306gti6 Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 Tu je nieco o kapacitore-tato stranka je velmy dobra ohladne Auto-hifi je tam dost lidi co sa v autohifi fakt vyznaju- citajte odspodu http://www.go4sound.sk/?page=forum&topic=136421 [upravil dne 28/5/09 306gti6] Citovat
Rorro Odesláno 29. květen 2009 Odesláno 29. květen 2009 tak jinak kapacitor (kondenzator) slouzi k tomu: 1. kdyz vam hraje hudba (zejmena teda subwoofer) dochazi k poklesu napeti pri vykonu zesilovace v podobe sinusoidy.. kapacitor vyplnuje spicky teto krivky a tim dochazi ke konstatnimu dodavani napeti pro zesilovac.... 2. clovek jako takovy tuhle spicku nikdy poznat sluchem nemuze a zvlast ne na vasich aparaturach ktere maji hovno vykon 3. poznate to tam kde mate opravdu extremni vykon napr.: 3kW RMS a pod. 4. takze takove kecy ze se vam zvysi vykon reprodukce reproduktoru je totalni nesmysl (a jeste navic kdyz mate naistalovanou nejakou kostkus vykonem 200-500W MAX. :-) ) 5. kapacitor nesetri baterku 6. kapacitor nabiji zejmena alternator prot dokaze pracovat pri vyssich napetich napr.: jaxe udava stabilni do 21V 7. obecne kapacitor proste funguje tak ze vyplnuje pouze spicky kolisani napeti ktere dodava alternator a zesilovac to potrebuje nejvic u nizkych frekvencich (subwoofer) na kick basech nebo vyskach to nepoznate a pokud mate koaxialy to uz vubec ne :-) Vsem jasne?? (otazka je jestli vubec vite jak vypada sinusoida :-) ) AUTOHIFI ZDAR [upravil dne 29/5/09 Rorro] Citovat
Rejty Odesláno 29. květen 2009 Odesláno 29. květen 2009 delam sice do kytek..ale sinusoida vim co to je:-D:o:roll Citovat
Komárek Odesláno 29. květen 2009 Odesláno 29. květen 2009 Původně zaslal: Rorro Původně zaslal: Komárek Mě kapacitor v autě pomohl nevídaným způsobem. Doporučil bych ho ke každému zesilovači:super Volume mi šlo do max. 18cti (ze třiceti) a po přidání kapacitoru to hraje bez újmy na kvalitě reprodukce do 25ti:D nesmysl co rikas na tohle kap opravud nema vliv..ale dobra zkusenost :D Netvrdím, že je to vědecky dokázáno, ale mě tímto kondenzátor pomohl;) Citovat
Komárek Odesláno 29. květen 2009 Odesláno 29. květen 2009 Původně zaslal: Rorro tak jinak kapacitor (kondenzator) slouzi k tomu: 1. kdyz vam hraje hudba (zejmena teda subwoofer) dochazi k poklesu napeti pri vykonu zesilovace v podobe sinusoidy.. kapacitor vyplnuje spicky teto krivky a tim dochazi ke konstatnimu dodavani napeti pro zesilovac.... 2. clovek jako takovy tuhle spicku nikdy poznat sluchem nemuze a zvlast ne na vasich aparaturach ktere maji hovno vykon 3. poznate to tam kde mate opravdu extremni vykon napr.: 3kW RMS a pod. 4. takze takove kecy ze se vam zvysi vykon reprodukce reproduktoru je totalni nesmysl (a jeste navic kdyz mate naistalovanou nejakou kostkus vykonem 200-500W MAX. :-) ) 5. kapacitor nesetri baterku 6. kapacitor nabiji zejmena alternator prot dokaze pracovat pri vyssich napetich napr.: jaxe udava stabilni do 21V 7. obecne kapacitor proste funguje tak ze vyplnuje pouze spicky kolisani napeti ktere dodava alternator a zesilovac to potrebuje nejvic u nizkych frekvencich (subwoofer) na kick basech nebo vyskach to nepoznate a pokud mate koaxialy to uz vubec ne :-) Vsem jasne?? (otazka je jestli vubec vite jak vypada sinusoida :-) ) AUTOHIFI ZDAR [upravil dne 29/5/09 Rorro] JOJO? a já si myslel, že sem cestou domu zcela ohluchnul a po přečtení tvého příspěvku asi nejspíš i oslepl..je zajímavé, že většina modernějších kapacitorů má elektroniku, která ukazuje jeho sepnutí a proud přiváděný od baterky a už při volume 7 začíná pracovat, tak co tu meleš o špičkovejch výkonech, někde z vystoupení Prodigy:D Kdybys slyšel ten zvuk s ním a bez něj, tak bys takovéto nesmysly nemohl nikdy napsat. Jen můj názor a osobní zkušenost s auto-hifi Citovat
