Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravim, mám takovej dotaz ? pujde mi motor z emíčka do obyč čtyřbodu ? bez toho aniž bych musel překopávat eletriku a jiný věci ?:myslim

[upravil dne 22/5/09 hakvera]

Odesláno

Pokus máš na mysli záměnu motorů DKZ (XU9JAZ) 88kW 1.9 8V za motor DFW (XU9J4) 108kW 1.9 16V, tak by s tím neměl být problém. Podle autodat oba motory používají stejný tip řídící jednotky BOSCH MOTRONIC M1.3. Pro jistotu bych si ale připravil do zálohy motorovej svazek z Mi16, protože se může stát, že ti budou chybět dráty a určitě řídící jednotku. Ač mají označení stejné, tak bych řekl, že se budou lišit \"programem\" v epromce. Postavení pinů ve svorkovnici jednotky by mělo být stejné, takže ten svazek třeba ve finále vůbec nebudeš potřebovat, protože už jsem se u peugeota několikrát setkal s tím, že měl elektriku udělanou univerzálně, takže tam byly přípravy pro lepší výbavu apod.

Odesláno

Nevim jak to ma kamos jestli prehazoval aji elektriku ale myslim ze jo , ale kazdopadne jezdil s motorem Mi16 a ridici jednotkou 1.9 88KW a v poho to jezdi ale ted si tam dal uz tu silnejsi z Mi16

Odesláno

Práve teraz som dosť podrobne zisťoval všetko okolo motora DKZ (XU9JAZ) a elektrika je zhodná s DFW (XU9J4). Jediný rozdiel je v snímači klepania ktorý 8 ventil nemá. Riadiaca jednotka je rovnaká i pri porovnaní čísiel.

Odesláno

Motory XU9J4 ( Mi16) majú na bloku pri olejovom filtri čidlo klepania. (klepání) Možno si zažil že na niektorých autách pri prudkom zošliapnutí plynu sa ozve \"zaklepanie ventilov\". V skutočnosti ide o samozápaly. To čidlo práve toto sleduje a riadiaca jednotka podľa toho upravuje hodnoty pre motor.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

no sice jde o 205ku ale je to asi v podstatě to sa samé.

když je tam 8 ventil 88kw s motronikem, tak při výměně za 1.9 16v se akorát musí natáhnout drát z řídící jednotky pro již zmíněné čidlo klepání a taky pro ten váleček, co řídí volnoběžné otáčky - u 8v je tam šoupátko přídavného vzduchu ;)

Odesláno

ja síce nie som odborník na motory. ale myslím si že sa všetko dá . len či by to nevyšlo viac práce a viac penazí ako kupiť T16 nemyslite. ale ak sa ti podarí dať turbo na to :D tak potom povedz ako :roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...