Ferry Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 20 tis za komplet zarizeni je slusna cena Citovat
btl.a Odesláno 30. květen 2010 Odesláno 30. květen 2010 Má někdo LPG Tartarini sekvence v motoru 2.O l, 100 kW? Citovat
ranajkus Odesláno 12. červenec 2011 Odesláno 12. červenec 2011 Ahoj, mám již více jak půl roku přestavěnou 407 2.0 16V z roku 2007 na LPG systém od holandské firmy AG AUTOGAS – SGI. Za tu dobu jsem najel cca 20tis km a zatím mám jenom pozitivní zkušenosti a přestavbu můžu jenom doporučit. Problémy jsem nemněl ani při extrémních teplotách, -14C v zimně a +35C na dovolené v Itálii. Co se týče výkonu, je potřeba počítat s mírně sníženým výkonem a subjektivně živostí auta. Každopádně u skoro 2 tunového cvalíka ani při jízdě na benzín není můj Pažout nějak zvlášť živý. Spotřeba stoupne cca o 1-2l/100km. V mém případě se pohybuje kolem 10,14l/100km. Do toroidní nádrže místo rezervy se vejde cca 42-44l LPG, záleží na teplotě a taky benzínce kde tankujete. Na jednu nádrž ujedu něco kolem 400km. Tankuji tedy častěji než dřív. Na druhou stranu je příjemné platit za plnou nádrž cca 700 korun. Rezervu v autě nevozím, místo ní vozím „kvalitnější“ opravnou sadu s kompresorem. Každých 10tis km je potřeba absolvovat technickou prohlídku LPG, kdy vám do přílohy k velkému TP dají razítko. Cena za prohlídku se různí, u firmy u které jsem si nechal přestavbu dělat je bohužel vyšší a stojí 800 korun za cca 20min práce a nový plynový filtr. Proto až mi skončí záruka, poohlédnu se jinde. Mezičasem jsem absolvoval STK. Bohužel v mém okolí je málo stanic technické kontroly, které by měřili emise LPG pohonu. Proto jsem musel nejdřív zajet na měření emisí a následně absolvovat technickou prohlídku. U STK je potřeba si pouze dát pozor na to abyste měli všechny předepsané nálepky na svém místě (mně chyběla nálepka nad plnícím otvorem) a rezerva musí být v kufru pevně uchycena. Jelikož ji standardně nevozím, tak jsem jí do kufru pouze hodil a díky tomu jsem musel jet domů rezervu připevnit. Při přestavbě na LPG je potřeba častěji měnit svíčky. To čeká teď i mně. Může mi někdo z Vás doporučit značku? Od NGK se prodávají speciální svíčky pro LPG, jsou ale neskutečně drahé a nevím, jestli budou mít ve výsledku na výkon a spotřebu nějaký efekt. Má někdo z Vás zkušenosti s těmito svíčkami? Další postřehy: • Pro správnou funkci a zobrazení benzínu v palivové nádrži je potřeba si připlatit za tzv. resetovací relé. V mém případě s ním byl problém, protože při zasunutí klíčku do zapalování se sepne palivové čerpadlo a resetovací relé pak neresetovalo ukazatel paliva. • Doporučuji netankovat u NoName prodejců. • S LPG není problém cestovat po Europě, včetně trajektů. Mám za sebou např. 4tis km na Sicílii a zpět a celou trasu jsem neměl s tankováním jediný problém. Před cestou je ale dobré si alespoň orientačně zjistit benzínky kde se dá natankovat LPG. Můžu doporučit webovou stránku http://www.gas-tankstellen.de/. • S LPG není možné jet eurotunelem. • V ČR je trochu problém s parkováním v podzemních garážích. V zahraničí jsem značku se zákazem parkování aut s LPG nikde neviděl. • Bacha na víčko od plnícího otvoru. Už několikrát se mi stalo, že jsem ho na benzínce „zapomněl“. • Je lepší najít si svou oblíbenou benzínku. Tam Vás pak budou znát a budete si moci natankovat sami a nebudete muset hlavně večer čekat na obsluhu. • Auto startuje na benzín, až po ujetí několika 100 metrů, v zimně cca 2km se automaticky přepne provoz na LPG. Je tedy potřeba mít neustále v nádrži nějaký benzín (proto je dobré, aby ukazatel paliva ukazoval reálny stav benzínu v nádrži). Pořád mě udivuje, že toto přepnutí není nijak slyšet a ani cítit na motoru, otáčkách atd. Jestli mně ještě něco napadne, tak napíšu . Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.