Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Potřeboval jsem vyměnit vstřiky na 306 a sehnal jsem jen na čerpadlo Lucas. Nechal jsem je vyčistit a nastavit na vyšší tlaky pro čerpadlo Bosch. Po výměně má motor nějaký podivný zvuk. Nemám jak ověřit, zdali skutečně nastavili vyšší vstřikovací tlak, vyčištěné vstřiky jsou, ale to je asi tak všechno, co poznám. Otázka zní, jak by se motor choval, kdyby na vstřikách byl nastaven tlak pro Lucase a palivo dodával Bosch?

Odesláno

Budou otevírat dřív, takže motor bude mít tvrdší zvuk (zvětší se předvstřik), a budou dávat o trochu větší dávku, takže to bude víc kouřit. Ale už jsem to také na jednom autě měl, ve 405 - čerpadlo 1,9TD s předepsaným tlakem 17,5MPa, a vstřiky z 1,8TD s otevíracím tlakem 15MPa. Musel se ubrat předvstřika a dávka.

Odesláno

Dík za odpověď.Takovou akci asi s holýma rukama nezvládnu, budu to muset někde nechat zkontrolovat. Třeba se mi jen zdá, že je zvuk divný a bude fungovat normálně.

Odesláno

Většina lidí to nastavuje od oka. Předvstřik natočením celého čerpadla, dávka šroubkem nahoře an čerpadle. Problém je, že oboje je hodně citlivé, zvlášť ta dávka.

S předvstřikem se dá hýbat v pohodě, tam se dá dobře označit původní poloha čerpadla. Nahoru se zvětšuje, dolů se zmenšuje. Obvykle jej dávám co nejníž tak, aby motor ještě dobře startoval, ale běžel přitom co nejměkčeji.

S dávkou je to horší, ta by se měla nastavovat jen na stolici. Nehýbal bych s tím, pokud to při přidání plynu nehulí. Pokud ano, ubírat po malých kousíčkách, max. čtvrtotáčku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...