakt se v tom nevyznám.. Citovat
Fusion Odesláno 8. červenec 2009 Odesláno 8. červenec 2009 Aka tak to asi spojkový ložisko. Ale nechápu \"zasekla dole na podlaze ale auto normálně jelo na zaseknutou jedničku\", to jako se zmáčknutou spojkou se rozjelo? Mě to totíž jednou udělalo něco podobnýho, zmáčkl sem spojku, vydalo to takovej hroznej zvuk a spojka se nevracela nahoru, pak sem ji zvedl rukou, udělalo t pak ještě dvakrát a od té doby nikdy. Je tam jakejsi plast kterej to zasekne (pedál spojky, ne uvnitř spojky). Nebo můžeš mít něco s lankem. Ale když se v tom nevyznáš tak je potřeba to dát servisu. Stará spojka se bude shánět blbě a stejnak může být naprd. Citovat
Zrzecek Odesláno 8. červenec 2009 Autor Odesláno 8. červenec 2009 No s lankem asi těžko mám hydraulickou spojku prej...Jinak stál jsem na křižovatce a akorát blikala zelená tak jsem tam rubl 1 a pak to prdnulo takže ano spojka na podlaze ale jelo to asi tak 5km/h takže jsem to jebnul na chodník a počkal si na kámoše s autem a odtáhnul to před barák....;-) Citovat
Freedy Odesláno 8. červenec 2009 Odesláno 8. červenec 2009 To nemusí bejt spojka, ale pouze to hydraulický ovládání spojky, u pedálu spojky máš váleček a nádobku s kapalinou a pak dál pokračuje trubka(hadice) jako u brzd a na převodovce je jakoby brzdovej váleček, kterej hejbe pákou spojky. Koukni jestli je v nádobce kapalina a zda někde neteče, než rozmontuješ spojku. Citovat
Zrzecek Odesláno 8. červenec 2009 Autor Odesláno 8. červenec 2009 Díky poradím to klukům v dílně...;-) Citovat
Zrzecek Odesláno 15. červenec 2009 Autor Odesláno 15. červenec 2009 No tak válečkem to nebylo, byla rozsipaná celá spojka bude to stát asi 15 tyček... fakt bezva, ale zase si můžu dát na 180 000 km klidně voraz...:-D Citovat
rex Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 Nová spojka (set) je jistota:roker Mě se rozsypala jedna z pružin na obložení a pak byla zborka rozborka 2x.... 1. výměna jen lamely za repasovanou - vydržela 5000km cca noa pak po 2. nanovo ale už komletní set.. to bylo pak vše už v poho.. Citovat
rex Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 Někdy se ta pružina sekla mezi lamelou a přítlačákem a nešlo přeřadit pač to trochu furt zabýralo... JEdině nová - nestojí to pak za to to dvakrát rozebýrat... Citovat
rex Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 A když už je to dole je dobré překontrolovat či vyměnit gufero na klice pod setrvačníkem.... často to ve 3l verzi teklo.. [upravil dne 16.7.2009 rex] Citovat
Zrzecek Odesláno 16. červenec 2009 Autor Odesláno 16. červenec 2009 No právě jsem přijel ze servisu peugotu jelikož mi spadla na dálnici spojka a nešla tam dát rychlost. a musel jsem našlapat do toho pedálu tlak, jinak jde až moc volně, a tam mi boreček řekl že u 605 nelze ta spojka zavzdušnit ani odvzdušnit nijak jinak než opětovným rozborem...poradí mi někdo???jestli to jde jinak?? Citovat
rex Odesláno 17. červenec 2009 Odesláno 17. červenec 2009 Mám tam lamko se samostavem taky pěknej výdrb.... S hydraulikou u 605 sem se zatím nesetkal... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.