Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Cav idem si objednavat nejake veci na auto a mam par otazok.

1.Aky je rozdiel alebo ako viem ze ktore tesnenie hlavi valcou potrebujem?

ěsnění hlavy válců VICTOR REINZ tloušťka [mm]: 1,7, průměr [mm]: 79 do sla motoru

těsnění hlavy válců VICTOR REINZ tloušťka [mm]: 1,5, průměr [mm]: 79 do sla motoru

těsnění hlavy válců VICTOR REINZ tloušťka [mm]: 1,37, Konstrukční typ těsnění: kovové vrstvené těsnění, průměr [mm]: 79,7 od sla motoru

ako viem zistit ze ktore potrebujem aku hrubku a aky je rozdiel.

2.Rozvodovi remen + napinacia kladka + vodna pumpa FEBI

Gufera ventilov, olej +filter.

Co bi ste este menili?

V servise mi vraveli ze su tam aj nejake hidrosteli ci co pri ventiloch aj tam sa nieco meni?

Odesláno

Na tesneni byva bud zarez alebo dierka 1 az 3 v jednom z rohov, ich pocet je kodom na hrubku tesnenia. Malo by to byt vidno aj na povodnom tesneni, ta oznacena cast trci spod hlavy valcov. Daj tam take ake mas teraz. Inak hrubka tesnenia zodpoveda presahu piestov v hornej uvrati.

Odesláno

vždz když se mění těsnění pod hlavou a hlava se necha obrousit se da silnejši těsněni oproti předchozímu abz zustal zachovan kompresní poměr

Odesláno

Originálne tesnenie väčšinou nemáva značku. Servisné - hrubšie sú označené zárezmi alebo dierkami. Ak nebudeš brúsiť hlavu tak daj také ake tam máš, ak budeš brúsiť tak hrubšie. To posledné - plechové sa na benzínových motoroch používa pomerne málo lebo je náročné na presnosť a rovinosť dosadacích plôch.

Hydroštely je zariadenie na automatické vymedzovanie vôle ventilov. Mení sa iba v prípade nadmerného opotrebenia. Nakoľko je to pomerne drahá záležitosť tak preventívna výmena je zbytočná investícia.

Pri tom všetkom čo chceš meniť by som vymenil i sviečky, vzduchový a palivový filter. Budeš mať motor komplet zoservisovaný.

Odesláno

Vzduch filte vimeni a palivovi filter uz mam vimeneny a sviecky tiez. na tie hidrosteli som sa za to pital ze mi povedali ze kvoli nim to klepe. Uz sa to klepanie tu riesilo vela krat (klepanie ventilov) a uz boli nastavovane aj v orig peugeote boli nastavene ale aj tak to tak klepe. Brusit hlavu asi netreba a neviem co bi to stalo.

Odesláno
Původně zaslal: projozo

Ako zistím či je prasknuté tesnenie pod hlavou?

Nemal by si pchať inému do vlákna otázkou. Potom to bude neprehľadné.

Vadné tesnenie sa môže prejavovať rôzne, záleží v ktorom mieste je netesné. Najčastejšie je netesnosť medzi spaľovacím priestorom a chladiacim plášťom. Vtedy pri chode motora vytláča vodu cez expanznú nádržku chladenia. Menej častý je prienik vody so oleja ktorý poznáš podľa belavej emulzie na mierke oleja alebo nalievacom víčku. (nemýliť si to z emulzným povlakom ktorý vzniká v zime a je normálny) Najmenej častý je prienik oleja do vody ktorý poznáš podľa mastnej vrstvy na hladine vody v expanzke.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Původně zaslal: projozo

Ako zistím či je prasknuté tesnenie pod hlavou?

Nemal by si pchať inému do vlákna otázkou. Potom to bude neprehľadné.

Vadné tesnenie sa môže prejavovať rôzne, záleží v ktorom mieste je netesné. Najčastejšie je netesnosť medzi spaľovacím priestorom a chladiacim plášťom. Vtedy pri chode motora vytláča vodu cez expanznú nádržku chladenia. Menej častý je prienik vody so oleja ktorý poznáš podľa belavej emulzie na mierke oleja alebo nalievacom víčku. (nemýliť si to z emulzným povlakom ktorý vzniká v zime a je normálny) Najmenej častý je prienik oleja do vody ktorý poznáš podľa mastnej vrstvy na hladine vody v expanzke.

Tak ja som mal ten najmenej casty prienik, a plnu chladiacu sustavu oleja :(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...