Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Kdyz to rikas takhle - tak v tom nevidim chybu, ale ... to ze nahraji novy sw do satelitu ci DVD mi nezrychli otacky/namahani/ disku ani nezvysi napeti na chipu TV,Notase atd. takze tezko muze dojit k nejakemu poskozeni, maximalne to klekne a pak to preinstaluji. :D To s tim supakem bych ale potvrzoval - jestli to je fakt tak jednoduche jako nahrat z netu sw a loudnout ho do pazoutka:o

Odesláno

V žádným případě si to nenechte dělat od nějakýho dobrodruha někde v garáži. Už od slova přečipovat se odvíjí, že jde o výměnu čipu a samozřejme nahrání (nasypání) nového sw. Není to za chvíli!

Odesláno

Já amatér v této oblasti určitě jsem. Zatím mě na moje ježdění stačí, to co tam je. Až mě někdo přesvědčí a hlavně předloží důkazy o tom, že se to vyplatí finančně (náklady/úspora), tak začnu uvažovat o realizaci.

• O 4 měsíce později...
Odesláno

tady za to chtej pry kolem 800Eu, takze je to pro me spis hypoteticka otazka, nicmene pro zajimavost bych rad vedel co to udela se spotrebou, zivotnosti atd. Nekde pry i davaji zaruku uvedeni do puvodniho stavu:o

Odesláno

No, já mám na to názor takový, že to nějak dál ladit nemá cenu. Je to drahý jak sviňa. A poladit jen nějakou část, (sání, nebo výfuk) to nemá cenu. Ono je to naladěný z výroby na optimální hodnoty v poměru cena, výkon, výdrž.:D

Odesláno

Tak já se taky po dlouhé době zapojím do diskuze :D

Není pravda, že je to z výroby naladěné na optimum a že by se do toho nemělo sahat. Asi jak u kterého motoru. Lamancha má trochu pravdu. Myslíte snad, že mezi slabou a silnou verzí motoru se stejným obsahem je tak razantní rozdíl? Ne, není. V žádném případě by se to nevyplatilo vyvíjet. Součástky jsou tam naprosto shodné, co se týká kvality a výdrže. Je je tam třeba navíc mezichladič a jiný software v řídící jednotce. Jinak je motor naprosto identický.

Takže pokud by někdo ze slabšího HDi chtěl udělat silnější HDi, tak je to možné aniž by docházelo ke snížení životnosti motoru. Mluvím o standartních úpravách, které nejdou za hranice výroby. Jde to i dál, ale pak už nastává krok výměny částí motoru za odolnější díly, stavěné na větší výkony. Jinak pokud si chce někdo přidat pár koníků, tak to nehrozí že by si tím odělal motor. Pouze možná vadné díly odejdou rychleji. Pokud je vše v ořádku, nic se nestane. :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...