Devr Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 Zdravím všechny, protože jsem pořídil Coupe na zimních gumách, tak musím hned pořešit kola abych neničil ty zimní. Za 13000 myslím bez gum , ty koupím jeté. Myslím, že budou stačit 17tky a 45 guma. A proto se ptám ,máte někdo na Coupe ALU kola bez použití podložek? Jaké ET a palce na Coupe musím koupit, aby nic neštrejchalo a kolo sedělo bez podložek. Kde nejlépe je pořídit. Případně pokub by jste měl někdo nabídku ta nabídněte. [upravil dne 5/6/09 Devr] Citovat
MirasCC Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 Zatímco za cenu uvedenou v nadpisu by problém nebyl, ta cena uvedená uvnitř tématu je už značně restriktivnější. Tak která platí? Za tuhle cenovku si představuješ kola včetně gum? Nechci bejt pesimista, ale možná když přitlačíš na dvojnásobek, bylo by to řešitelný, takhle bohužel ne. Jetý kola na Coupé budeš shánět moc moc těžko, ET je hoodně atypický. A nový za tohle nepořídíš ani náhodou. Citovat
Y2K Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 ET potrebujes 12, tusim ze pri 17tkach a sirke 7,5\" by slo aj ET 15. Ja mam 17tky ale mam 2cm podlozky, inak to neslo. Chcel som tiez bez podloziek ale bol to nekonecny pribeh zohnat daco co ma ET 12 a este aj pekne vyzera. Takze nakoniec sli podlozky a zatial bez problemov. Len pre info, ja som kola aj s gumami (aj ked uz len take na dojazd) kupil za 500 E, samozrejme uz jazdene, ale su v pohode. A ako pise MirasCC, za tu cenovku v nadpise by boli ine kola Edit: Vlastne pardon, som akosi pozabudol ze nemas 3,0 V6 a brzdice Brembo (to co som opisal sedi na tento model), ty tam das myslim aj vacsie ET [upravil dne 5.6.2009 Y2K] Citovat
Devr Odesláno 5. červen 2009 Autor Odesláno 5. červen 2009 Ha ..pardon chybka se vloudila:D a prosím k tématu:D Citovat
Ferry Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 http://kola-pneu-alu.sbazar.cz/originalni-alu-kola-peugeot-406-coupe-sazava-o2707414.html Citovat
Devr Odesláno 5. červen 2009 Autor Odesláno 5. červen 2009 Vždyť se dají pořídit kola kus 3000 né, tak něco takového bych zainvestoval ...nechci nic drahého a hlavně aby to pasovalo. Samo bez gum ...ty koupím ojete kus za 500. Citovat
MirasCC Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 No jo, jasně, Y2K má pravdu, ty nemáš Bremba, takže si vysmátej. To jsem si vůbec neuvědomil. Minulej tejden sem přezouval, mám zatím origo 16\" kola, jen gumy koštovaly 12 000 ... //EDIT: Mrkni na konfigurátor na http://www.elektrony.cz/. Uvidíš, jestli tam v daný cenový relaci vybereš. [upravil dne 5/6/09 MirasCC] Citovat
Devr Odesláno 5. červen 2009 Autor Odesláno 5. červen 2009 Původně zaslal: MirasCC No jo, jasně, Y2K má pravdu, ty nemáš Bremba, takže si vysmátej. To jsem si vůbec neuvědomil. Minulej tejden sem přezouval, mám zatím origo 16\" kola, jen gumy koštovaly 12 000 ... //EDIT: Mrkni na konfigurátor na http://www.elektrony.cz/. Uvidíš, jestli tam v daný cenový relaci vybereš. [upravil dne 5/6/09 MirasCC] Takže pokud nemám Bremba, tak jaký ten ET a palce ?V tom mám hlavní zmatek, abych neobjednal kola a nebudou pasovat. Citovat
Ferry Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 Tohle pise servicebox pro vsechny 406 coupe PLECH RÁFEK 6J R15 4x108 ET15 SLIT RÁFEK 6,50J R15 ET12 7,00J R16 ET12 [upravil dne 5/6/09 Ferry] Citovat
MirasCC Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 Jaký volit ET při různých šířkách disku jsem tu kdysi zkoušel přepočítávat, ale přesně si to už bohužel nepamatuju. Zkusím to pohledat. U Bremb je ET extra důležitý, mezi brzdičem a paprskem kola je naprostý minimum místa, takže i kola se správným ET, ale blbým tvarem paprsku nemusí pasovat. Pokud Bremba nemáš, máš trochu svobodnější volbu při výběru. Pro šířku disku 7\" je ET psaný 12, pro šířku 7,5\" to myslím vychází někde kolem těch 15. Ale to považuj za horní mez, je lepší ET o kousek nižší. Když jsou kola moc zapadený do podběhu, nevypadá to hezky. A ještě poznámka. 17\" zcela jistě nebudeš mít zapsaný v techničáku. Tak pokud se chceš vyhnout budoucím těžkostem na STK, vybírej takový kola, ke kterým dostaneš typový list. To je zároveň i zárukou toho, že budou pasovat. Osobně bych se snažil o rozměr 7,5Jx17, ET tak 10-15 (nižší stejně neseženeš). Gumy 225/45/17, nebo 215/45/17. Citovat
