honzza407sw Odesláno 9. červen 2009 Odesláno 9. červen 2009 Od koupi 407 řeším problém, že mě jemně cuká při nízkých otáčkách, třeba z 1. na 2. nebo 2. na 3 rychlostní stupeň. Je to sice jemné, ale přesto nepříjemné (plynu dávám dostatek). Na sebemenší dotyk plynového pedálu to jemně cukne (ale to pozoruji do 3. stupně, od 4. nahoru už pohoda). Neřešil někdo podobný problém? Vůbec nevím na co bych se měl zaměřit. Nebo to je normální? - nevím měl jsem předtím koktávii a tam to bylo bez problému co se týče tohodle. Motor to je 2.0HDI. Najeto necelých 115tkm, teď mě čeká velký servis (olej, všechny filtry, aditivum, atd.). Citovat
denoo Odesláno 9. červen 2009 Odesláno 9. červen 2009 myslim ze toto tu uz bolo riesene vela krat, a teraz nedavno, skus lepsie hladat a cosi najdes, inak je to asi skor normalne, Citovat
luko407sw Odesláno 9. červen 2009 Odesláno 9. červen 2009 obcas me to taky dela,ale jen kdyz je studeny motor Citovat
denoo Odesláno 9. červen 2009 Odesláno 9. červen 2009 ja si myslim ze to bude skor Fap filtrom a jeho regeneraciou, bo vzdy to je citit tak cca raz za 300-400km cca, a je to rychlost okolo 60km a vyssie pri jemnom drzani plynu pri nizsich otackach, ako keby ta nutilo otacky zvysit cim prispejes k lepsiemu vypaleniu Fap filtra Moja mamca si kupila peugeot 308 1,6hdi 66kw , a je bez fapu, normalne jej zavidim, vraj sa davaju fap az u 80kw motoroch (u peugeot 308), nevedel som ze to ci ma auto fap zalezi hlavne od vykonu motora. Citovat
honzza407sw Odesláno 9. červen 2009 Autor Odesláno 9. červen 2009 Přesně takto to dělá, s tim rozdílem, že se to projevuje do 60km/h - jak se rozjedu na cca 70km/h dám 4. tak to jede super. Asi se s tím budu muset smířit:(. Příští měsíc budu doplňovat aditivum - třeba to pomůže. Kdyby někdo dovedl s jistotou říct, že to je fapem, tak ho vyměním. [upravil dne 9/6/09 honzza407sw] Citovat
Přema Odesláno 9. červen 2009 Odesláno 9. červen 2009 Jestli dáváš při 70 km/h 4ku tak to bude asi fapem......trošku to sem tam protáhni klidně do 4000 ot. pomůžeš Fapu a motoru neublížíš.......tyhle motory nejsou stavěné na ježdění pod 2000 ot. Citovat
honzza407sw Odesláno 9. červen 2009 Autor Odesláno 9. červen 2009 Původně zaslal: Přema Jestli dáváš při 70 km/h 4ku tak to bude asi fapem......trošku to sem tam protáhni klidně do 4000 ot. pomůžeš Fapu a motoru neublížíš.......tyhle motory nejsou stavěné na ježdění pod 2000 ot. No snažim se aby otáčky neklesaly pod 1900ot/min, ale je pravda, že to moc často nevytáčím - když už tak do těch 3-3500ot., většinou přeřazuji kolem těch 2200ot. . Asi jak říkáš, tyto motory chtějí výšší otáčky, víš měl jsem koktávii v tdičku a tam jsem přeřazoval klidně kolem 1500ot (samozřejmě, když motor nebyl zatížen a na rovinkách jsem jezdil třeba na 14-1500ot.) prostě motor to v pohodě vzal a nijak neprotestoval. Citovat
Přema Odesláno 9. červen 2009 Odesláno 9. červen 2009 Tím že sem tam vytočíš motor profoukneš Fap.....prostě to co se tam neudrží vyletí ven....pokud budeš jezdit jak dědek v klobouku tak to brzo ucpeš a pošleš ho do věčných lovišt....a pokud jezdíš často malé trasy tak se ani nezapne regenerace Fapu...takže asi tak..... Citovat
vazdo Odesláno 12. červen 2009 Odesláno 12. červen 2009 tento problem som popisoval aj ja. myslel som, že to bude najprv FAP, potom čerpadlo palivove, potom tlak.regulátor, a nakoniec som to nechal vyzrieť a chyba sa pomaly stupňovala. na peugeot zraze v piešťanoš mi to pozrel Wolf na PC a nič. Nikto sa toho v servisoch nechcel ani dotknúť, že sa boja. Tak som zbehol do orig.servisu a pri pulte bol \"monterkáč\" a on hneď: SPOJKA. Vydraná, preklzuje, pri spiatočke sa zaradzuje ako keby cez zuby, do kopca trhanie silnejšíe, na volnobeh nič, pri brzdení motorom nič, na spaitočke tiež malé cukanie. Pri veľkej rýchlosti a pri veľkých otáčkach nič. Pri ustálenej jazde \"vlny\". Je to dôsledok mestskej prevádzky. Tak radím jazdi a vydrž, nech sa závada prejaví viac, lebo zbytočne vymeníš kopec dobrých dielov a nič nevylepšíš. Ale výmena spojky v servise = 750eur. A neviem, či to mám nechať na šikovných garážmajstrov, či pri skladaní na nejaké čidlo nazabudnú - poraďte. dik Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.