Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak zjistit funkci klima kompresoru 306

Recommended Posts

Odesláno

mam problem koupil jsem auto 306 s manualni klimou bylo mi řečeno že klima jde ale neni v ni medium chladici, da se nejak zjistit, zda mi nekecal a je fakt kompresor v pohode a staci pouze doplnit, při sepnuti tlačítka na přistrojovce cvakne relatko,a le co mam dal zkontrolovat???

Dekuji

Odesláno
Původně zaslal: extom

mam problem koupil jsem auto 306 s manualni klimou bylo mi řečeno že klima jde ale neni v ni medium chladici, da se nejak zjistit, zda mi nekecal a je fakt kompresor v pohode a staci pouze doplnit, při sepnuti tlačítka na přistrojovce cvakne relatko,a le co mam dal zkontrolovat???

Dekuji

je to známá finta prodejců--to ses nemohl domluvit,že to necháte

naplnit??--třeba napůl s financema--věděl bys teď za pětikilo víc...

propoj konektor tlakového čidla--čidlo spíná kompresor,jestliže je v systému dostatek chladiva--ale propoj to jen na chvíli,kompresor nesmí jet bez chladiva...

[upravil dne 26/4/09 ozzy1956]

Odesláno

Kompresor skontrolujes, na tlakovom cidle (ked otvoris kapotu tak to je uplne vpravo, taky valec na hlinikovej rurke:aut), odpoj konektor a dratom prepoj kontakty, klima by sa to mala narocky spustit, sahary, kompresor, vsetko, ale nerob to dlho, iba to vyskusaj;)

jara1: ani s tym farbivom a okuliarmi nemusia prist na to, ze to niekde tecie (moj pripad:D), system mi paradne tesni, ale ked je klima tak hodku v cinnosti, tak proste chladic vypusti kvapalinu, hold treba novy chladic, no:nevim...len sa mi ho nechce vyberat:(

[upravil dne 27.4.2009 Qcko]

Odesláno

aj keby bol kompresor OK tak je mozne ze je to niekde derave.dokonca pravdepodobne ked je klima prazdna.takze sa musi najprv najst netesnost.potom tu netesnost alebo netesnosti opravit a potom este raz naplnit klimu.

Odesláno

No jasne, preto je dobre zistit ci ti frci kompresor, aby sa s tym clovek zbytocne nebabral a potom ked to utesni a naplni tak zisti, ze kompresor je kaput:)

Odesláno

Těsnost okruhu lze zjistit natlakováním dusíkem, kompresor nespouštěj, pokud v něm není chladivo, protože do chladiva je přidán olej. Bez oběhu chladiva můžeš kompresor zadřít. Únik cca 10% chladiva za rok je zcela běžný a nejedná se o poruchu. Pokud u vozidla nebyla dělaná údržba klimatizace několik let, může být již okruh bez chladiva.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...