Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mám otázku: jestli můžu napojit (a taky jestli se to tak běžně napojuje) repro rovnou z rádia z výstupů RCA-cinch?

Většinou u rádií píšou že to má výstupy pro předzesilovač, tak jestli mi to bude hrát dostatečně i bez zesilovače, nebo se to v případě přímého napojení dává jen na ty nějaké iso koncovky?

(samozřejmě repro mám takových výkonů že by to signál z rádia měl utáhnout)

předem díky

Odesláno

to je rychlost:) děkuji

ja jsem právě ve fázi vybírání autoradia, repro už mám, tak jsem chtěl vědět jestli mám koukat po rádiích s 3 vystupy RCA, či bude stačit maximálně výstup na sub...

bohužel takovéhle odpovědi jsem se obával..ještě promyslím variantu jestli nekoupit nějaký slabší zesilovač, nebo tedy obyč zapojení..

Odesláno

a nebo normalne napoj ty repreaky na iso conector a kdy to bude radio treba 4x45-50 tak to taky bude hrat

a jen jestli se muzu zeptat kdys budu mit bednu se subwoferem jak se to pripojuje na radio mam tam vystup na subvofer ale je to jen na jack a na bedne jsou norlam dva vystupy

Odesláno

dej tam zesilovac

u radia je jedno kolik ma RCA vystupu - existuji rozdvojky cinchu a muzes udelat pak ze dvou konektoru treba milion :-)

RCA jsou vystupy na zesik jsou to signalove kabely s radia

subwoofer nepotrebuje zadny RCA

kdyz napojis bedny nebo woofer na radio jak ti tady nekteri chytrolini blbe radi nebudes mit v aute nikdy dobrou muziku

kdyz ma zesilovac v radiu napr. 4x50 je to maximalni vykon a RMS je treba 4x20 (4x27W u tech hoooooodne moc spickovych radii) u tech beznych sracek jak je sencor, hyundai a pod:bacha...je to mnohem mene nez udavaj a to ti bedny neozivi a woofer uz vubec ne :D:D:bojim

[upravil dne 22/5/09 Rorro]

Odesláno

s těmi výkony je mi to jasné, o tom vím, a vyhlížím radia jedině s trvalým výstupním výkonem 4x27...

Repro už mám dost dobré na to, aby to z kvalitního radia hrálo i bez zes. trochu slušně.

Proto to chci napojit bez zesilovače (aspoň prozatím, když nebudu spokojený tak časem i ten) ale stavíme si low cost kvalitní audio do starého auta, takže zatím bez zes (to že jsem to chtěl napojit na ty signálové je proto, že mi to příjde jako kvalitnější připojení/signál, jen jsm netužil že to tam nejde přes zes.) tudíž prozatím vyberu dobré autoradio bez ohledu na výstupy RCA...

Odesláno

Kdyz koupis kvalitni radio ma vetsinou kvalitni vystupy jak na AUDIO tak na VIDEO

u me je kvalitni radio v cenove relaci tak cca 15-20tis..

ale pozor neeee vzdy je pravidlo cim drazsi tim lepsi je treba si proste davat pozor na to co kupujete

kazdy ma sve meritko (hlavne to investicni) :myslim;)

no a jinak pokud mas nejake kvalitni repro nikdy z nich neuslisich zvuk ktery ocekavas bez zesilovace

uvedu priklad ja mel doma 3 pasmove komponentni reproduktory - HELIX COMPETITION 6.3 tzn. sada = 2x vyska + 2x kalota + 2x kickbass cena=cca 23000,- za sadu (dle dodavatele :-) )

a muzu ti rict ze kdyby sis koupil tyhle repro a napojil tu jejich vyhybku na radio mas totalni smulu a vyhodis 20tis. do kose

ono to hrat samozrejme bude ale ne tak jak je to konstruovane a to je tak s kazdym repro (ale je to tve rozhodnuti a tvuj nazor) mluvim pouze ze sve zkusenosti, kterou si myslim ze v autohifi nemam nejmensi :-)

[upravil dne 29/5/09 Rorro]

Odesláno

jak jsem říkal, snažím se udělat co nejslušnější audio za co nejmíň peněz..vlastně za třídu low cost..

Audio za 65 jsem si užil dost:o)

tohle je pro mě něco jako výzva..minimum peněz, minimum zabraného prostoru, minimum odběru proudu, a za tečhto podmínek dostat slušný zvuk..

Ale už je rozhodnuto - rádio jsem minulý týden pořídil...má 4x31W, takže na ozvučení 50W reproduktorů s citlivostí 91dB, by to mohlo stačit..

teď už jen natáhnout nový kabely včetně zapojení konektorů a koncovek..

Pokud nakonec zjistím že mi to nestačí, tak se naštvu a vyštrachám z garáže svuj starý rozvibrovávač výloh a šoupnu ho do kufru;o)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...