Komárek Odesláno 29. květen 2009 Odesláno 29. květen 2009 p.s.: netvrdim, že zvýší výkon, ale způsobí, že vaše audio hraje stále naplno i při vyšším zatížení a vymizí tzv. efekt blikajícího rádia, když proud z baterie již nestačí. Citovat
306gti6 Odesláno 29. květen 2009 Odesláno 29. květen 2009 Rorro: mas pravdu konecne niekdo kto tomu rozumie;) Komárek: Blbost,radio blika stale aj ked mam nastartovane a aj ked mam kapacitor,Kapacitor nedokaze vykrit take velke spicky to by si musel mat aspon 10Farad za 8tis. Ale ten 1Farad ti ho... pomoze;) takze ako som uz pisal.Ked chce niekto vediet o autohifi viac tak www.go4sound.sk tam sa dozviete vsetko a nie blbost-pisu tam majstri Europy z DB drag-pokial viete co to je :DA ty by vam povedali naco je Kapacitor:super Citovat
309GT Odesláno 30. květen 2009 Odesláno 30. květen 2009 Původně zaslal: 306gti6 .Ked chce niekto vediet o autohifi viac tak www.go4sound.sk tam sa dozviete vsetko a nie blbost-pisu tam majstri Europy z DB drag-pokial viete co to je :DA ty by vam povedali naco je Kapacitor:super Dobrá stránka! Citovat
Komárek Odesláno 30. květen 2009 Odesláno 30. květen 2009 Tak to mi hlava nebere, baterie stejná, alternátor stejný, auto-hifi stejný a rádio blikalo, do doby než sem zapojil kapacitor:myslim Citovat
AnotherOne Odesláno 30. květen 2009 Odesláno 30. květen 2009 Všetko je otázka odberu (hlasitosti) rádia, kapacity kondenzátora a hrúbky napájacích káblov. Citovat
306gti6 Odesláno 30. květen 2009 Odesláno 30. květen 2009 Komárek: tak potom aky tam mas zosik a kapacitor?? Lebo ja mam zosik SL A1500 vykon 1500w rms a 3000w max s odberom 150A!!Takze umna je kapacitor zbytocny;) [upravil dne 30/5/09 306gti6] Citovat
Rejty Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 Podle mna je nejlepsi mit dobrou baterku a kvalitni kable..pak je kapacitator zbytecny:) Citovat
Komárek Odesláno 1. červen 2009 Odesláno 1. červen 2009 Zesilovač mam slabší než ty, jen 1000W max. a přesto mi kapacitor pomohl, jak sem již uváděl. Jedná se o kapacitor 1 Farad (jen). Mě pomohl, takže sem spokojen, že audio hraje jak má. Baterku tam mam z Octávky (bývalý vůz) nevím již kolik ampér hodin. Bych se musel podívat, ale bylo to TDi 96kW, takže o žádný slaboučký baterce se mluvit nedá Kabely origo sada k zesilovači kompletní, včetně pojistkového pouzdra, takže tady je vše taky jak má bejt. Citovat
306gti6 Odesláno 1. červen 2009 Odesláno 1. červen 2009 Komárek: este mi povedz aku poistku mas v zosilovaci,aka to je znacka a aku hrubku napajaceho kablu mas...... Citovat
Komárek Odesláno 1. červen 2009 Odesláno 1. červen 2009 Pojistky tam jsou 2x 32A, značka Reflexion a hrubka kabelu je 1cm. Jakým způsobem tloušťka + kabelu ovlivňuje výkon? p.s.: je to sada kabelů z Polska, tak nějakou kvalitu bych nehledal, ale hraje to vše jak má, až na pravý dveřní reprák:( Ale koupim už pořádný dveřní repra teď o výplatu. Aspoň tyto: http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/hifonics-bx-42i Citovat
AnotherOne Odesláno 1. červen 2009 Odesláno 1. červen 2009 Čím tenší kábel tým väčší je jeho odpor a tým väčší úbytok napätia na ňom a tým menej prúdu pre zosilňovač. Prejaví sa to hlavne pri špičkách odberu - rieši to čiastočne kapacitor viď môj toaletný príklad hore Citovat
306gti6 Odesláno 1. červen 2009 Odesláno 1. červen 2009 Komárek: hrubka kablu ovlivnuje vykon,lebo zosik ma velku spotrebu a cez hruby kabel sa dostane tolko stavy kolko zosik potrebuje:super Citovat
wooody Odesláno 1. červen 2009 Odesláno 1. červen 2009 jj čím větší tím lepší průchodnost...... Citovat
Komárek Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 A jakou tloušťku napájecího kabelu tak doporučujete pro zesik 1000W? Teď to hraje pěkně, na ulici se otočí každý Já si myslím, že ten 100mm je pro můj zesik dostačující Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.