Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Přes léto to asi zkusím, ale budu muset napřed sehnat náhradní platové \"nýtky\", nebo jak to popsat, na kterých ten tapecír drží... vypadaji dost na jedno použití

[upravil dne 15/6/09 blaza3]

Odesláno

tak mám podobný problém, roleta se přestala vracet :bacha, zůstává o 1 díl nedovřená, Pomáhá zatím zmáčknutí na ovladeč otevírání rolety :myslim

Kdyžtak čtu výše uvedené, tak je mi jasné, že dětičky si se zatahováním o otevíráním rolety hrajou a točí s ovladačem. Takže mají utrum :bacha:bacha:bacha

Odesláno

Když prodávali moji, psali že nefunguje střecha - jede mi normálně, ale dělá trošku randál, jakoby byly byla zasraná nebo nějak otrhaná ta pojezdová lišta - víte někdo co by to mohlo být?

Sakra pánové, teď jste mi nasadili brouka do hlavy, budu si muset dávat majzla :)

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak jsem se dozvěděl, že ve Webasto servisech oprava ne-e. Mají to zakázané, jelikož je to z prvovýroby a výhradní právo na servis těch střech má Peugeot, který si sám objednává díly (já bych spíš řekl celé střechy, protože je to jednodušší než něco opravit)

Odesláno

Tak přátelé,

včera jsem měl střechu rozebranou a rád bych se podělil o své zkušenosti.

Jen na začátek uvádím, že než jsem jel do značkového servisu s podfukujícím vstřikovačem, střecha fungovala bez problémů. 20 m za servisem se zablokovala:roll.

Když jsem zde četl o těch částkách, přemýšlel jsem, zda 407 SW byla správnou volbou, ale poté, co jsem za ní přišle do garáže a podíval se na tu krasotinu, hned mne to přešlo :). Tolik jen na úvod.

Problém tedy nastal, jak už jsem uvedl v zaseknutí a vyskočení zadních vodičů 3. dílu z kolejnice. Z prvního úleku jsem udělal tu největší pitomost a to tu, že jsem chtěl nahodit vodiče zpět pomocí různého kroucení roletou sem a tam. Výsledek byl kontraproduktivní, neboť jsem si lehce poškodil držáky oněch bílých silonových kluzáků. Z tohoto důvodu si někteří mě podobní mohli poškodit vodící kolejnici. Proto po vzoru českého kutila jsem to rozebral, páč u všech předchozích aut jsem si také na spoustu věcí přišel sám a není v tom žádná složitost.

Jelikož je ale postup obsáhlý - dal jsem ho do přílohy ve Wordu.

Na závěr ještě uvádím ceny náhradních dílů:

Bílé kluzáky (po stranách panelů) - cca 1100 Kč !!! - jen celá sada 16 ks

Samotná roleta (panely) cca 2500 Kč.

Hodně zdaru!

PPK

[upravil dne 28/7/09 PPK]

Postup rozebrání rolety panoramatického okna.doc

Odesláno
Původně zaslal: PPK

Tak přátelé,

včera jsem měl střechu rozebranou a rád bych se podělil o své zkušenosti.

Jen na začátek uvádím, že než jsem jel do značkového servisu s podfukujícím vstřikovačem, střecha fungovala bez problémů. 20 m za servisem se zablokovala:roll.

Když jsem zde četl o těch částkách, přemýšlel jsem, zda 407 SW byla správnou volbou, ale poté, co jsem za ní přišle do garáže a podíval se na tu krasotinu, hned mne to přešlo :). Tolik jen na úvod.

Problém tedy nastal, jak už jsem uvedl v zaseknutí a vyskočení zadních vodičů 3. dílu z kolejnice. Z prvního úleku jsem udělal tu největší pitomost a to tu, že jsem chtěl nahodit vodiče zpět pomocí různého kroucení roletou sem a tam. Výsledek byl kontraproduktivní, neboť jsem si lehce poškodil držáky oněch bílých silonových kluzáků. Z tohoto důvodu si někteří mě podobní mohli poškodit vodící kolejnici. Proto po vzoru českého kutila jsem to rozebral, páč u všech předchozích aut jsem si také na spoustu věcí přišel sám a není v tom žádná složitost.

Jelikož je ale postup obsáhlý - dal jsem ho do přílohy ve Wordu.

Na závěr ještě uvádím ceny náhradních dílů:

Bílé kluzáky (po stranách panelů) - cca 1100 Kč !!! - jen celá sada 16 ks

Samotná roleta (panely) cca 2500 Kč.

Hodně zdaru!

PPK

[upravil dne 28/7/09 PPK]

na první komentář to není špatné :D určitě to hodně lidem pomůže...:super

Odesláno

JJ pěkný návod to se musí uznat:super

Chci se jen zeptat, když jsi to měl rozdělané dají se vytáhnout ty vodící lišty.Potřebuji je narovnat:(

[upravil dne 29.7.09 Zipík]

Odesláno
Původně zaslal: Zipík

JJ pěkný návod to se musí uznat:super

Chci se jen zeptat, když jsi to měl rozdělané dají se vytáhnout ty vodící lišty.Potřebuji je narovnat:(

[upravil dne 29.7.09 Zipík]

Zdravím,

tak co se týče těch lišt, jsem (podle toho jak na to bylo vidět) pesimista. S největší pravděpodobností je to pevná součást celého rámu, ve kterém se ta roleta pohybuje. Zde by se asi musel vyndat rám komplet, ale nevím, jak moc bys s tím rovnáním pochodil. Je to kov a ten jak se jednou v ohybu natáhne, nikdy se do ideální roviny navrátí.

Ale všem, kterým střecha ještě funguje doporučuju mazat, mazat a mazat. Bílou vazelínou nebo taky existuje silikonový mazací prášek do dveřních zámků, který nevzlíná a tudíž se nemusíte bát potom strčit klíče do kapsy, že budete špinaví. Proto i tady bych se nebál, že to bude vzlínat do látkového potahu rolety jako jiné běžné mazací prostředky.

• O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...