Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

dodělal jsem si na autě přední mlhovky a myslel jsem,že zapojení bude hračka ale zatím je to naopak.Dráty jsem tam měl nachystaný,tak jsem to zapojil a začal shánět vypínač.Ten ale nikde na vrakáči nemají prý velmi nedostatkové zboží.Prodali mi vypínač na vyhřívání zadního okna že se to dá předělat.Ale JAK?Konektor přesně pasuje do vypínače,ale samozřejmě nesvítí nic:mad:Co je tam za problém?

Odesláno

Vadné (přerušené) dráty, špatná kostra, kontakty, žárovky, pojistky, připojení k baterii, atd. atd.

V kombinaci Peugeot - elektřina jich můžou být bohužel desítky.

Nechci znevažovat tvůj um, určitě jsi všechno zkontroloval několikrát. Podle mne to bude nějaká prokotina, na kterou se člověk dívá, ale nevidí ji.

Ještě mě tak napadá, není v tom vypínači nějaký odpor, který je stavěný na jiné napětí, než dají mlhovky?

:papa

Odesláno

nevím moje el.schopnosti končí u jednoduchého obvodu:(Já ani nevím,jestli ten vypínač není jinej než origo na mlhovky.Ještě to budu skoumat ale pak je vymontuju a hodím velmi,velmi daleko:mad:Stejně jsem je tam dal jenom abych zadělal díry po origo mlhovkách.Koupil jsem nárazník z Mička a jsou tam po mlhovkách hnusný díry.Moje zkušenost s mlhovkama z aut na kterých jsem je měl byla taková,že svítí stejně na ho...o!

Odesláno

Každý spínač na tom autě funguje jen na to na co je určený. Bez proměření celého obvodu i spínače to nemá cenu. Vyelimonovat spínač, pak vyzkoušet jestli to svítí bez spínače, a shánět jiný spínač, třeba takový, který prodávají na dodělání ve žlutém provedení nebo zeleném i s kontrolkou v něm.;)

Odesláno

Ten spínač je třeba si přeskládat. I když pasuje do patice, tak je třeba ho z patice vyhodit a kombinačkama vytahat jednotlivé nožové piny. Podle jejich délky si přeskládáš vypínač jak potřebuješ, či na které dráty potřebuješ. Třeba ale bude stačit jen prohodit v patici drátek.

Doporučuju zkoušet přez odpror (žárovičku).

Odesláno

Postup s přeskládáním nožových pinů doporučuju jen pro zničení spínače. Měl jsem je rozebrané a je to vevnitř zapájené. když tak to zkusit v patici. Ale doporučuju prvně proměřít obě strany.:papa

Odesláno

Od žádného kutila, pokud vím tak má 405, tam je vypínač na mlhu hranatý dole vlevo pod volantem, u mě tam byl a byl stejně blbě vidět. V 205 mlhovky nemám a dávat nebudu nebo? zato co mám odjeto jsem je s nějakým účinkem použil asi 3x a to prosím jezdím denně už od roku 1990 teď asi 40000km ročně a to prosím v zimě, létě, za každého počasí, kolona, prázdná dálnice, díra, nová cesta. Teď máme v OV Poruba novou část hlavní třídy, bývalé Leninky a to je pěkně udělané. :P:papa

Odesláno

tak jsem si s tím dneska trochu hrál.No je to stále potmě:(Proměřoval jsem to zkoušečkou a do patice vede 5.drátů.Dva jsou pod proudem,jeden je kostra a další dva?Když propojím na patici cokoli nesvítí nic.Vypínač má 5.pinů když některé propojím vypínač funguje.Vypínač jsem rozebral,nic jsem nezjistil,složil a funguje to stejně.Takže buď elektrikář,nebo leteckej den!:mad:

Odesláno

Problém s vypínačem bych otočil. Mám tím na mysli ho vytáhnout s patice a pustit do něho proud, tam kde jsi psal že je pod napětím. Pak si otestovat které piny spímá a jak to vypadá obecně na pinech při vypnutém a zapnutém stavu. Dva dráty s napětím můžou být. Jeden co je pracovní proud k mlhovkám, druhý je pro osvětlení spínače když mám zapnuté světla. Pak je to trošku loterie, buď dvě kostry, nebo jeden drátek na přístrojovku a žárovičku v přístrojovce a signalizace zapnutí mlhovek a ten druhej společná kostra (asi logičtější). A ten poslední to je drát co vede k mlhovkám a teče v něm pracovní proud do mlhovek.

Rozpočet je pár hodin práce, plus pakárna s odděláním pár plastů, ale výsledek jsou mlhovky se kterýma můžeš oslňovat i dámy po přechodu co se vlečou do koloniálu :)

(Doporučil bych si na montáž ještě pořídit jedno balení gumovejch medvídků - kvůli nervům :) )

Odesláno

to Ladis: Dobrý postup můžu doporučit. Je to hraní a drbačka. Nezapomínejte na relé, může být špatné. Co takhle postupovat takhle: Postup co navrhoval Ladis, mám stranu spínače. Proud do mlhovek taky drátem přes vodiče a relé natvrdo apak zkontrolovat zapojení a ovládání relátka.;);):P:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...