Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Čus, mam problémek s motorem. Asi před 1/2rokem jsem si nechal vyměnit těsnění pod hlavou, pod vanou, gufera u rozvodů, \"O\"kroužky na vakupumpě, těsnění pod ventilovým výkem a olej se mi pořád stráci. Auto extrémě nekouří. Co se kde dá ještě vyměnit krom gufera mezi motorem a převodovkou to je OK.

Co na to říká Oddie.

Díky moc Maxim:cool::papa

Odesláno

Gufera u ventilů, a pak, když už je sundaná hlava, je poměrně vhodné přeměřit válce a písty, jestli vůbec má cenu se motorem ještě zabývat. Může to žrát ojel i prostě přes kroužky... Pokud je to do 1 litru/1000km, neřešil bych. Předpokládám, že v motoru je minerální olej 15W-40.

Odesláno

Samotné gufera pár stovek, práce nevím, podle toho, kdo to dělá. Jinak nechápu, proč jsi je neudělal, když byla sundaná hlava??? To byla sundaná, a nešla na orovnání? A nebo šla, a vrátili jste do ní stará gufera? Sorry, ale tohle fakt nějak nechápu.

Pokud by mi motor žral olej, lil bych do toho minerál, ne polosyntetiku.

[Editován dne 6/21/04 oddie]

Odesláno

Oddie, já to neopravoval. Nechal jsem si to dělat u jednom servisu u Teplic.

Mě to nenapadlo že se to může vyměnit při výměně těsnění pod hlavou. Taky mě to pěkně sere. Tak dik za radu Maxim:cool::papa

Odesláno

Jo, to je mi jasné. Já jen nechápu servisy, co tam tu hlavu prostě jen tak naperou, že \"to je dobrý\" :( Už jsem měl tu čest vidět dost lehlých motorů kvůli tomu, že majitel musel za každou cenu šetřit - a pak se mu to vymstilo.

Prostě, já si takhle hlavu nikdy dělat nenechával, radši jsem tam dal jinej motor, a ten vadnej rozprodal po dílech. Ale pokud bych tuhle možnost neměl, a nechával to opravovat, v první řadě nechám hlavu otlakovat. Pokud bude OK, nechám prohlédnout a proměřit spodek - válce, písty, rovinnost bloku. Pokud je i tohle OK, tak komplet nové ložiska na spodek, veškerá gufera, těsnění, kroužky, šrouby!!! Potom nechat orovnat hlavu, překontrolovat vírové komůrky, těsnost ventilů a stav sedel - při nejmenším podezření nové, a zabrousit. Pak sesadit, spolu se změřením a nastavením vůlí ventilů, zase - na hlavu nové šrouby! No, a pak mám motor, na který se můžu dlouho spolehnout. Je to sice za pěknou ránu (klidně to může našplhat na 20tis), ale jen tak sundat hlavu a naprat jí zpátky neorovnanou, neotlakovanou, vytahanými šrouby, jen na nové těsnění (a ještě k tomu sračkové), a vysolit za to 5tis, je mnohem horší - protože to dřív nebo později prostě lehne.

Jinak pokud to drží, a potřebuješ vyměnit jen ty gufera, hlava se sundavat nemusí, jde to i bez toho. Ale vůbec to nemusí být ty gufera, můžou už být trochu vyběhané válce a kroužky, a jde to přes ně. Opakuji - nalil bych do toho minerál, a pokud je to do 1 litru/1000km, neřešil bych - zvláš? pokud plánuješ třeba za rok jiné.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...