Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem,

nemáte někdo řešení, nebo podobný problém? Když s Pažoutem vjedu pravou stranou do výmolu, předek to pobere, ale zadek vyloženě ustřelí (zhoupnese ve směru horizontálním).Dále když jsem jel po dálnici (po čerstvě napadlém sněhu cca 70km/h), zadek se rozvlní jako had (vyloženě atypicky). Byl jsem 2x na testech tlumičů a jsou dobrý. Silentbloky na ramenou taky vypadají dobře. Napadá někoho něco? Měl jsem to zvedlé a už vážně nevím. Kdo mne dovede na stopu, tomu dám flašku:) Díky

Odesláno

zlá zbiehavosť, choď na geometriu nech ti zladia predok so zadkom a zbiehavosť, u mňa bol ten istý problém, zbiehavosť bola 3,5mm a a dal mi to na 1mm, problém vyriešený

:super

Odesláno

Pozeral som na ten odkaz, podľa servisného manuálu sa zbiehavosť nastavuje v dolnej a v hornej poplohe, a potom sa stále kontroluje, popis práce je strašidelný,keď som auto kúpil, bol ako táká plávajúca loďka, a stále ho vozilo do strany, bol som u chlapíka čo mi už roky robí geometriu na autách zoradil mi predok, ktorý bol v postate OK, potom pozrel zadnú nápravu, a vôbec nesedela súosovosť s prednou nápravou a zbiehavosť v normálnej polohe vozidla 3,5 mm, okamžite auto v tej normálnej polohe zoladil s prednou nápravou, aby boli nápravz v jednej stope a zbiehavosť dal na 1 mm, a auto ide perfektne, logicky mi príde že merať geometriu v najnižšej a potom najvyššej hodnote a stále ju tam i tam nastavovať, je to iste ako ju nastaviť vo východzej, tá hodnota tam bude taká ako si to nápravnice pritočia, ak si to pritočia, a mne to urobil k spokojnosti za 500SK, akrem toho ESP je len na prednú nápravu, totiž neslúži na stabilizáciu ale na prešmyk na snehu a na mokrej vozovke, na stabilizáciu máme ASR...Peugeot potrebuje proste z niečoho žiť, a preto namiesto pol hodiny zinkasuje 2,5hodiny...

Odesláno

Robi607: dosť si to zjednodušil.

V dvoch polohách sa zoriaďuje preto, že zbiehavosť sa mení podľa zaťaženia. V každej polohe sa zoriaďuje iným prvkom.

ESP a ASR si si pomýlil, je to naopak: ASR je na prednej náprave proti prešmyku, ESP je stabilizácia na všetky kolesá a sníma sa i poloha volantu.

Ak má Peugeot dodržať všetky predpísané kroky (podoprieť, vyviazať, atď) tak aj 2,5 hodiny je málo. A tie prípravky niečo stoja, musia si na seba zarobiť. (Koncesionárov z duše nemám rád, ale toto je pravda).

Inými slovami (slušne) - ak si nie si istý, tak radšej nič nepíš.

Odesláno

to všetko je OK, avšak na zadnej náprave sa dá nastaviť len zbiehavosť, a aj keď podľa postupu je to zaujímavé, nejde mi nijako do hlavy ako budem nastavovať geometriu v dvoch rôznych polohách s jednou skrukou. Z tou zbiehavosťou máš samozrejme pravdu, tá sa mení podľa zaťaženia prispôsobením sa k odklonu kolies, ale nie je možné nastaviť geometriu v dvoch rôznych polohách, preto sa mi zdá jednoduchšie nastaviť ju v základnej polohe, auto v pohotovostnej hmotnosti. To je názor chlapíka čo robí geometrie a nič iné celý život, a mne už robili autorizované servisy robotu, a nakoniec to bol on ktorý mi dával autá dokopy, ako aj s Peugeotom 607... Zbiehavosť mi dal na 1mm, čo je 0,5mmm na stranu tak ako to chcú podľa postupu, a auto sa správa úplne normálne, jazdím na ňom už rok bez problémov...a ako už aj písal v odkaze, nie je servis ako servis, a keď necháš auto tam tak ani nevieš ako ti to vlastne urobia...podľa mechanikov čo tam majú...nic moc.

