Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pred tydnem mi prestaly z niceho nic fungovat ostrikovace predniho a zadniho skla.

Zkousel jsem hledani na foru, bohuzel nic. Pojistky vsechny vporadku, tak nevim. Je tu moznost nejakeho spatneho kontaktu nebo mam shanet rovnou novy motorek? Poradite? Ď

Odesláno

mozebyt aj ten konektor. Motorcek je pod pravim prednym podblatnikom vpredu upevneny na nadrzke ostrekovacov. Byva to tam dost zanesene tak ten konektor precisti. Ak to nepojde tak moze byt packa pod volantom este v riti alebo samotny motorcek.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Motorček by malo byť počuť. Ak nie je sú to buď kontakty alebo zadretý/zhorený motorček. Ak áno potom máš niekde dieru a nasáva vzduch.

No, motorek neni slyset. Jaky je pristup a odkud k tomu motorku? Doufam, ze to bude tradicne nejaka blbost, ale prece jenom, kolik muze stat pripadne novy? Nevite nahodou, ktera je presne pojistka ostrikovacu? Mam manual pred faceliftem a neshoduje se to s mym autem (306, 1.4 55kW)... A na foru jsem poradne o pojistkach nezjistil..

Odesláno

a mas tam vodu?????:D ne ten moturek je za pravim blatnikem, takze dolu kolo a plasty pod kolem nebo z rampy se tam dostat o bez toho ale pristup jak k penezum......... nejdriv skontroluj ty kontakty a pak motorek, a jeste me napadlo muze to bejt i packou to se stalo me..... a zjistil sem to az po vymene vseho

Odesláno

ked ocistis konektor a nepojde tak este si daj skusacku na tie kontakty a skus zapinat packou, ak skusacka nepojde tak mas packu v prdeli, aby si nedopadol ako wooody:D

Odesláno

k motorčeku sa dostaneš aj z hora od konektoru a nemusíš dávať dole koleso, ale tiež je to prístup na h....

ja som ma problém s motorčekom minulý rok, lebo som mal ucpaný odtok a motorček mi skorodoval, ale ked som ho vybral tak som ho prečistil a zatiaľ funguje:papa

Odesláno

Hoj. Ja som mal podobný problém. Vybral som motorček, ide to aj na parkovisku, len si musíš ku autu ľahnúť. Najlepšie bude očistiť kontakty a skúsiť motorček napojiť na batériu. Pozor, neskúšaj to na kadejaké domáce trafká na 12V, nepotiahnu to. Ak motorček pobeží, skús odmerať, či ide napätie z páčky. Ak motorček nejde, skús dať dole kryt motorčeka, kde sú kontakta a vyčistiť komutátor, býva to tam riadne zasr.... Ja som dal dole kryt pomocou noža a trochu snahy, len ho neodrež brutálne jedným šmahom, lebo kryt už asi neprilepíš naspäť. No a najlepšie asi bude, ak zistíš, že motorček to vzdal, kúpiť nový. Stojí síce strašne veľa, tuším som zaň dával 1000 Sk lebo je dvojcestný, ale máš záruku, že nejakú dobu pobeží, kdežto ten z vrakáča môže zdochnúť o týždeň. Toť môj názor. Nech sa dielo podarí.

Odesláno
Původně zaslal: Spiroextra

Hoj. Ja som mal podobný problém. Vybral som motorček, ide to aj na parkovisku, len si musíš ku autu ľahnúť. Najlepšie bude očistiť kontakty a skúsiť motorček napojiť na batériu. Pozor, neskúšaj to na kadejaké domáce trafká na 12V, nepotiahnu to. Ak motorček pobeží, skús odmerať, či ide napätie z páčky. Ak motorček nejde, skús dať dole kryt motorčeka, kde sú kontakta a vyčistiť komutátor, býva to tam riadne zasr.... Ja som dal dole kryt pomocou noža a trochu snahy, len ho neodrež brutálne jedným šmahom, lebo kryt už asi neprilepíš naspäť. No a najlepšie asi bude, ak zistíš, že motorček to vzdal, kúpiť nový. Stojí síce strašne veľa, tuším som zaň dával 1000 Sk lebo je dvojcestný, ale máš záruku, že nejakú dobu pobeží, kdežto ten z vrakáča môže zdochnúť o týždeň. Toť môj názor. Nech sa dielo podarí.

Diky za mnozstvi rad.. Doufam, ze to bude jen blbina a rozchodim to... Jak to opravim (snad), tak dam vedet..

• O 2 týdny později...
Odesláno

No, ja to resil pred par dny........Mel sem VYKLOKTANOU PACKU na volantu.....Takze sem to sundal, rozebral a zjistil ze ten kovovej bazmek nedoseda pri zatazeni smerem k sobe...Tak jsem to parkrat ohnul, vse dal zpet a funguje.......

Odesláno

dost casta zavada na ostrikovacich je gumovej valecek kterej jezdi v rozdelovaci na predni a zadni okna na motorku je t kus a vnem je ten valecek zatahnes za packu a v pravo se toci smer predni okna das od sebe motorek se toci do leva a zadni sterace a ten gumovej valecek jen tam jezdi a vlastne to jednu dirku ucpava a druhou otevre jednou za cas tento valecek nabobtna a ucpe obe dirky je treba ho vyndat a z jedne strany seriznout asi jeden mmmlimetr a skusit jestli jezdi zas z leva do prava to tecko jde rozebrat jeto jako system bajonet tot casta vada delal jsem to na 807ce na podzim prestalo ostrikovat :cool:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...