punkac Odesláno 23. duben 2009 Odesláno 23. duben 2009 Mám náplň v klimě už dva roky, vše funguje jak má. Zajímá mě, jestli se má náplň měnit, třeba kvůli složce oleje v ní? Nepřidře se kompresor, když tam nechám starší chladivo? Kompresor je myslím Sanden Citovat
Qcko Odesláno 23. duben 2009 Odesláno 23. duben 2009 Napln v klime by sa mala menit v nejakych intervaloch, pod to spada vycistenie, dezinfekcia, nove mazivo a nove chladivo, len ti nepoviem ako je ten interval:D...kazdopadne by sa malo:roll Citovat
ozzy56 Odesláno 23. duben 2009 Odesláno 23. duben 2009 v klimatizaci ubývá cca 15 procent chladiva ročně--za dva roky cca 30 a to je doba k návštěvě klimaservisu.Udělají to, co se píše nahoře. [upravil dne 23/4/09 ozzy1956] Citovat
Kajo Odesláno 24. duben 2009 Odesláno 24. duben 2009 a neviete kolko stoji taka navsteva klimaservisu??? Asi aj ja by som tam mal zajst. diks [upravil dne 24/4/09 Kajo] Citovat
punkac Odesláno 24. duben 2009 Autor Odesláno 24. duben 2009 aha, myslel jsem si to, že se bude muset vyměnit to chladivo díky za odpovědi :super Citovat
Qcko Odesláno 24. duben 2009 Odesláno 24. duben 2009 Stoji to ako kde, ale pocitaj od 80 - 100 eur:papa . . . hlavne nech maju nejaku poriadnu masinu:super Citovat
majty Odesláno 24. duben 2009 Odesláno 24. duben 2009 Ahoj minulej tyden sem byl na cisteni klimy + vymena kabinoveho filtru Stalo to 2000,- a je to fakt parada uz skoro ani nemusim pouzivat vetrak jak to pekne fouka a hlavne zadnej smrad z klimy trvalo to cca hodinu a pul Citovat
Kajo Odesláno 24. duben 2009 Odesláno 24. duben 2009 inak som si vsimol, ze ze u mna smrad nejde ked mam zapnutu klimu, praveze naopak! niekedy ide taky smrad, ked nemam zapnutu klimu ale iba vzduch z vonku! a myslim ze filter mam novy! ved na 206 je myslim ze iba jeden filter(kabinovy), nie? Citovat
majty Odesláno 24. duben 2009 Odesláno 24. duben 2009 Původně zaslal: Kajo inak som si vsimol, ze ze u mna smrad nejde ked mam zapnutu klimu, praveze naopak! niekedy ide taky smrad, ked nemam zapnutu klimu ale iba vzduch z vonku! a myslim ze filter mam novy! ved na 206 je myslim ze iba jeden filter(kabinovy), nie? nech si klimatizaci vycistit (vydezinfikovat) Citovat
OK406 Odesláno 24. duben 2009 Odesláno 24. duben 2009 Pokud klimatizace funguje jak má a není nic cítit, tak si myslím, že je zbytečné měnit náplň. Pokud je cítit z průduchů nějaký zápach, tak v prvé řadě je třeba vyměnit pylový (kabinový) filtr. Při nastavení nejnižší teploty (většinou je to 14st.C) by měla být teplota od 4-7st.C, pokud se nepletu. Pokud není, tak je například málo náplně a je třeba ji doplnit a zkontrolovat, zda-li někde neuchází. Je to jako u ledničky či mrazáku. Klimatizace by se měla alespoň jednou či dvakrát za měsíc pustit na 20 minut, aby náplň ,,proběhla\" systémem. Citovat
Qcko Odesláno 24. duben 2009 Odesláno 24. duben 2009 Ked uz sme pri tych filtroch, ma 306ka nejaky filter??? Ked si zapnem vnutorny okruh vzduchu, tak citim chvilu taky smrad ako ked je plne vrecko na vysavaci:D Ale o ziadnom fitry neviem, podotkynam ze nie s klimou, ale proste iba vnutorny okruh:papa Citovat
vovecka Odesláno 24. duben 2009 Odesláno 24. duben 2009 taky mám opačný problém - když mam zaplou klimu, tak vzduch uplně parádní, ale když je vyplá, tak de z trubek smrad...vyměnil jsem všechny filtry a docela se to zlepšilo, ale stejně to pořád eště cítím...asi ještě zkusím vystríkat trubky nějakým tím desinfekčním sprayem a uvídím, co to udělá... btw. dá se nějak poznat u klimy, esli třeba nepotřebuje vyměnit náplň, když nesmrdí a chladí dostatečně? (aby tam třeba nebylo málo maziva) Citovat
Qcko Odesláno 24. duben 2009 Odesláno 24. duben 2009 Pokial ti chladi a nesmrdi tak dovod na vymenu nie je, mazivo by ti nemalo miznut tak rapidne ako chladivo:papa Citovat
marisw Odesláno 24. duben 2009 Odesláno 24. duben 2009 Původně zaslal: Qcko Stoji to ako kde, ale pocitaj od 80 - 100 eur:papa . . . hlavne nech maju nejaku poriadnu masinu:super si znejakeho draheho kraja...dal som naplnit klimu na 307. 600 gramov....ziadny domacky servis ale seriazny... bola uplne prazdna nakolko som menil trubky kvoli praskline....natlakovali a vyskusali tesnost...napojili na plnicku...naplnil, R 134a, olej, a aj totu cudnou zmesou ktroa sa davidiet pri uniku zo systemu...ale len z UVlampou....dal mi nalepku, stempel...potvrdenie o odbornom naplneni a tak a siel som domov...chladim ako drak...za cca pol hodku som bol vybaveny...nechal som mu 35 euro...tolko pytal... www.klimblock.sk Klimblock, Bratislavská 4, Nitra, Tel.: 0905 808530 nerobim reklamu.... [upravil dne 24/4/09 marisw] Citovat
marisw Odesláno 24. duben 2009 Odesláno 24. duben 2009 Jasne v Nitre..... Na bratislavskej ceste v byvalom Zeloprodukte...... robia tam aj origo folie na okna za super ceny..... zn. SunGard. ze vraj mi dokaze nalepit folie na 307 Sw za 120 euro...komplet aj s osvedcenim..samozrejme okrem predneho a prednych dvery:) :D myslim dobra cena [upravil dne 24/4/09 marisw] Citovat
Kajo Odesláno 24. duben 2009 Odesláno 24. duben 2009 dikes, a inak aj ta cena na folie je dobra! Citovat
BoneDaddy Odesláno 24. duben 2009 Odesláno 24. duben 2009 Původně zaslal: vovecka taky mám opačný problém - když mam zaplou klimu, tak vzduch uplně parádní, ale když je vyplá, tak de z trubek smrad...vyměnil jsem všechny filtry a docela se to zlepšilo, ale stejně to pořád eště cítím...asi ještě zkusím vystríkat trubky nějakým tím desinfekčním sprayem a uvídím, co to udělá... Mám úplně ten samý problém. Dnes jsem si koupil ten sprej tak ho o víkendu otestuji. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.