Čo sa týka ESP a ASR máš pravdu, ospravedlňujem sa...

Odesláno

Nič sa nedá robiť, musím vytiahnuť argumenty, pozri obrázok. Nastavenie v dvoch polohách: č. 10 pri vyššej výške, 9 pri nižšej.

607-ky mali zrejme nejaké nedorozumenie s tou zadnou nápravou, veľa ich má tento problém. Predpokladám, že nastala chyba niekde pri písaní servisných predpisov, pretože náprava (hardware) nie je zlá, ale veľmi často zle nastavená.

Tebe to známy nastavil veľmi dobre, 0,5 mm z každej strany je dobrá hodnota. Toto Ti píšem podľa skúsenosti, i ja som tak rok jazdil. Ale ešte trocha sa opotrebovávali gumy tak som na radu kamaráta išiel do toho servisu. Na 607 mám nabehané 330 000, z toho ja 250 000.

[upravil dne 23.5.2009 P607Olda]

post-0-14109607091923_thumb.jpg

Odesláno

Včera som do toho hodne čumel, mám tento servisný manuál, a v podstate sa ani nehádam, čo sa týka nastavenia, ak ti to v servise naozaj podľa postupu urobia tak fajn, le práve v tom mám ja veľké pochybnosti.

6 - 2 - SEŘÍZENÍ SBÍHAVOSTI NA KOLO

-Stlačit pérování tak, aby byla na obou stranách vozidla dosažena výška karoserie H2 .

-Pootočit páky (9) pro přesné dosažení hodnoty sbíhavosti na kolo odpovídající výšce karoserie H2 .

-Utáhnout výstředníky (10) momentem 5.5 m.dan .

-Zaznamenat seřízené hodnoty (X) vpravo a vlevo .

-Uvolnit pérování pro odstranĕní pnutí v pružných lůžkách .

6 - 3 - SEŘÍZENÍ ZMĔNY SBÍHAVOSTI NA KOLO

-Otočit výstředníky (10) pro přesné dosažení hodnoty sbíhavosti na kolo odpovídající výšce karoserie H2 .

-Utáhnout výstředníky (10) momentem 5.5 m.dan .

-Zaznamenat seřízené hodnoty (X) vpravo a vlevo .

-Stlačit pérování tak, aby byla na obou stranách vozidla dosažena výška karoserie H3 .

-Pootočit páky (9) pro přesné dosažení hodnoty sbíhavosti na kolo odpovídající výšce karoserie H3 .

-Utáhnout páky (9) momentem 3.5 m.dan .

-Uvolnit pérování tak, aby byla na obou stranách vozidla dosažena výška karoserie H2 + 50 mm .

-Pootočit páky pro přesné dosažení hodnoty sbíhavosti na kolo odpovídající výšce karoserie H2 + 50 mm .

-Utáhnout páky momentem 3.5 m.dan .

-Zkontrolovat hodnotu sbíhavosti na kolo odpovídající výškám karoserie H3 a H2 + 50 mm .

na doplnenie obrázku :super

Do servisu ťa k autu nepustia, a ja im po mojich skúsenostiach nedám ani olej vymeniť, nie ešte robiť takéto práce...mne mechanik dal auto do laty, po predošlom výbornom nastavení v servise, a to vo francúzsku, auto neťahá na strany, ide hladučko, čo sa týka konzumácie pneu,, pozriem sa na zimné čo som vyzul, ale nevidel som nič zvláštne, až na predné, ktoré sa silou opotrebujú, ale aj tie rovnomerne, a v januári, keď budem znova na sk, tak to urobíme u chlapíka tak ako je to popísané tu, čo sa týky ESP, riešíť netreba, lebo keď dáme auto podľa týchto hodnôt do poriadku, volant vystredíme podľa zadnej nápravy, bude v podstate nastavený...ale ak by si mi poradil servis kde to vedia, a môžem sa pozerať, tak napíš...ja sa popýtam aj tu v IT

