Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdar je to kokotskej dotaz ale jak se menuje to kolo jak drží klíňák?to první nahoře když kouknu do motoru.Od včerejška začalo vrzal jak svině(nebo aspoň myslim že to vrže tohle kolo)

neví někdo co s tim?nějak promazat nebo něco.díkes

Odesláno

Kolo na ktorom je klinový remeň sa volá remenica ak je spojené s nejakým zariadením. Vtedy tie pazvuky znamenajú poruchu toho zariadenia. Keď to kolo neslúži na pohon zariadenia tak je to napínacia kladka ( šponovacia kladka , šponovák ) a slúži na napnutie remeňa. Tieto kladky majú v sebe ložisko ktoré, ak je opotrebené či poškodené, vydáva rôzne zvuky. Premazanie je väčšinou iba krátkodobé riešenie a i to pri niektorých nerealizovateľné. Najrozumnejšie riešenie je výmena.

Keby si presnejšie popísal o čo ide, prípadne vložil fotku tak môže byť odpoveď konkrétnejšia.

Odesláno

to je vono.zdá se mi takový rezatý jak je ten šroub co to drží.

.dělal sem před rokem nový komplet rozvody.ty kladky atd.a klíňák.ale posledních pár měsíců mi to píská.nevim čim to je.ráno nastartuju a píská pak se to ohřeje a zase ne.pak to třeba nepíská tejden.a pak zase.kámoš mi řikal že to může bejt alternátor tak nevim.ložiska prej.už mě to jebe protože na mě každej kouká jak na kokota když jedu

Odesláno

a aky mas typ motoru? Pises, ze pisti za studena, tak to moze byt aj samotny remen, skus to dat niekomu dostelovat mala by tam byt aj takzvana vodiaca kladka ktorou by sa to eventualne mohlo dat este dosponovat.

Guest servisman
Odesláno

vodní pumpa je na rozvodáku je to čerpadlo posilovač řízení :papa

Odesláno

jj, je to tak je to servo, ale tie pisklave zvuky od remeňa sa tak prenasaju a skresluju, ze to vypada ako keby pisti uplne nieco ine. Ja si myslim, ze je len slabo nasponovany remen alebo uz vytahany.

Big Tommy ~ kolko mas asi tak nabehanych km s tymto remenom?

Odesláno

Píšeš že máš ten remeň rok, tak ak ho nik od vtedy nešponoval je to podľa všetkého od neho. Nový remeň ja prevádzkou trochu natiahne a uvolní. Došponuj a uvidíš.

Odesláno
Původně zaslal: Big Tommy

no hele prej to má automatickej napínák.a najel sem na něj tak 8000

[upravil dne 10.6.2009 Big Tommy]

a kdo ti to nakecal,že tam je automatickej napínák?tak koukni na řemen jestli neni volnej,kdyžtak napnout.nebo jestli třeba neodchází to čerpadlo a nezačíná kvičet.ale vidim to spíš na ten řemen

[upravil dne 10.6.09 Medion]

Odesláno

ja mam tiez napriklad samonapinaciu kladku, ale mam tam aj vodiacu ktorou sa da doštelovat napnutie remena. Ona nema presne v strede os a tym ju vies nasponovat. Neviem ti to presne ani popisat a ani odfotit, lebo tam neni pristup.

Uz viem! Vola sa to excentricka vodiaca kladka a tou mozes este ten remen došponovať

[upravil dne 10/6/09 marko306]

Odesláno

supr tak já to řeknu kámošovi von se mi na to podivá.každopádně si nechám přeložiskovat altík protožr to by to mohjlo taky třeba bejt:)skusíme a napíšu tak díky všem a doufám že to pude protože to pískání mě pěkně štve

:nevim

[upravil dne 10.6.2009 Big Tommy]

Odesláno

skus sa este kuknut ci mas vsetky remenice a kldky pekne v osi a nieje nic skrizene..napriklad ta servopumpa mohla kludne odist a oska v nej sa aj s remenicou posunut do vnutra ako sa to stalo mne...a potom mozes menit remene, kladky fakt jak taky kkt:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...