Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Při kolika stupních se má spínát sahara? Nemám klimu, mám jen jednu vrtuli před chladičem a dneska jsem chtěla zkusit jestli mi sahara jde, protože jsem jí za rok co auto mám ještě neviděla točit se. Nechala jsem auto zahřát asi na 100 a sahary nic :myslim, zahřívat víc se bojím, protože mám svařenou hlavu. Budou to pojistky? A kde má sahara pojistky? V motoru nebo pod volantem?

Odesláno

Mne ventilátor spína zhruba pri 90 stupňoch (1.6 HDi). Tých 100 stupňov asi nebude v poriadku. Nemám s touto závadou skúsenosti, ale okrem poistiek to môže byť spínač ventilátora, alebo samotný ventilátor.

Odesláno

1.6 16V, spíná mi to kolem 90.

Pojistky jsou v motorovém prostoru.

Jsou jinak označené v modelu před a po faceliftu.

Tabulka od sowik, je na model před faceliftem, čili na ten tvůj.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

zdravim...mam taky isty problem...auto mam uz 2 roky a nespominam si ze by sa mi tocila sahara a predcasom som mal havariu a tak neviem kde moze byt chyba...poistky v motorovom priestore som premeral a nenasiel som nic.....saharu som napojil priamo na akumulator a roztocila sa...nevie kde moze byt chyba...

mam p307 2.0HDi 66kw 2001

Odesláno

Mne spína ventilátor chladenia na Partnerovi (2,0 HDi 66 kW) okolo 100°C. A ide veľmi potichu, tak že ho ani moc nepočujem. Inak môže byť aj poškodený teplotný snímač, ktorý spína ventilátor chladenia. (Opravte na, ak sa mýlim ... )

Odesláno

Tak myslíte, že to mám risknout a zahřát to ještě víc jak na 100? Do kolika stupňů je to ještě pro motor bezpečné a nehrozí, že se něco stane?

Pojistky jsou dobré a sahara jde na diagnostice spustit :myslim

[upravil dne 10.8.09 Ivona]

Odesláno

Na tvojom motore by mal byť ventilátor ovládaný priamo od riadiacej jednotky motora. Zahriať sa to môže cca do 115 - 120 stupňov a ešte nebude vrieť chladiaca zmes. Mala by si tam mať dvojrýchlostný vetrák s dvomi relátkami a predradeným odporom. Prinajhoršom skús nájsť elektrikára ktorý dokáže nasimulovať spínanie relátok. Je možné že ti funguje iba vysoká rýchlosť a preto sa to pri 100 nespustí.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...