Guest Lubk0 Odesláno 21. květen 2009 Odesláno 21. květen 2009 Takze, prisel sem na problem (jen prisel, nevyresil) proc mi nejdeleve naklapeni svetla, a proc sviti vic do zeme. S motorka (origo valeo) kouka taky bily cuplik . V zdirke, kere je, je takovej bilej dvojplast, a je teda jasne, ze to tam musim narvat tak, aby ta gulicka na motorku, roztahla ten plat, a pak zacvakla. Bohuzel, ale to se mi nijak nedari, a bojim se parabolu vznutra vic tlacit, aby sem ju neporval ... Nemate nato nekdo nejakou moudrou metodu, jak bych to tam narval ? Myslim ze ze stejnym problemem se stretavaji lidi u angel eyesu ... Citovat
AnotherOne Odesláno 21. květen 2009 Odesláno 21. květen 2009 To je presne ten problém čo som o ňom písal hore. Pomohlo len násilie a cit. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. květen 2009 Odesláno 21. květen 2009 No do kelu ... Ja by som to robil, len sa bojim, ked sa zaprem u tu parabolu, aby som tam tu gulucku nasadil, tak sa bojim ze ju poskodim. .... Citovat
AnotherOne Odesláno 21. květen 2009 Odesláno 21. květen 2009 Keď to šlo von, musí aj dnu. Skús to niečim namazať. Mal som tiež bobky keď som to robil, ale vyšlo to dokonca na oboch svetlách. Jedno bolo dokonca Valeo tuším. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. květen 2009 Odesláno 21. květen 2009 JOOOO Nasiel som na to prevratnu metodu Motorcek aj ten plast som navazelinoval hned, ale neslo to, tak som vytiahol ziarovku, aj s tou sponou , a tam kde sa uchytava ta zelezna spona, som prevliekol drot, a druhy konec som uchytil o ram vozidla, a potom to len krasne lusklo, a motorcek je na mieste ... Vecer dolozim foto, idem to uz dorobit na hotovo Citovat
PnR Odesláno 21. květen 2009 Odesláno 21. květen 2009 ja som tam teda tak nasilu motorcek nerval.. normal som zobral nitku, pritiahol tu kolajnicku a zasunul ho tam zboku Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. květen 2009 Odesláno 21. květen 2009 Původně zaslal: PnR ja som tam teda tak nasilu motorcek nerval.. normal som zobral nitku, pritiahol tu kolajnicku a zasunul ho tam zboku Neviem ako s boku myslis, ale ja som tam zboku ledvaj videl (aj na origo, aj na tychto) a nieto este napchal. Ja som ho tam musel dat napriamo, a skusal som to tak aj doma, na valeo svetle ktore mam vybrate, a tiez to islo tazko ako svina. Z druhej strany som sa snazil motorcek vybrat, a neisiel , tak som viac netlacil. Myslim ze tak lahko by tom ist nemal ale neviem. Teraz to mam samozrejme rozstelovane jak svina, tak vecer idem ladit Som zvedavy co to da ... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. květen 2009 Odesláno 21. květen 2009 Tak hovno... Akurat co som nasrany. Po nandani motorku mi zacalo ist aspom to naklapanie svetiel. Tak to svietilo ako chcelo. Prosel vecer, na kolecku som dal najnizsiu polohu, tj 3, a na motorcekoch som tym plastovim imbusom dal najnizsi mozny naklon. Ten isty najnizsi mozny naklon som dal aj vrchnych sroboch sklonu svetla. A teraz, pri svetle je zvrchu videtlny vstup pre 6 hran (vnutri este pre krizovy) a s tym som zacal hybat. Bohuzial bez nejakych vysledkov, normalne sa pri toceni nic nemenilo. Tak som to zasroboval uplne nadoraz, aby ten plastovy kolik sa zasunulu uplne do svetla (tak som to mal na vybranych ORIGO ) , pak sem uz nadaval, pretoze to svitilo jak chtelo, a vybral se dom. V tom koukam, a svitim pravim svetlem az ke korune stromu ... Tak sem zacal hybat znova s tym imbudes, co pred tym nedelal zadne zmeny, a zrazu ejha, svetlo islo dole. Tak som ho daval na max dole, az sa zasekol - pritom ten hajzel este na max nabol, lebo na druhom svetle sa da viac. Tak ze naladim druhe svetlo, a tam s tym tocim odusu, a so svetlom sa vobec nic nedeje. Vie mi toto niekto vysvetlit ? Svetla su teraz celkom fajn, lepsie ako to bolo, a dany luc co som kreslil uz netvoria. Bohuzial, od origo to ma daleko ... Dnes sem ale koukal na ty moje origace, a nasel sem este jednu nastavovaci matku, co je uplne v rohu svetla, najblizsi bo k stredovemu znaku lva na kapote. Bohuzel, tym se bude asi resit jenom nakloneni doprava nebo doleva. Vie mi niekto vysvetlit, co vlastne robia tie bazmeky, co sa mi jeden zasekol, a druhy nereaguje ? Citovat
