Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jo to jsi udělal fajn, podle toho si to aspoň dovedu představit, ale když vezmu, že i v tom ohybu něco materiálu na rohu nabyde a lak... tak ta spára skoro zmizí, takže co myslíš, má to být zahnuté pod kapotu nebo jen na tupo k ní?

Jinak na vypalování zapomeň to by se zdeformovalo. Ale já bych nedoporučoval \"péct\" ani laminát, prtože mění strukturu a pak má tendenci začít vystupovat struktura tkakniny...

[upravil dne 7/1/12 16:57 od koblih69]

Odesláno

podla mna sa treba pozriet na tie co su uz vyrobene a nechat si poradit o chybach a poznatkoch

takze Judes a DERT123 by to mohli z blizka z kazdej strany pofotit s otvorenou aj zavretou kapotou :)

Odesláno

Našiel som tieto fotky čo som robil počas výroby mračítok.

Ako je vidno na obrázku urobil som len tú hranu čo je tým lemom svetla a pred hranou kapoty.

post-27076-14109621662492_thumb.jpg

Odesláno

Pohľad z hora.

Keď bolo už mračítko hotové a nalepené tak medzi svetlom a kapotou to dosť presvitalo a tak som musel niečo vymyslieť a nelepil som tam jeden pásik červenej izolačnej pásky (do tej medzery pod kapotu).

post-27076-14109621662991_thumb.jpg

Odesláno

urcite z lemom a so zahnutim, kedze mrazcitko bude nad urovnou kapoty, aspon to splinie trosku, mracitka co som si robil sam som zrobil zarovno so svetlom a nebolo to pekne... tak som ich vyhodil (boli aj velmi tenke a pokrcili sa mi koli hrubej folii na ochranu svetla) :papa

Odesláno

Tú červenú izolačnú pásku som dal na vyznačené miesto šípkami.

Trochu blbé značenie ale asi si to dokážete predstaviť.

post-27076-14109621663489_thumb.jpg

Odesláno

Kebyže ich robím teraz tak určite hrubšie (aspoň 3-4 vrstvy tkaniny) aby bolo z čoho brúsiť a boli ešte pevnejšie ale na druhú stranu to aj takto dosť pretŕča nad kapotu. To ma tak dosť sere ale keď budem mať niekedy dole nárazník skúsim trochu spustiť svetlo ak sa bude dať aby to bolo približne zarovno kapoty.

Dúfam že to niekomu kto sa nato podá pomôže ;).

post-27076-14109621664526_thumb.jpg

Odesláno

ja by som podla tenkych laminatovych spravil formu na plastove. znameho som davnejsie videl vyrabat nejake vraj silenbloky tak, ze do formy vlial nejaky cierny humus s tuzidlom a do minuty to bolo tvrde. to je ale len moja teoria, s laminatom som naposledy robil 3 roky dozadu a znovu sa mi do toho pustat nechce lebo nemam ziaden priestor kde s cimkolvek mozem smrdiet a prasit ...

Odesláno

Podľa tenkých laminátových sa asi ťažko bude robiť forma na plastové, budú dosť ohybné. Forma (kopyto) sa dá urobiť priamo na svetle a materiál ma napadá sádra.

Odesláno

Hovinec jak jsem psal už 2x o pár příspěvků víc auto není doma, bude až v sobotu. Neboj tak línej nejsem, zatím :D:D:D:D:D

Děkuji uctivě !!!!

PS: nechceš sundat ty tvoje mračítka a poslat je ve prospěch ostatních členů ke zkopírování :cool:

PS2: prozatím to vypadá na vakuové lisování z PSH. Tloušťku budemem muset poladit protože ta se po vytažení rapidně zmenší... no uvidíme. Akorát je to teda na můj vkus trochu velký, ale to snad nebude zásadní problém

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...