Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

406 2.1 TD - kouří jak cikánský barák :-(

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

mám 406 2.1 TD najeto 280 tis km. Najel jsem na ní 140 tis. km téměř bez problémů a vždy mírně kouřila. Nyní je však kouřivost podstatně vyšší a to ne jen při vysokém zatížení motoru. Zátah je celkem slušný, spotřebu jsem nikdy neměřil, olej vůbec nežere a chytá napoprvé. Kde by mohl být problém? Turbo na noci životnosti, nebo čerpadlo či vstřiky? Díky za radu...

Odesláno
Původně zaslal: El-Chio

Naftaky maju skrtiacu klapku?

Také....ale nejsem si jist jestli 2,1??...

No a jak vypada vzduchový filtr?...no aždopadně bych zajel do odborného servisu kde jsou odborníky na kontrolu a seřizování vstřikovacích trysek a čerpadel(trisky můžou netěsnit)......každopadne jestli kouří do černa tak tam dochazi k nedokonalému spalovaní při nedostatku vzduchu(bohata směs):D

[upravil dne 21/6/2009 Pája Rybišár]

Odesláno

mam 2.1 TD necely rok a kdyz jsem ho koupil, kourilo to jako blazen:-( Pak jsem se tady na foru nekde docet, ze s tim lidi meli taky problemy, ale naslo se jednoduche reseni, ktere sem sice nepochopil, ale funguje:-)

Jednoduse vymena oleje. Kdyz je mos starej nebo uz spatnej, aut zacne nehorazne hulit. Vymen olej a uvidis.

Jinak Boschacky cerpadlo by melo trochu kourit normalne.

U Lucasse je to tak, ze kdyz je v dobry kondici, auto mi melo hulit jen minimalne.

Tak jeste jednou, vymenil jsem olej a bylo po huleni:-)

Odesláno

Díky za rady, jen dodám, že základní věci jako filtry (a to všechny), olej apod. měním pravidelně. Čerpadlo je Lucas Epic el. řízený jeden vstřik. A auto opravdu kouří jen do černa.

Odesláno

Tak jsem dnes zkusil odpojit drát co vede do el. ovládaného vstřiku a je po kouření. I při pořádné akceleraci jde z výfuku pouze malý obláček. Co to znamená?

Odesláno

Ahojte mam tiež 2,1 TD, kuny mi na chalupe načali hadicu na serve, po príchode domov mi praskla, a olej vystriekal po motore a pod auto, našťastie asi 50 m od servisu. Po výmene hadice je motor hlučný najme pri štarte a pri nižších otáčkach v záťaží dymí na čierno. V servise diagnostika vykazuje poruchu čerpadla (LUCAS). Čo nato vravíte? Juraj

Odesláno
Původně zaslal: Ricky001

Tak jsem dnes zkusil odpojit drát co vede do el. ovládaného vstřiku a je po kouření. I při pořádné akceleraci jde z výfuku pouze malý obláček. Co to znamená?

No momentálně s odpojeným piezosnímačem jedeš na nouzový nebo chceš-li servisní režim motoru :D

jinak to bude chtít asi nový snímač (v nejhorším celý vstřik)

snímač říká ŘJ čerpadla, jak velkou má pustit dávku nafty do vstřiků. Tobě očividně nic nesnímá, proto si čerpadlo myslí, že tam nic nedává nebo dává málo a rve tam maximum.

Nejsou zkorodované kontakty čidla? :papa

Odesláno
Původně zaslal: cizi

Ahojte mam tiež 2,1 TD, kuny mi na chalupe načali hadicu na serve, po príchode domov mi praskla, a olej vystriekal po motore a pod auto, našťastie asi 50 m od servisu. Po výmene hadice je motor hlučný najme pri štarte a pri nižších otáčkach v záťaží dymí na čierno. V servise diagnostika vykazuje poruchu čerpadla (LUCAS). Čo nato vravíte? Juraj

Jak presne nazyva tu chybu diagnostika?

• O 7 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...