hudys Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 Som cerstvim majitelom GTI6 a mam otazku. Je mozne este zvisit vykon motora? Teraz tam je 120 KW. Ak ano, ako? Vraj su tu dobry odbornici, tak cakam rady ) dik [upravil dne 22/5/09 hudys] Citovat
chuck11 Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 Nejdřív bys mněl napsat kolik do zvýšení výkonu si ochoten vrazit peněz Citovat
s1600 Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 Upravy jako u kazde atmosfery..je toho tu stohy,staci se podivat do sekce Tuning.. Citovat
306gti6 Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 Ostre vacky+uprava riadiacej jednotky+ladeny vyfuk=cca. 200k a cca 220Nm jeden to tak ma na GTI6-clube ja zatial rozmyslam otom vyfuku:myslim Citovat
hudys Odesláno 18. květen 2009 Autor Odesláno 18. květen 2009 Penazi vrazim tolko, kolko bude potrebne. Chcem ako prve vyhodit katalizator a stredny diel. Bude len rura a ladeny zadny vyfuk. Vzduchovy filter sa nahradi chladicom vzduchu a na konci GREEN hruska. Rozmislam nad chipom a vraj sa da kupit nejaky ventil co tiez zdvihne vykon. O tom ventile som len pocul, no neviem aky a na co vlastne je. Ak vie niekto poradit, tak sem s tym. [upravil dne 18/5/09 hudys] Citovat
306gti6 Odesláno 18. květen 2009 Odesláno 18. květen 2009 Cip-nadnim ani nerozmyslaj a ten vyfuk mam aj ja ze nemam kat ani stredovy ale koncovi mam origo a namerali mi 162.4K a 185.5Nm a ma byt 193Nm ja teraz rozmyslam na vyfuk priamo na mieru z A.M.A.-modra alebo tento: http://cgi.ebay.co.uk/BLUE-FLAME-STAINLESS-EXHAUST-PEUGEOT-306-GTi6-CAT-BACK_W0QQitemZ260321837738QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item260321837738&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1683%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318%7C301%3A1%7C293%3A1%7C294%3A50 Citovat
hudys Odesláno 19. květen 2009 Autor Odesláno 19. květen 2009 Preco chip nie? Rozpraval som s odbornokom na chipovanie a ten sa zarucil, ze to bude fungovat na 100%. Robil aj super pretekarske auta a nemal ziadnu reklamaciu. A vyfuk? Ked mas upchaty katalizator, motor nema vykon a ked ho vyhodis, akoby ozil. Mylim sa? Takze ak vyhodim katalizator a stredak tak nebude nic branit vyfukovym plynom a motor musi ist lepsie. Citovat
306gti6 Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 Na malo ktore auta plati to ze ked vyberies kat,tak pojde lepsie aj ja som si to myslel a aj tak som to spravil a vysledok ziaden skor opak-mam to odmerane. A este ktomu chipu co to je za odbornika? aka je to firma??Ja som bol v Profituningu aj v MM racing a hovorili ze vykon max. 10k a 15Nm viac stoho nepojde lebo je to atmosfera a ajtak ten motor je uz od vyroby nadupany a tym chipom to moc nezmenis.... Citovat
hudys Odesláno 19. květen 2009 Autor Odesláno 19. květen 2009 Nemyslal som to tak, ze po nachipovani bude mat 300PS, ale ze tym nic nepokazim. Aj 10ps + je predsa fajn. A co studene sanie? Pomaha? Citovat
306gti6 Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 Ale neviem ci sa ti oplati dat cca 330ecok za 10k a sanie mam zatial vyriesene takto: Citovat
pug Odesláno 20. květen 2009 Odesláno 20. květen 2009 najviac informacii mas na stranke www.306gti6.com (anglicky) v UK je velmi siln akomunita 306gti6 a Rally, maju tam minimalne 6 okruhov, viaceri s tym jazdia okruhove zavody, mnohi len ako hobby v ramci Track days. Treba si dat ciele co chces dosiahnut, kolko do toho investovat a v prvom rade auto 100% preverit technicky stav, pomenit rozvody a spotrebku, pripadne aj podvozok, brzdy - ja som zacal tym. Potom na 100% treba ist n ameranie vykonu n avalcovu brzdu aby soi vedel co je vychodzi stav pred upravami-lebo ak vrazis radovo 1300EUR do uprav (vacky+remap ECU+catback+vlozka do origo airboxu) od ktorych cakas radovo 190-200hp-tak bude potom neprijemne riesit ze to ma po upravach naptr len 170hp a zistis ze nieco vazne je v p....i. Tu mas link na overeny setup: http://www.306gti6.com/forum/showthread.php?id=79124&page=1 pre zhrnutie su tam: vacky:Kent PT81 K&N 57i filter vlozeny do origo airboxu BlueFlame cat back remap ECU (musis poslat ECU do UK do firmy Chipwizard, oni ti ju podl auvedeneho setupu upravia) sanie som dost dlho hladal riesenie, kedze som auto kupil s nainstalovanym otvorenym sanim (co je podla mna najvacsia chujovina kvoli nasavaniu horuceho vzduchu cez chladic aj od motora) a jednoznacne dospel k zaveru – bud si zohnat karbonovy box pouzivany v tovarenskych zavodnych 306gti6 pre skupinu SP 2000 (vyzaduje prerobit hadice chladiacej vody) alebo ponechat origo a dat len KN alebo Green vlozku. To ze original airbox j ev ramci moznosti vyrieseny najlepsie ako je mozne potvrdzuje aj to ze ziadny z renomovanych vyrobcov ako AEM, Injen, Fujita, ale ani KN, Green nerobia na 306gti6 ziadny kit sania, ale mozes si kupit len sisku, alebo univerzalne kity KN Apollo (par