Y2K Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 JJ...s tym zapisanim do TP je celkom sranda, mne sa nastastie 17tky podarili do neho zapisat Edit: Mam 17R 7,5\" ET 35, 2cm podlozky, vysledne ET 15, gumy 225/45 17R a toto mam aj v TP, u nas je to o to dolezitejsie ze mame len jeden TP ktory stale vozime so sebou. [upravil dne 5.6.2009 Y2K] Citovat
MirasCC Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 To ET jsem si tak cvičně přepočítával když řešil kola Y2K, zde: http://www.peugeot-club.com/topic/36668-kola-406-coupe-17/. Druhá strana, můj příspěvek z 20/11/08 10:24 Citovat
Devr Odesláno 5. červen 2009 Autor Odesláno 5. červen 2009 Tak už tomu začínám rozumět. Na zapsání to techničáku zatím kašlu a na STK případně pojedu na seriákách. Věřím, že časem je do techničáku dostanu přes tu správnou osobu. Takže se budu soustředit na 17\" ET 15 zafek 7.5 a mělo by to být OK Citovat
Y2K Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 Este k tomu TP, jasne, kaslat na technicak (hlavne u vas) a aj STK sa da ist so seriovkami. Mne skor slo o to ze co ak bude nehoda? Potom poistovna vymysla a hlada si kazdu zamienku preco nevyplatit sumu a prave kola nezapisane v TP su pre nich zelany stav. A ked nahodou rozbijem mercedes (nedajboze) za 4 mega a poistovna (myslim teraz moju zakonnu poistku) mi povie ze to nezaplati. Tohoto som sa skor obaval ako policajtov. Citovat
Devr Odesláno 5. červen 2009 Autor Odesláno 5. červen 2009 Původně zaslal: MirasCC Jaký volit ET při různých šířkách disku jsem tu kdysi zkoušel přepočítávat, ale přesně si to už bohužel nepamatuju. Zkusím to pohledat. U Bremb je ET extra důležitý, mezi brzdičem a paprskem kola je naprostý minimum místa, takže i kola se správným ET, ale blbým tvarem paprsku nemusí pasovat. Pokud Bremba nemáš, máš trochu svobodnější volbu při výběru. Pro šířku disku 7\" je ET psaný 12, pro šířku 7,5\" to myslím vychází někde kolem těch 15. Ale to považuj za horní mez, je lepší ET o kousek nižší. Když jsou kola moc zapadený do podběhu, nevypadá to hezky. A ještě poznámka. 17\" zcela jistě nebudeš mít zapsaný v techničáku. Tak pokud se chceš vyhnout budoucím těžkostem na STK, vybírej takový kola, ke kterým dostaneš typový list. To je zároveň i zárukou toho, že budou pasovat. Osobně bych se snažil o rozměr 7,5Jx17, ET tak 10-15 (nižší stejně neseženeš). Gumy 225/45/17, nebo 215/45/17. Takže kupovat s typovým listem a pak je naděje , že se dají i 17 zapsat do techničáku. Je tak? A ještě k tomu ET , chápu dobře , že ET 15=kola víc dovnitř a ET 12= kola vic ven. Citovat
Y2K Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 tak tak...typovy list je super. Potom uz len zalezi od uradu dopravy ci to schvali (aspon u nas) To ET by sa dalo chapat tak ako pises. Citovat
MirasCC Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 Devr: Ano, kola s typovým listem pro tvoje auto bys měl do techničáku zapsat bez větších potíží. A s tím ET je to taky správně. Čím nižší ET, tím více kolo leze z podběhů ven a naopak. P.S.: Pozor na pravidla fóra a používání citací, ta poslední možná nebyla úplně nezbytná [upravil dne 5/6/09 MirasCC] Citovat
Devr Odesláno 5. červen 2009 Autor Odesláno 5. červen 2009 Bral bych hned tyto za vševhny 4 kola 12956,- MAM 7 Graphit 8x17 ET 18, ale ty tam asi nedostanu co? Pokud je u nich napsaná úprava , tak se musí nutně blatníky upravovat? Myslím na elektrony.cz [upravil dne 5/6/09 Devr] Citovat
MirasCC Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 Samotná šířka 8\" by neměla být na škodu, určitě tu s něčím podobným pár lidí jezdí. Ale asi by to chtělo radši vyzkoušet. Nicméně mě osobně se ty MAMy moc nelíbí, Dezenty jsou mi vzhledově podstatně sympatičtější. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.