Bůček Odesláno 5. červenec 2004 Odesláno 5. červenec 2004 Nazdar všichni. Z ničehož nic mi začala jít spojka u mojeho P 405 TD dost ztuha.Lankem to není ,to jsem vyzkoušel.Nevíte někdo čím by to mohlo být?Mohlo by to třeba být tím,že už je sjetá lamela? A nebo to spolu vůbec nesouvisí?Dík. Citovat
Butch Odesláno 5. červenec 2004 Odesláno 5. červenec 2004 Jo, může to být špatná možná i rozpadnutá lamela. Nebo taky přítlačák může být v háji. Jediná rada, šup převodovku dolů a omrknout kde je zakopaný pes, vyměnit lamelu, přítlačák, ložisko, zase to složit dohromady a zase chvilku jezdit. Popřípadě jen nechat obložit lamelu (vyjde to tak něco přes 300 kč) Citovat
PESEK79 Odesláno 5. červenec 2004 Odesláno 5. červenec 2004 Ja bych teda moc neveril tomu,ze to bude lamela.To by se projevilo jeste jinak,prokluzovani,chrasteni pri vymackavani spojky...Spise to bude zatuhly nebo pridreny vypinaci mechanismus spojky..Stejne te ,ale ceka trhnuti prevodovky a pak uvidis... Citovat
DAN2 Odesláno 6. červenec 2004 Odesláno 6. červenec 2004 Nevím jak to má 405 ale u mě jsem vyndal celé lanko a kompletně jsem to prostříkl vazelínou ve spreji a jde to o hodně lehčeji. Tak to zkus, bylo to za chvíli hotový. Citovat
Butch Odesláno 8. červenec 2004 Odesláno 8. červenec 2004 Tak mě šla VELMI ztuha spojka, šlo VELMI špatně řadit. po shození převodovky na mě bafla lamela ve stavu horším než špatném, byla na dvě části, pružiny se vysyplay na zem, tak jsem vyměnil lamelu. Pak to chvilku řadilo, ale zachvilku opět byl problém, Po rozdělání jsem zjistil, že i přítlačák je mírně deformovaný, tak jsem ho taky vyhodil. Citovat
roness Odesláno 9. červenec 2004 Odesláno 9. červenec 2004 No já teda nevím, ale jestě jsem neviděl 405ku ve které by šla spojka lehce (v porovnání s konkurencí). Mě osobně taky zrovna lehce nejde a lamelou to taky neni. Citovat
lubaxu3 Odesláno 12. červenec 2004 Odesláno 12. červenec 2004 Luboš čau vyměn kompet spojku a je po starostech u 1,6 dej 2,0 a je super Citovat
Guest Josch Odesláno 23. srpen 2004 Odesláno 23. srpen 2004 Nuz mne sa pred tyzdnom stala takato vec.. prisiel som autom do kryzovatky.. a stlacil som spojku.. nieco tam prasklo a pedal mi zostal na podlahe.. kedze mi tiez isiel pedal velmi stuha.. mam pocit ze to bude presne to iste.. bola nutna vymena celej spojky pretoze sa pritlacne lozisko zarylo do mekana a nebolo uz inej cesty.. taktiez som vymenil lamelu pritlacne lozisko, a vsetko naokolo + olej a lanko.. teraz ide spojka ako nova.. ale stalo ma to cele 11 500 Sk.. bohuzial.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.