Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kontrolka zizenie skodlivin vyfukoveho systemu

Recommended Posts

Odesláno

Dnes som isiel na 407 hdi 100kw asi 10 km do kopca . Nechcel som stale preradovat tak som isiel stale na trojke pri asi 2000 otackach .Potom prisla dlha rovinka a dupol som na plyn noha na podlahu auto zacalo pridavat a zrazu sa rozsvietila kontrolka emisiii vyfukoveho systemu . Isiel som dalej. Ziadna zmena vykonu ani nic zaujimaveho som nespozoroval. Stal som asi styri hodiny a ked som sa vratil a nastartoval motor bol studeny a kontrolka stale svietila po zapnuti zapalovania vzdy zhasla po niekolkych sekundach .Isiel som teraz na aute 130 medzi obcami a vytacal som motor na 3000otacok ale svieti stale aj po 60k-metroch. Co to je za kontrolka o co sa tam jedna? oranzova kontrolka vpravo hore vyzera to ako motor .Dik

Odesláno

treba dat na diagnostiku, aj ked nie vzdy pomoze, mne (607 benzin) svietila pri opotrebovanom katalyzatore a tiez pri deravom vyfuku, moze svietit aj pri zanesenom filtry... je to vlastne zavada systemu obmedzovania emisii skodlivin.

Odesláno

Ahoj.No mam najazdenych 115 000km ale prave som sa vratil domov a co sa stalo? Nastartoval som kontrolka svietila . Auto malo asi hodinu prestavku takze olej vsetko bolo este teple aj ked rucicky teploty boli padnute. Hned ako som vysiel z parkoviska som to vytacal do 3000 a tak sportovejsie som jazdil asi 10minut.Kontrolka stale svietila . Po desiatich minutach som vypol auto na 10minut (zabudol som si kluce tak som sa vratil siedme poschodie a spat) nastartoval som a kontrolka zhasla a uz nesvieti. Trosku som si pozeral schemy (som elektrikar -na B737NG skoro ako moje HDi) a trosku sa vyznam v elektrike.

Cital som a je to aj moj nazor ze ten FAP je len proste koli ekologii a je prekazka pre vyfukove plyny. Na vstupe FAP filtra je snimac tlaku a na vystupe FAP filtru je tiez snimac tlaku. Ak je velky rozdiel tlakou na vstupe a na vystupe tak sa rozsviti kontrolka ze FAP filter je upachaty. Cital som tu teraz na fore ze niektory ten FAPfilter prerazili a urobili priedusny tym padom nba vstupe a na vystupe nieje rozdiel tlakov a pocitac je vtom ze je vsetko oki a nakolko som cital ze to uz viac ludi skusalo prerazit a ziaden problem som rozhodnuty ze ak to bude blbnut urobim to aj ja :potlesk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...