Mahel Odesláno 20. květen 2009 Odesláno 20. květen 2009 Cav idem si objednavat nejake veci na auto a mam par otazok. 1.Aky je rozdiel alebo ako viem ze ktore tesnenie hlavi valcou potrebujem? ěsnění hlavy válců VICTOR REINZ tloušťka [mm]: 1,7, průměr [mm]: 79 do sla motoru těsnění hlavy válců VICTOR REINZ tloušťka [mm]: 1,5, průměr [mm]: 79 do sla motoru těsnění hlavy válců VICTOR REINZ tloušťka [mm]: 1,37, Konstrukční typ těsnění: kovové vrstvené těsnění, průměr [mm]: 79,7 od sla motoru ako viem zistit ze ktore potrebujem aku hrubku a aky je rozdiel. 2.Rozvodovi remen + napinacia kladka + vodna pumpa FEBI Gufera ventilov, olej +filter. Co bi ste este menili? V servise mi vraveli ze su tam aj nejake hidrosteli ci co pri ventiloch aj tam sa nieco meni? Citovat
vlado-.m Odesláno 20. květen 2009 Odesláno 20. květen 2009 Na tesneni byva bud zarez alebo dierka 1 az 3 v jednom z rohov, ich pocet je kodom na hrubku tesnenia. Malo by to byt vidno aj na povodnom tesneni, ta oznacena cast trci spod hlavy valcov. Daj tam take ake mas teraz. Inak hrubka tesnenia zodpoveda presahu piestov v hornej uvrati. Citovat
jara1 Odesláno 20. květen 2009 Odesláno 20. květen 2009 vždz když se mění těsnění pod hlavou a hlava se necha obrousit se da silnejši těsněni oproti předchozímu abz zustal zachovan kompresní poměr Citovat
306gti6 Odesláno 20. květen 2009 Odesláno 20. květen 2009 Hidrosteli sa nemenia tie si automaticky nastavuju volu ventilou ja ich mam tiez... Citovat
pastorek Odesláno 20. květen 2009 Odesláno 20. květen 2009 Originálne tesnenie väčšinou nemáva značku. Servisné - hrubšie sú označené zárezmi alebo dierkami. Ak nebudeš brúsiť hlavu tak daj také ake tam máš, ak budeš brúsiť tak hrubšie. To posledné - plechové sa na benzínových motoroch používa pomerne málo lebo je náročné na presnosť a rovinosť dosadacích plôch. Hydroštely je zariadenie na automatické vymedzovanie vôle ventilov. Mení sa iba v prípade nadmerného opotrebenia. Nakoľko je to pomerne drahá záležitosť tak preventívna výmena je zbytočná investícia. Pri tom všetkom čo chceš meniť by som vymenil i sviečky, vzduchový a palivový filter. Budeš mať motor komplet zoservisovaný. Citovat
Mahel Odesláno 21. květen 2009 Autor Odesláno 21. květen 2009 Vzduch filte vimeni a palivovi filter uz mam vimeneny a sviecky tiez. na tie hidrosteli som sa za to pital ze mi povedali ze kvoli nim to klepe. Uz sa to klepanie tu riesilo vela krat (klepanie ventilov) a uz boli nastavovane aj v orig peugeote boli nastavene ale aj tak to tak klepe. Brusit hlavu asi netreba a neviem co bi to stalo. Citovat
pastorek Odesláno 21. květen 2009 Odesláno 21. květen 2009 V popise máš písaný motor 1,6 8v. To by mal byť typ TU5JP a ak sa nemýlim tak tento motor nemá hydroštely ale klasické nastavovanie skrutkou. Mýlim sa? Citovat
projozo Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Ako zistím či je prasknuté tesnenie pod hlavou? Citovat
pastorek Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Původně zaslal: projozo Ako zistím či je prasknuté tesnenie pod hlavou? Nemal by si pchať inému do vlákna otázkou. Potom to bude neprehľadné. Vadné tesnenie sa môže prejavovať rôzne, záleží v ktorom mieste je netesné. Najčastejšie je netesnosť medzi spaľovacím priestorom a chladiacim plášťom. Vtedy pri chode motora vytláča vodu cez expanznú nádržku chladenia. Menej častý je prienik vody so oleja ktorý poznáš podľa belavej emulzie na mierke oleja alebo nalievacom víčku. (nemýliť si to z emulzným povlakom ktorý vzniká v zime a je normálny) Najmenej častý je prienik oleja do vody ktorý poznáš podľa mastnej vrstvy na hladine vody v expanzke. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: projozo Ako zistím či je prasknuté tesnenie pod hlavou? Nemal by si pchať inému do vlákna otázkou. Potom to bude neprehľadné. Vadné tesnenie sa môže prejavovať rôzne, záleží v ktorom mieste je netesné. Najčastejšie je netesnosť medzi spaľovacím priestorom a chladiacim plášťom. Vtedy pri chode motora vytláča vodu cez expanznú nádržku chladenia. Menej častý je prienik vody so oleja ktorý poznáš podľa belavej emulzie na mierke oleja alebo nalievacom víčku. (nemýliť si to z emulzným povlakom ktorý vzniká v zime a je normálny) Najmenej častý je prienik oleja do vody ktorý poznáš podľa mastnej vrstvy na hladine vody v expanzke. Tak ja som mal ten najmenej casty prienik, a plnu chladiacu sustavu oleja Citovat
projozo Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Dík,zatial ani jeden z príznakov som nezpozoroval.Ale vyvrela mi voda a vyrazilo blend na chladiči... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.