ludi aj na 306gti6.com pouziva aj ked priznava z enarats vykonu nezaznamenali) alebo Green Twister (tiez univerzal kit). BMC CDA je tiez moznost ale podobne ako Twister a Apollo ludi anezaznamenal narast vykonu a BMC CDA je u ztak velky ze je púroblematicka jeho instalacia a aby tieto kity fungovali aspon ako seria je potrebne vybral lavu hmlovku a nasavanie priviest hadicou z diery po hmlovke. Tu mas opat rozne prevedenia tych univerzalnych kitov, al evyjdu radovo od 170EUR vyssie a vykon nepridaju:-) http://www.306gti6.com/forum/showthread.php?id=61809&page=5 co si inak myslel riesenim chladic vzduchu a na koniec Green hrusku? Myslis nejake aktivne chladenie so suchym ladom alebo nieco podobne?. Inak hod nejake fotky auta a jeho popis a dodatocne gratulujem ku kupe zabavneho auticka.-) Citovat
Vvitty Odesláno 20. květen 2009 Odesláno 20. květen 2009 kolik bude potreba? takze sto, dve ste tisic? Citovat
hudys Odesláno 21. květen 2009 Autor Odesláno 21. květen 2009 Cau pug. Dik za komplexnu odpoved. Sanie ma vyvod na lavej strane motora v predu a odtial ide gumoplast rura do origo airboxu. Ruru a airbox vyhodim a nahradim hlinnikovou rurou. Chladic vzduchu umiestnim dole na predny naraznik pred ventilatory a medzi hmlovky. Hlinnik ruru privediem do coolera a z pravej strany potiahnem ruru az k otvoru hmlovky. Tam umiestnim hrusku. Je to v podstate podobne ako ma Mitsubishi EVO. SPZ pojde prec a naraznik sa upravy aby mal dostatok vzduchu aj chladic vody. Viez si to predstavit? Aj fotku by som poslal, no neviem ako sa to tu pridava. Som novacik a tak sa tu este len rozkukavam. Technicky dokazem urobit takmer cokolvek, ved pozri moj web a uvidis. Zacal som s GTI6 este len teraz a verim, ze budem pre toto forum prinosom Citovat
pug Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 hudys s taymto sposobom chladenia som sa u Gti6 este nestretol, ale teoreticky to moze byt funkcne, len podla referencii a vlastnej skusenosti tam neni velmi co urobit z ohladom na vykon lepsie. ten cooler bude chladeny vodou alebo ako a ako bude do neho privedeny vzducha zabezpecene prudenie nim. EVo je turbac tam je to ine, tak si to dost dobre stale neviem predstavit Citovat
pug Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Hudys na Fiatke je vidiet kus prace, co vsetko planujes na gti6? [upravil dne 22/5/09 pug] Citovat
309GT Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Ohledně toho výfuku,myslíš si že když vyhážeš všechny tlumiče a katalizátor tak že bude mít nějaký tlaky?Lepší to určitě nebude,lepší je sehnat sportovní katalizátor a nebo kvalitní rezonátory a úplně nejlepší je si výfuk nechat udělat od firmy,která tomu rozumí a odladí ho už od svodů tak aby výkon přidala né ubral...když píšeš že peníze nejsou problém:myslim Hlavně pak dávej info jak pokračuješ s prací,myslím že je tu plno lidí co to bude zajímat;) Citovat
pug Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 hola rura bude obludne hlucna a vykon pojde skor dole. ako pise 309GT ale daju sa aj kupit catbacky minimalne od Blueflame, Magnex, Ragazzon, Scorpion... robia origo na Gti6. zvody nechat origo su vyriesene maximalne dobre - vyvyjal ich Peugeot Motorsport aj s prevodovkou. zvacsenim priemeru potrubia zvysis max vykon o nieco ale trochu stratis spodok a posunies max krutak vyssie, ale ak das aj vacky a das remapnut ECu je to u. bez toho by som vyfuk nechal v origo konfiguracii, max vymenil poovodny kat za sport s menej CPI a kovovym nosicom (seria je radovo 300CPI-pocet buniek na stvorvovy palec) sport maju 200 a zavodne 100CPI Citovat
hudys Odesláno 23. květen 2009 Autor Odesláno 23. květen 2009 Samozrejme budem stale informovat o postupoch prestavby. Kupil som GTI6 hlavne na akesi laborovanie. Chcem sa pokusit postupne zistit, co to auto dokaze. Zacnem s upravami typu HOBBY a postupne chcem prejst na upravy PROFI. Potom ten motor pozeniem az k zadretiu. Na to som ho kupil. Je to najsilnejsi model motora a tak to bude zabava . Mam uz troska skusenosti s motormi a stale mam nazor, ze kazdy katalizator je vlastne motorova brzda. Vela aut som testoval s origo zvodmi a vsetkym co tam ma byt, no vzdy, ked som uplne odpojil vyfukove potrubie, isiel motor lepsie. Samozrejme hlucnost obrovska, ale vykon sa zvisil. Ci o vela, je napodstatne ake hore vykon isiel. PUG na Fiatke mi islo najma o vzhlad a u GTI6 mi ide o vykon. Chlapy verim, ze s vasou pomocou a skusenostami sa mi podari moju GTI6 dostat na hranicu jej moznosti. Priklad: Uprava prevodovky - dokazem radit rychlosti bez pouzitia spojky. ( vysledok - z 0-100 o nejaku tu sekundicku rychlejsie ) Citovat
wooody Odesláno 23. květen 2009 Odesláno 23. květen 2009 Tak drzim palce, tohle tema budu sledovat... Jinak nekde tu byl odkaz 306 gti6 v turbu 4x4 a asi 520 kobil az budu na pc tak se zkusim kouknout Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.