Guest Masinka Odesláno 8. červenec 2004 Odesláno 8. červenec 2004 Napsán autorem Operator Asi že ti maj zamračit předek, ne? A můžeš mi vysvětlit funkci například elektronů? Mračítka prostě měněj vzhled i úplně sériovýho auta. Že ty jsi naštvanej, že na tom tvym mračítka nevypadaj dobře, co? V klidu. Souhlasim s tebou, jsou úplně na hovno a akorát si člověk koleduje o pokutu, ale mě se to prostě líbí. Elektrony jsou lepsi hlavne svoji tuhosti ne? Mas pravdu sere me ze by to na mojem aute vypadalo blbe , asi ze me nebude nikdy spravnej Tuzer Tuzingu zdar Citovat
oddie Odesláno 8. červenec 2004 Odesláno 8. červenec 2004 Elektrony: 1) pevnost disku 2) hmotnost disku (tzv. neodpružené hmoty) 3) lepší přístup chladícího vzduchu k brzdám Platí to pochopitelně jen pro kvalitní kola... ostatně jako u všech jiných dílů. Citovat
Operator Odesláno 8. červenec 2004 Odesláno 8. červenec 2004 Napsán autorem Masinka Napsán autorem oddie No jasně! Zhoršení funkce světel... [Editován dne 7/8/04 oddie] To bude vono, a pak, protoze to Tuzerum hur sviti, jsou si nuceni kupovat silne TUNINGOVE zarovky nejlepe 90/100 W. A to je pak ten spravnej Tuning. Věř mi, na svítivosti světel to vůbec nic nemění! Citovat
lexa Odesláno 8. červenec 2004 Odesláno 8. červenec 2004 Ne hlavně snížení hmotnosti kola, to že jsou pevnější respektive míň pružné je právě nevýhoda, která se projeví při nárazu kola na překážku- obrubník, hrana atd.;):papa Citovat
Operator Odesláno 8. červenec 2004 Odesláno 8. červenec 2004 Napsán autorem oddie Elektrony: 1) pevnost disku 2) hmotnost disku (tzv. neodpružené hmoty) 3) lepší přístup chladícího vzduchu k brzdám Platí to pochopitelně jen pro kvalitní kola... ostatně jako u všech jiných dílů. A po pravdě, ty ten rozdíl oproti klasickejm plecháčím poznáš? Já teda ne. Citovat
Guest Masinka Odesláno 8. červenec 2004 Odesláno 8. červenec 2004 neverim parabola ve svetle je celkem slozity opticky zarizeni, proto jakej koliv zasah do plochy sviceni snizuje ve vysledku svitivost. Leda ze by to soudruzi inzenyri spatne propocitali a diky pak mracitkum ziskaly odrazy jeste vic na intenzite Citovat
Guest Masinka Odesláno 8. červenec 2004 Odesláno 8. červenec 2004 Napsán autorem Operator Napsán autorem oddie Elektrony: 1) pevnost disku 2) hmotnost disku (tzv. neodpružené hmoty) 3) lepší přístup chladícího vzduchu k brzdám Platí to pochopitelně jen pro kvalitní kola... ostatně jako u všech jiných dílů. A po pravdě, ty ten rozdíl oproti klasickejm plecháčím poznáš? Já teda ne. popravde ja jo Citovat
lexa Odesláno 8. červenec 2004 Odesláno 8. červenec 2004 ;)Ty takzvané tuning žárovky akorát vypalují paraboly, víc stojí, zatěžují alternátor, tím zvyšují spotřebu, a svítí jen trochu líp, takže ****.;):papa Citovat
lexa Odesláno 8. červenec 2004 Odesláno 8. červenec 2004 ;)Jasně poznáš, když je montuješ míň se nadřeš, a míň to bouchá, když vjedeš do díry. Fakt je to poznat.;) Citovat
Guest Masinka Odesláno 8. červenec 2004 Odesláno 8. červenec 2004 Napsán autorem lexa ;)Jasně poznáš, když je montuješ míň se nadřeš, a míň to bouchá, když vjedeš do díry. Fakt je to poznat.;) Abych rekl pravdu tak oproti zimakum (plechy) sou ty letni pekne tezky. Citovat
Operator Odesláno 8. červenec 2004 Odesláno 8. červenec 2004 Světlo ti jde od středu paraboly a decentního mračidla se ani nedotkne. Natož aby to nějak ovlivnilo svítivost. Snad ti jako důkaz stačí následující řádky. Než jsem je nalepil, seřizoval jsem si v servisu světla a po nalepení jsem tam šel znovu a na tom jejich přístroji nenastala žádná změna. Pořád ty samý údaje jako před nalepením. Citovat
lexa Odesláno 8. červenec 2004 Odesláno 8. červenec 2004 2 Masinka:A máš stejný rozměr? Když tak si ty disky zvaž. Ale musí mít stejný rozměr. když tam dáš širší, větší tak budou mít stejnou váhu jak plecháče, auto bude vypadat pěkně, bude líp sedět, když vlítneš do díry míň to tluče. Co chceš víc, Citovat
Guest Masinka Odesláno 8. červenec 2004 Odesláno 8. červenec 2004 Tys je ale serizoval na sviceni do dalky ne? Protoze mracitka podle me brani sviceni blizko pred auto. podle me optika ve svetlech funguje tak jak sem to nakreslil na obrazku. Citovat
