Spiroextra Odesláno 22. duben 2009 Odesláno 22. duben 2009 Ahojte. Mám dlhodobý problém a už som z neho na mraky. Pred rokom v zime som si všimol jemne trasenie auta pri brzdení. Tak som vtedy kupoval nové disky R15 + pneu a auto triaslo ešte viac. Išiel som na geometriu, samozrejme rozhodené ako sviňa. Geometria spravená, pri brzdení stále trasie. Obúvam nové R13 papuče na zimu, auto trasie menej (myslím, že to tlmila pneu) Zistené, že trasie aj pri zatiahnutí ručnej brzdy za jazdy, takže problém je vzadu. Dávam urobiť komplet zadnú nápravu (bubny, ložiská, pakne, valčeky) Autí akurát lepšie brzdí, trasenie nie je cítiť. Prezúvam na leto, brzdím a zase to trasie, už menej, ale stále vzadu. Mechanik povedal, že jeden bubon hádzal. Myslel som, že je to poriešené, ale nie. Keď som zdvihol auto a jemne pritiahol ručku, ľavá strana pribrzdená, koleso sa dá rovnomernou silou pretáčať. Pravá strana sa pri pretáčaní tvári ako \"stisnem, povolím\", proste nebrzdí rovnomerne. Napadá ma už iba posledná vec, niečo bude ohnuté, štít kde sú upevnené pakne, alebo samotná osa kolesa? Pred poldruha rokom som sa šmykol do poľa, našťastie sme išli pomaly a autu sa nič nestalo, alebo žeby som niečo ohol vtedy? Skúste mi dať nejaký tajný tip, ako to skontrolovať, resp. vyriešiť, prípadne vymeniť rameno? Citovat
Spiroextra Odesláno 22. duben 2009 Autor Odesláno 22. duben 2009 Prečítal som to, ale prišiel na to, že má krivé bubny, ja mám už hádam všetko nové, okrem samotného auta a robí to pravá brzda. Citovat
Qcko Odesláno 22. duben 2009 Odesláno 22. duben 2009 Neznamena ze ked je bubon novy, ze nemoze hadzat;)...rameno len tak neohnes, to je brutalny kus ocele, to by nevysvetlovalo to, co to robi s brzdou...nemas najlahsie zhodit bubon dole (vsak iba 2 male skrutky:D) a pozriet ci nie je zla jedna pakna? [upravil dne 22.4.2009 Qcko] Citovat
Spiroextra Odesláno 22. duben 2009 Autor Odesláno 22. duben 2009 Bubon drží jedna veeeľka matica, pakne sú nové, skúsim sa na to mrknúť cez víkend, ale nemám odchýlkomer, neviem ako zmerať hádzavosť bubna. Tak isto nemám kus na porovnanie:nevim Citovat
Qcko Odesláno 22. duben 2009 Odesláno 22. duben 2009 Jedna veeeeeeelka matica ti drzi komplet brzdu o rameno cez lozisko:papa...ale nemusis to zhadzovat cele, staci iba povolit tu malu torxovu skrutku a bubon normalne stiahnes;)...a nezatahuj si rucnu brzdu pri tom:D A kus na prirovnnie predsa mas tiez, vsak ti to robi iba prava strana, cize lava je asi v poriadku, cize mozes porovnat lavy s pravym, propadne ich prehodit na skusku, vsak su rovnake:papa [upravil dne 22.4.2009 Qcko] Citovat
Capy Odesláno 23. duben 2009 Odesláno 23. duben 2009 to bylo snad na starších modelech tam to držel ten malej šroubek já už to měl na autě taky velkou maticí protože ložisko je součástí bubnu Citovat
Spiroextra Odesláno 23. duben 2009 Autor Odesláno 23. duben 2009 jj, presne ako hovori Capy, iba veeeeľká centrálna matica, skúsim to pozrieť v nedeľu, ak to vôbec v garáži budem vedieť povoliť. Citovat
Qcko Odesláno 23. duben 2009 Odesláno 23. duben 2009 Aha, no tak to je blbo vymyslene, preco to nenechali po starom:myslim...a tak co, ja to mam tak a nestazujem sa:D ...ak sa ti to podari zhodit dole, tak proste vymen pravu a lavu stranu, auto prebehni, ak ti to bude robit druha strana, vies ze je zly bubon, ak povodna, tak su zle pakne, ak obe, su zle pakne aj bubon:aut...vylucovacia metoda je dobra:) Citovat
petopelo Odesláno 3. květen 2009 Odesláno 3. květen 2009 pozri \"Búchanie zadnej nápravy\" prečítaj a uvidíš či je to ono predpokladám áno. Citovat
marko306 Odesláno 3. květen 2009 Odesláno 3. květen 2009 ja mam 2001 a tiez mi drzi bubon len mala skrutka a nie ta velka matica. Takze? Citovat
Spiroextra Odesláno 4. květen 2009 Autor Odesláno 4. květen 2009 Nič nové sa neudialo, nevedel som tú maticu povoliť, takže to neviem odkontrolovať, mechanik poradil, že to môže byť ešte niečo s pakňami. Pôjdem s tým za doktorom a keď to nepomôže, vymením silentbloky. Citovat
Georginek Odesláno 18. květen 2009 Odesláno 18. květen 2009 Urvane silentbloky, ale urcite to bude neco v napravnici....Vytluceny jehlickovy loziska, taky to ted budu muset nechat delat.......NIC JINEHO UZ NEZBYVA!!!!!! HNUS zase litry v prdeli...... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.