Odesláno

Olda mám taký malý problém, treasie mi volant pri rýchlosti 130km až do 140km/h, pneu som dal úplne nové aj s diskami, ale stále cítim vybrácie, mám pocit že to bude nejaký silentblok motora, nemal si takýto problém??? V piatom prevodovom stupni pri vyšších otáčkach sa mi zdá že to zmizne, to musím ale overiť...dík

Odesláno

ze by dvouhmotovy setrvacnik ?? u 607 2.2 hdi se to prej nerozsmelcuje uplne ale vibrace ,,,\"spise mavani s autem\" pri start/chcipani motoru a mozne vibrace pri jizde do volantu prej ten dvouhmotej zlepsovak muze zapricinit take, to me rikal jeden postarsi servisak momentalne na duchode :)

[upravil dne 23.5.09 pagot]

Odesláno

Treba rozlíšiť vibrácie do volantu a vibrácie auta.

Vibrácie do volantu:

Naprv by som skúsil prehodiť kolesá, predné za zadné, aspoň na skúšku. Tiež treba skontrolovať prednú nápravu, vôle v riadení (4 kĺby), dolný guľový čap a silentbloky predných ramien. Také vôle môžu znásobiť malú nevývahu kolies.

Vibrácie auta:

píšeš, že má vplyv, aký prevodový stupeň je zaradený. Má vplyv aj pridanie plynu (jazda do kopca), uvoľnenie plynu, vypnutie spojky? Vtedy by to mohla byť polosa, vnútorný koniec. Silentblok motoru tiež môže mať vplyv. Kedysi som mal záhadnú závadu na Jumperi, bola to kombinácia závad silenbloku a polosi - samotná výmena polosi nepomohla, čo veľmi zmýlilo opravára.

Odesláno

Dakujem pozisťujem, mám rozbitý silentbolk na pohyb motora dopredu a dozadu, ostatné OK, auto má 170 tisíc, na poloos sa mi to nechce veriť...kolesá sú nové, a videl som ich na vyvažovačke, každopádne vyskúšam ešte za jazdi, dám vedieť potom ,dík Olda

Odesláno

ja jsem ale predpokladal ze kdyz dal nove kola i pneu tak mel vsechny tyto zakladni veci jako vule a cepy zkontrolovane nebo to je zaklad ,protoze nova kola a pneu je docela garda

na aute kde bylo vse nove to nakonec prestalo vibrovat do volantu az po vymene setrvacniku a to mu prej nic nebylo ;)

• O 2 týdny později...
Odesláno

TAk skontroloval som nápravy, všetko OK, až na homoklb na vodičovej strane, ten má vôľu, a to pravdepodobne roztrasie volant pri ubratí plynu, a všimol som si aj väčšie trasenie v zátačkách, hmm

Odesláno

Ja som mal na homokĺb na strane vodiča šťastie. Už keď som auto kúpil, 80 000 km, hrkal v prudkej zátačke, pri rozbehu. Ale rovno išiel dobre. Tak som s ním hrkal asi 5 rokov, až som to psychicky nevydržal a asi pri 260 000 som ho nechal vymeniť.

Odesláno

Hmm...treba pochodiť autorizované servisy, a pýtať sa na spôsob nastavenia hore popísaný...

Odesláno

Čo sa týka zotrvačníku, asi ho vymením, pri vypnutí motora zatrasie celým autom, a silentbloky, a výfuk je pevne na gumách, a homoklb dáme tiež nový, a snáď nebudeme viac vybrovať...uvidíme...dík za rady

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...