Guest Masinka Odesláno 8. červenec 2004 Odesláno 8. červenec 2004 Napsán autorem lexa 2 Masinka:A máš stejný rozměr? Když tak si ty disky zvaž. Ale musí mít stejný rozměr. když tam dáš širší, větší tak budou mít stejnou váhu jak plecháče, auto bude vypadat pěkně, bude líp sedět, když vlítneš do díry míň to tluče. Co chceš víc, ne samozrejme zimni jsou mal uzci prckove oproti hlinikovejm plechy jsou 5,5 J14 - 175/65/14 hliniky jsou 7,25 J15 - 195/50/15 tech kol je hezkej kus, asi proto jsou o hodne tezsi. Citovat
Operator Odesláno 8. červenec 2004 Odesláno 8. červenec 2004 No nevim, podle mě je hliník rozhodně pružnější materiál než ocelový disk a jedinej rozdíl, kterej se skutečně pozná je ten, že když projedeš nějakou ďouru, tak se z hliníku udělá osmička a pak ti hází kola a volant se třese jak při zemětřesení. Pototýkám, že mluvim z vlastní zkušenosti! A nespraví to žádné vyvažování gum, prostě nic. A to jsem měl BBS a ty asi nejsou špatný, ne? Třeba je to teď lepší, třeba je dělaj nějak pevnějc, co já vim?! Ale jedinej pádnej důvod, ač povrchní, kvůli kterýmu bych trony kupoval je ten, že se mi to zkrátka na autě líbí. Citovat
lexa Odesláno 8. červenec 2004 Odesláno 8. červenec 2004 To by mě zajímalo jaky přístroj to byl a jaké udaje z něj lezly. Jestli to nebyl nějaký vymakaný strj na měření svítivisti v kandelách(jednotka osvětlení), ale klasický seřizovací stojan tak to je o ničem. toto měří jen sklon světlometu, aby neoslňoval.:o:papa;) Citovat
Operator Odesláno 8. červenec 2004 Odesláno 8. červenec 2004 To Lexa: No, to byl přesně ten přístroj, co popisuješ. Sem si myslel, že to takhle stačí?! No nic! :D:D To Mašinka: Kvůli mě ses nemusel takhle snažit. Já tlumočim jen to, co mi řikali klucí ze servisu. Nejsem profík přes světla, takže mi stejně můžeš nakreslit třeba sněhuláka a já to nepoznám. Ale tak, jak jsi to vypodobnil, mi to přijde logické! Nicméně, na svítivosti já rozdíly nevidim a mám normálně standard žárovky. Citovat
Guest Masinka Odesláno 8. červenec 2004 Odesláno 8. červenec 2004 Napsán autorem Operator To Lexa: No, to byl přesně ten přístroj, co popisuješ. Sem si myslel, že to takhle stačí?! No nic! :D:D To Mašinka: Kvůli mě ses nemusel takhle snažit. Já tlumočim jen to, co mi řikali klucí ze servisu. Nejsem profík přes světla, takže mi stejně můžeš nakreslit třeba sněhuláka a já to nepoznám. Ale tak, jak jsi to vypodobnil, mi to přijde logické! Nicméně, na svítivosti já rozdíly nevidim a mám normálně standard žárovky. Ja taky nejsem zadnej odbornik prez konstrukci parabol. Takhle mi to veli muj selskej rozum. V acadu sem to nacaral za 30s, takze snaha nebyla marna. Ja verim, ze kdyz jsou stinitka decentni a uzoucky, ze rozdil nepozorujes (hlavne asi proto ze nemas ted s cim porovnat a subjektivni dojem neni v tomhle pripade to rpavy orechovy), nicmene to brani v pruchodu svetla. Horsi jsou mracitka prez pulku plochy svetla atd. Ti uz musi sahnout po silnejsich zarovkach, coz ty nemusis. Citovat
lexa Odesláno 8. červenec 2004 Odesláno 8. červenec 2004 2 Masinka: Těžší není disk, ale guma, je jí víc, disk bude asi stejně těžký. 2 Operator: kdysi byly disky hliníkové dnes jsou elektronové. Vlastnosti se skutečně změnily, hliník se dal narovnat i svařit, byl měkčí, elektron praskne, opravit se nedá, protože se ulomí a nedá se vyvážiti. Co se týče vyvažování yvažuje se celé kolo, protože tu přesnou výrobu disků by nikdo z nás nezaplatil. ;):papa Citovat
Guest Masinka Odesláno 8. červenec 2004 Odesláno 8. červenec 2004 Napsán autorem lexa 2 Masinka: Těžší není disk, ale guma, je jí víc, disk bude asi stejně těžký. tak tomu nerozumim, protoze sem si spocital ceskerou plochu tech dvou gum a vyslo mi, ze 175 - 514 545 mm2 195 - 500 114 mm2 z toho mi vychazi ze ta 175 ma vetsi plochu a predpokladam ze tloustka bude cca stejna, takze tezsi by mela byt ta zimni? Nebo je to tim, ze plechovej disk je z tenkyho plisku a hlinikovy kola jsou z poradny masy materialu? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.