Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 11 měsíců později...
  • O 1 rok později...
Odesláno

Ahoj,

mám již více jak půl roku přestavěnou 407 2.0 16V z roku 2007 na LPG systém od holandské firmy AG AUTOGAS – SGI. Za tu dobu jsem najel cca 20tis km a zatím mám jenom pozitivní zkušenosti a přestavbu můžu jenom doporučit.

Problémy jsem nemněl ani při extrémních teplotách, -14C v zimně a +35C na dovolené v Itálii.

Co se týče výkonu, je potřeba počítat s mírně sníženým výkonem a subjektivně živostí auta. Každopádně u skoro 2 tunového cvalíka ani při jízdě na benzín není můj Pažout nějak zvlášť živý.

Spotřeba stoupne cca o 1-2l/100km. V mém případě se pohybuje kolem 10,14l/100km. Do toroidní nádrže místo rezervy se vejde cca 42-44l LPG, záleží na teplotě a taky benzínce kde tankujete. Na jednu nádrž ujedu něco kolem 400km. Tankuji tedy častěji než dřív. Na druhou stranu je příjemné platit za plnou nádrž cca 700 korun.

Rezervu v autě nevozím, místo ní vozím „kvalitnější“ opravnou sadu s kompresorem.

Každých 10tis km je potřeba absolvovat technickou prohlídku LPG, kdy vám do přílohy k velkému TP dají razítko. Cena za prohlídku se různí, u firmy u které jsem si nechal přestavbu dělat je bohužel vyšší a stojí 800 korun za cca 20min práce a nový plynový filtr. Proto až mi skončí záruka, poohlédnu se jinde.

Mezičasem jsem absolvoval STK. Bohužel v mém okolí je málo stanic technické kontroly, které by měřili emise LPG pohonu. Proto jsem musel nejdřív zajet na měření emisí a následně absolvovat technickou prohlídku. U STK je potřeba si pouze dát pozor na to abyste měli všechny předepsané nálepky na svém místě (mně chyběla nálepka nad plnícím otvorem) a rezerva musí být v kufru pevně uchycena. Jelikož ji standardně nevozím, tak jsem jí do kufru pouze hodil a díky tomu jsem musel jet domů rezervu připevnit.

Při přestavbě na LPG je potřeba častěji měnit svíčky. To čeká teď i mně. Může mi někdo z Vás doporučit značku? Od NGK se prodávají speciální svíčky pro LPG, jsou ale neskutečně drahé a nevím, jestli budou mít ve výsledku na výkon a spotřebu nějaký efekt. Má někdo z Vás zkušenosti s těmito svíčkami?

Další postřehy:

• Pro správnou funkci a zobrazení benzínu v palivové nádrži je potřeba si připlatit za tzv. resetovací relé. V mém případě s ním byl problém, protože při zasunutí klíčku do zapalování se sepne palivové čerpadlo a resetovací relé pak neresetovalo ukazatel paliva.

• Doporučuji netankovat u NoName prodejců.

• S LPG není problém cestovat po Europě, včetně trajektů. Mám za sebou např. 4tis km na Sicílii a zpět a celou trasu jsem neměl s tankováním jediný problém. Před cestou je ale dobré si alespoň orientačně zjistit benzínky kde se dá natankovat LPG. Můžu doporučit webovou stránku http://www.gas-tankstellen.de/.

• S LPG není možné jet eurotunelem.

• V ČR je trochu problém s parkováním v podzemních garážích. V zahraničí jsem značku se zákazem parkování aut s LPG nikde neviděl.

• Bacha na víčko od plnícího otvoru. Už několikrát se mi stalo, že jsem ho na benzínce „zapomněl“.

• Je lepší najít si svou oblíbenou benzínku. Tam Vás pak budou znát a budete si moci natankovat sami a nebudete muset hlavně večer čekat na obsluhu.

• Auto startuje na benzín, až po ujetí několika 100 metrů, v zimně cca 2km se automaticky přepne provoz na LPG. Je tedy potřeba mít neustále v nádrži nějaký benzín (proto je dobré, aby ukazatel paliva ukazoval reálny stav benzínu v nádrži). Pořád mě udivuje, že toto přepnutí není nijak slyšet a ani cítit na motoru, otáčkách atd.

Jestli mně ještě něco napadne, tak napíšu :).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...