Guest extom Odesláno 26. duben 2009 Odesláno 26. duben 2009 mam problem koupil jsem auto 306 s manualni klimou bylo mi řečeno že klima jde ale neni v ni medium chladici, da se nejak zjistit, zda mi nekecal a je fakt kompresor v pohode a staci pouze doplnit, při sepnuti tlačítka na přistrojovce cvakne relatko,a le co mam dal zkontrolovat??? Dekuji Citovat
AnotherOne Odesláno 26. duben 2009 Odesláno 26. duben 2009 Kým nie je náplň kompresor nezopne. Daj skontrolovať náplň a potom uvidíš. Citovat
ozzy56 Odesláno 26. duben 2009 Odesláno 26. duben 2009 Původně zaslal: extom mam problem koupil jsem auto 306 s manualni klimou bylo mi řečeno že klima jde ale neni v ni medium chladici, da se nejak zjistit, zda mi nekecal a je fakt kompresor v pohode a staci pouze doplnit, při sepnuti tlačítka na přistrojovce cvakne relatko,a le co mam dal zkontrolovat??? Dekuji je to známá finta prodejců--to ses nemohl domluvit,že to necháte naplnit??--třeba napůl s financema--věděl bys teď za pětikilo víc... propoj konektor tlakového čidla--čidlo spíná kompresor,jestliže je v systému dostatek chladiva--ale propoj to jen na chvíli,kompresor nesmí jet bez chladiva... [upravil dne 26/4/09 ozzy1956] Citovat
jara1 Odesláno 26. duben 2009 Odesláno 26. duben 2009 to chce nechat naplnit dat barvivo a pak se podivat uv lampou jestli někde neuchazí Citovat
Qcko Odesláno 27. duben 2009 Odesláno 27. duben 2009 Kompresor skontrolujes, na tlakovom cidle (ked otvoris kapotu tak to je uplne vpravo, taky valec na hlinikovej rurke:aut), odpoj konektor a dratom prepoj kontakty, klima by sa to mala narocky spustit, sahary, kompresor, vsetko, ale nerob to dlho, iba to vyskusaj;) jara1: ani s tym farbivom a okuliarmi nemusia prist na to, ze to niekde tecie (moj pripad:D), system mi paradne tesni, ale ked je klima tak hodku v cinnosti, tak proste chladic vypusti kvapalinu, hold treba novy chladic, no:nevim...len sa mi ho nechce vyberat:( [upravil dne 27.4.2009 Qcko] Citovat
dodino Odesláno 27. duben 2009 Odesláno 27. duben 2009 aj keby bol kompresor OK tak je mozne ze je to niekde derave.dokonca pravdepodobne ked je klima prazdna.takze sa musi najprv najst netesnost.potom tu netesnost alebo netesnosti opravit a potom este raz naplnit klimu. Citovat
Qcko Odesláno 27. duben 2009 Odesláno 27. duben 2009 No jasne, preto je dobre zistit ci ti frci kompresor, aby sa s tym clovek zbytocne nebabral a potom ked to utesni a naplni tak zisti, ze kompresor je kaput:) Citovat
homat Odesláno 28. duben 2009 Odesláno 28. duben 2009 Těsnost okruhu lze zjistit natlakováním dusíkem, kompresor nespouštěj, pokud v něm není chladivo, protože do chladiva je přidán olej. Bez oběhu chladiva můžeš kompresor zadřít. Únik cca 10% chladiva za rok je zcela běžný a nejedná se o poruchu. Pokud u vozidla nebyla dělaná údržba klimatizace několik let, může být již okruh bez chladiva. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.