Swallow Odesláno 12. červen 2009 Odesláno 12. červen 2009 Potřeboval jsem vyměnit vstřiky na 306 a sehnal jsem jen na čerpadlo Lucas. Nechal jsem je vyčistit a nastavit na vyšší tlaky pro čerpadlo Bosch. Po výměně má motor nějaký podivný zvuk. Nemám jak ověřit, zdali skutečně nastavili vyšší vstřikovací tlak, vyčištěné vstřiky jsou, ale to je asi tak všechno, co poznám. Otázka zní, jak by se motor choval, kdyby na vstřikách byl nastaven tlak pro Lucase a palivo dodával Bosch? Citovat
oddie Odesláno 12. červen 2009 Odesláno 12. červen 2009 Budou otevírat dřív, takže motor bude mít tvrdší zvuk (zvětší se předvstřik), a budou dávat o trochu větší dávku, takže to bude víc kouřit. Ale už jsem to také na jednom autě měl, ve 405 - čerpadlo 1,9TD s předepsaným tlakem 17,5MPa, a vstřiky z 1,8TD s otevíracím tlakem 15MPa. Musel se ubrat předvstřika a dávka. Citovat
Swallow Odesláno 12. červen 2009 Autor Odesláno 12. červen 2009 Dík za odpověď.Takovou akci asi s holýma rukama nezvládnu, budu to muset někde nechat zkontrolovat. Třeba se mi jen zdá, že je zvuk divný a bude fungovat normálně. Citovat
oddie Odesláno 12. červen 2009 Odesláno 12. červen 2009 Většina lidí to nastavuje od oka. Předvstřik natočením celého čerpadla, dávka šroubkem nahoře an čerpadle. Problém je, že oboje je hodně citlivé, zvlášť ta dávka. S předvstřikem se dá hýbat v pohodě, tam se dá dobře označit původní poloha čerpadla. Nahoru se zvětšuje, dolů se zmenšuje. Obvykle jej dávám co nejníž tak, aby motor ještě dobře startoval, ale běžel přitom co nejměkčeji. S dávkou je to horší, ta by se měla nastavovat jen na stolici. Nehýbal bych s tím, pokud to při přidání plynu nehulí. Pokud ano, ubírat po malých kousíčkách, max. čtvrtotáčku. Citovat
Swallow Odesláno 12. červen 2009 Autor Odesláno 12. červen 2009 Že bych se nakonec odhodlal k laborování :-) Ono to ani moc nekouří, jen když se přišlápně plyn nadoraz, tak vyjde obláček černého dýmu. Citovat
oddie Odesláno 12. červen 2009 Odesláno 12. červen 2009 Tak to bych na dávku nesahal. S tím předvstřikem se dá, zkusit, jak se změní zvuk. Teď je moc do tvrda, nebo jak se projevuje? Citovat
Swallow Odesláno 13. červen 2009 Autor Odesláno 13. červen 2009 Zvuk motoru bych nazval jako drsný, tedy asi tvrdý. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.