majty Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 ehm proc si to nenechas sestelovat v servisu ? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Majty, jde o to, ze ja si to klidne v servisu zestelovat necham, problem je ten, ZE TO NEJEDE. Pokud to dam do servisu, a nekdo zacne tocit nastavovacim koleckem, a to nebude nic delat, tak mi povedia ze mam nahovno paraboli, a mam je vymenit ... Jde mi o to, to zestelovat aspom priblizne nekam, jak to ma vypadat, a potom zavitat do servisu. Bohuzel paraboli sou neni originali, takze se muze stat, ze mne raz dva vyhodi ze je to kvuli nim ... Citovat
Driver Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 No nechápu proč se s tím takhle ser... , pokud ti namontovali v servisu nový světla a něco je na nich špatně tak bych už dávno byl v tom servisu zpátky ať to dají do pořádku, aby to fungovalo jak má. Citovat
PnR Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Původně zaslal: Lubk0 Neviem ako s boku myslis, ale ja som tam zboku ledvaj videl (aj na origo, aj na tychto) a nieto este napchal. mozno sme sa nepochopili.. mal som na mysli tu \"kolajnicku\" do ktorej musis zastrcit tu gulicku na motorceku.. normalne som zobral nitku, pritiahol som si tu kolajnicku blizsie ku mne a motorcek som vystrcil co najviac, pekne z boku som to tam nasunul (da sa to aj na mojich orginalnych aj na AE). ale kedze to mas uz nasunute tak to je uz jedno.. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Původně zaslal: Driver No nechápu proč se s tím takhle ser... , pokud ti namontovali v servisu nový světla a něco je na nich špatně tak bych už dávno byl v tom servisu zpátky ať to dají do pořádku, aby to fungovalo jak má. Bohuzial, pan nema nejaky servis, ma len nejakou garaz, pochybuju ze mi za denniho svetla neco nastavi, a uz se to tahalo 3 tydny, aj to sem dosahl neco jen tak tak, takze ja uz to s nim nehodlam resit. Navyse vse co udelal , je zdarma, kvuli dopravni nehode ... Citovat
Driver Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Hm takže vy jste se dohodli, že ti to sám opraví? Na to bych nepřistoupil. Pokud by škoda byla menší tak jedině bych se s ním dohodnul, že mi to na místě zaplatí (pokud odhadnu škodu) nebo to řešit přes pojišťovnu a ve svém servisu. Takhle chápu, že nemáš náladu se s ním už dohadovat, ale je to aspoň ponaučení pro příště. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Původně zaslal: Driver Hm takže vy jste se dohodli, že ti to sám opraví? Na to bych nepřistoupil. Pokud by škoda byla menší tak jedině bych se s ním dohodnul, že mi to na místě zaplatí (pokud odhadnu škodu) nebo to řešit přes pojišťovnu a ve svém servisu. Takhle chápu, že nemáš náladu se s ním už dohadovat, ale je to aspoň ponaučení pro příště. Jo jo, pro mne je to ponauceni. Keby som vedel, tak od neho zoberem 200 Eur, kupim plastovi cudlik na listu za 5 Eur, a za 40 Ojro koupim pouzite VALEO svetlo s vrakace, sam si to nahodim, dam srovnat do servisu, a jeste na tom videlam. Jenze ono se to cele pos*lo. V skratke skusim. 1. Naboural do mne. Kedze byl pod vplivem alkoholu,a policajti to zapsali, tak prisel jeho tatik, ktory pusobil velmi solidne, a povedal ze vsetko zaplati. 2. Pan se cca 10 dni neozval, tak sem to nahlasil na pojistovnu. 3. Pan sa ozval, a slibil mi, ze to da dokupi, ze svetlo je uz objednane. Mal som papir od poistovne, a ze ked uz to objednal, tak OK. 4. Pan splnil co slibil, prebral auto dal do servisu, opravil mi i druhou listu zdarma, kterou nezavinil. 5. Prisel konflikt, pretoze pan slibil origo svetlo, a dostal sem DJ AUTO. Pan slibil, ze mi da nove i druhe. Tak sem to tu resil, ci je to schopna znacka, bolo mi povedane ze ano, je. 6. Pan vymenil dle dohody i druhe svetlo, a puvodne dobre mi nechal. Vyzeralo to dobre, protoze sem mnel obe dve svetla novy, dle uzivatelu solidni znacky parabol, a este origo valeo mi zustalo. Jenze kdybych to dal do peugeotu, tak bych nevyhral. Protoze by mi dali nove svetlo valeo, ktere by sice bolo kvalitni, ale keby si se pozrel na auto zepredu, tak by lave bilo nove, a prave 11 rocne... Takze sem moc na vyber nemnel... Ted se to snazim doresit. Pokial to bude parabolami, hold koupim 2 valeo svetlo pouzite, a budu tam mit zase origo... Nevyjde mne to na viac jak 40 Ojro, a mam pokoj. Ale i tak, najradsi aby se to vubec nestalo ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.