Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Par otazok novacika na skusenejsich majitelov 307

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte. Tak kupili sme jazdenku (teda priatelka si kupila :-)...) 307 1,4 Hdi 2002 3dvere, najazdene cca 85000Km.

Vzhladom na to ze ja osobne jazdim na benzinaku a do diezlov sa moc nerozumiem potreboval by som par odpovedi na otazky :

1. V akych otackach sa tento motor citi najlepsie?

2. Viem ze sa pridavaju nejake aditiva ale nic viac o tom neviem tak nieco o tom ak by ste mi mohli.. :-)

3. ma tento model FAP ?

4. ako startovat? treba xvilu pockat koli zhaveniu ci co to je :-) alebo? a ako je to so startovanim v zime? pri startovani nepridavat plyn ani nan necukat jo?

Na viac si teraz nespominam :-) Ked ma napadne budem vas bombardovat dalej :-)

THX za odpovede :-)

Váš příspěvek v rubrice \"Peugeot 307\" porušuje pravidla (bod. 4). Pokud nebude upraven, dle pravidel bude dotaz smazán! V případě opakovaného porušení pravidel, bude zablokován váš uživatelský účet.

Pravidla k nahlédnutí: http://www.peugeot-club.com/forum/faq.php?page=forumrules

Jirkap - admin

[upravil dne 22.6.2009 Jirkap]

[upravil dne 22/6/09 Fifo]

Odesláno

ahoj :papa

1.od 2000 do 3500 max.

2.někdo (už i já ) dává VIF aditivum (existuje letní i zimní)

3.nevím

4.při prvním startu(asi ráno) počkat tak 3 sec. se zapnutým klíčkem do polohy 2--(motor nažhaví,čerpadlo natlačí naftu) a pak sešlápnout spojku a nastartovat...potom přes den už startovat jako benzín--na nic nečekat,otočit klíčkem a startovat,

v zimě (v mrazech), počkat, až zhasne kontrolka žhavení a startovat--(délku žhavení si určuje motor sám)

5.při startování nešlapat na pedál plynu--motor si přidává naftu sám a musí chytat bez plynu...

Odesláno

Dik moc za info... skusim zistit cosi o tych aditivach. p.s. to sa dolieva rovno do nadrze nejak alebo je nejaka nadrzka na to? :mad:

Ostraněna citace!

Jirkap - admin

[upravil dne 22.6.2009 Jirkap]

Odesláno

V skutočnosti ide o dve aditíva.

Jedno ako píše ozzy si pridávaš priamo do nafty pred tankovaním napr. ten spomínaný VIF alebo TDA. Je to kvôli zlepšeniu vlastností nafty - zníženie bodu mrazu, lepšie spaľovanie, ochrana palivového systému atď. Je proste na majiteľovi auta či si ho dá alebo nie, alebo tiež môžeš tankovať drahšiu naftu, ktorá už nejaké tie aditíva má.

Druhé aditívum je u motorov s FAP filtrom vo zvláštnej nádržke na spodku auta pri nádrži. Jeho dávkovanie je automatické a riadi ho samotné auto, zvyčajne sa po natankovaní primieša do nádrže podľa natankovaného množstva. Podľa typu auta vydrží obsah nádržky niekoľko desiatok tisíc km. Účelom tohto adtíva je znížiť teplotu horenia sadzí a uľahčiť tak vypaľovanie sadzí vo FAP filtri (regenerácia). Dopĺňanie tohto aditíva robí servis podľa potreby, buď pri servisnej prehliadke alebo keď si auto o to požiada. A je to pekne drahé.

[upravil dne 22.6.2009 AnotherOne]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...