Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tak jinak

kapacitor (kondenzator) slouzi k tomu:

1. kdyz vam hraje hudba (zejmena teda subwoofer) dochazi k poklesu napeti pri vykonu zesilovace v podobe sinusoidy.. kapacitor vyplnuje spicky teto krivky a tim dochazi ke konstatnimu dodavani napeti pro zesilovac....

2. clovek jako takovy tuhle spicku nikdy poznat sluchem nemuze a zvlast ne na vasich aparaturach ktere maji hovno vykon

3. poznate to tam kde mate opravdu extremni vykon napr.: 3kW RMS a pod.

4. takze takove kecy ze se vam zvysi vykon reprodukce reproduktoru je totalni nesmysl (a jeste navic kdyz mate naistalovanou nejakou kostkus vykonem 200-500W MAX. :-) )

5. kapacitor nesetri baterku

6. kapacitor nabiji zejmena alternator prot dokaze pracovat pri vyssich napetich napr.: jaxe udava stabilni do 21V

7. obecne kapacitor proste funguje tak ze vyplnuje pouze spicky kolisani napeti ktere dodava alternator a zesilovac to potrebuje nejvic u nizkych frekvencich (subwoofer) na kick basech nebo vyskach to nepoznate a pokud mate koaxialy to uz vubec ne :-)

Vsem jasne?? (otazka je jestli vubec vite jak vypada sinusoida :-) )

AUTOHIFI ZDAR :potlesk:super

[upravil dne 29/5/09 Rorro]

Odesláno
Původně zaslal: Rorro

Původně zaslal: Komárek

Mě kapacitor v autě pomohl nevídaným způsobem. Doporučil bych ho ke každému zesilovači:super

Volume mi šlo do max. 18cti (ze třiceti) a po přidání kapacitoru to hraje bez újmy na kvalitě reprodukce do 25ti:D

nesmysl co rikas :) na tohle kap opravud nema vliv..ale dobra zkusenost :D:D

Netvrdím, že je to vědecky dokázáno, ale mě tímto kondenzátor pomohl;)

Odesláno
Původně zaslal: Rorro

tak jinak

kapacitor (kondenzator) slouzi k tomu:

1. kdyz vam hraje hudba (zejmena teda subwoofer) dochazi k poklesu napeti pri vykonu zesilovace v podobe sinusoidy.. kapacitor vyplnuje spicky teto krivky a tim dochazi ke konstatnimu dodavani napeti pro zesilovac....

2. clovek jako takovy tuhle spicku nikdy poznat sluchem nemuze a zvlast ne na vasich aparaturach ktere maji hovno vykon

3. poznate to tam kde mate opravdu extremni vykon napr.: 3kW RMS a pod.

4. takze takove kecy ze se vam zvysi vykon reprodukce reproduktoru je totalni nesmysl (a jeste navic kdyz mate naistalovanou nejakou kostkus vykonem 200-500W MAX. :-) )

5. kapacitor nesetri baterku

6. kapacitor nabiji zejmena alternator prot dokaze pracovat pri vyssich napetich napr.: jaxe udava stabilni do 21V

7. obecne kapacitor proste funguje tak ze vyplnuje pouze spicky kolisani napeti ktere dodava alternator a zesilovac to potrebuje nejvic u nizkych frekvencich (subwoofer) na kick basech nebo vyskach to nepoznate a pokud mate koaxialy to uz vubec ne :-)

Vsem jasne?? (otazka je jestli vubec vite jak vypada sinusoida :-) )

AUTOHIFI ZDAR :potlesk:super

[upravil dne 29/5/09 Rorro]

JOJO? a já si myslel, že sem cestou domu zcela ohluchnul a po přečtení tvého příspěvku asi nejspíš i oslepl..je zajímavé, že většina modernějších kapacitorů má elektroniku, která ukazuje jeho sepnutí a proud přiváděný od baterky a už při volume 7 začíná pracovat, tak co tu meleš o špičkovejch výkonech, někde z vystoupení Prodigy:D Kdybys slyšel ten zvuk s ním a bez něj, tak bys takovéto nesmysly nemohl nikdy napsat. Jen můj názor a osobní zkušenost s auto-hifi :super

Odesláno

p.s.: netvrdim, že zvýší výkon, ale způsobí, že vaše audio hraje stále naplno i při vyšším zatížení a vymizí tzv. efekt blikajícího rádia, když proud z baterie již nestačí.

Odesláno

Rorro: mas pravdu konecne niekdo kto tomu rozumie;)

Komárek: Blbost,radio blika stale aj ked mam nastartovane a aj ked mam kapacitor,Kapacitor nedokaze vykrit take velke spicky to by si musel mat aspon 10Farad za 8tis. Ale ten 1Farad ti ho... pomoze;) takze ako som uz pisal.Ked chce niekto vediet o autohifi viac tak www.go4sound.sk tam sa dozviete vsetko a nie blbost-pisu tam majstri Europy z DB drag-pokial viete co to je :DA ty by vam povedali naco je Kapacitor:super

Odesláno
Původně zaslal: 306gti6

.Ked chce niekto vediet o autohifi viac tak www.go4sound.sk tam sa dozviete vsetko a nie blbost-pisu tam majstri Europy z DB drag-pokial viete co to je :DA ty by vam povedali naco je Kapacitor:super

Dobrá stránka!
Odesláno

Komárek: tak potom aky tam mas zosik a kapacitor?? Lebo ja mam zosik SL A1500 vykon 1500w rms a 3000w max s odberom 150A!!Takze umna je kapacitor zbytocny;)

[upravil dne 30/5/09 306gti6]

Odesláno

Zesilovač mam slabší než ty, jen 1000W max. a přesto mi kapacitor pomohl, jak sem již uváděl. Jedná se o kapacitor 1 Farad (jen). Mě pomohl, takže sem spokojen, že audio hraje jak má. Baterku tam mam z Octávky (bývalý vůz) nevím již kolik ampér hodin. Bych se musel podívat, ale bylo to TDi 96kW, takže o žádný slaboučký baterce se mluvit nedá:) Kabely origo sada k zesilovači kompletní, včetně pojistkového pouzdra, takže tady je vše taky jak má bejt.

Odesláno

Čím tenší kábel tým väčší je jeho odpor a tým väčší úbytok napätia na ňom a tým menej prúdu pre zosilňovač. Prejaví sa to hlavne pri špičkách odberu - rieši to čiastočne kapacitor viď môj toaletný príklad hore :mrk

Odesláno

A jakou tloušťku napájecího kabelu tak doporučujete pro zesik 1000W? Teď to hraje pěkně, na ulici se otočí každý:D Já si myslím, že ten 100mm je pro můj zesik dostačující;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...